HP Stream 13: Το ευέλικτο laptop των 250€

Η HP λανσάρει το πιο οικονομικό laptop 13 ιντσών της αγοράς, ένα ευέλικτο και ικανοποιητικό μοντέλο στην ελκυστική τιμή των 250€.
HP Stream 13: Το ευέλικτο laptop των 250€
του Χρήστου Τζώρτζη

Για πολλούς η διάσταση οθόνης στις 13 ίντσες θεωρείται σχεδόν ιδανική για έναν φορητό υπολογιστή. Σε αυτή τη διάσταση οθόνης, αλλά στις 11 ίντσες, βρίσκουμε συνήθως πολύ ακριβά μοντέλα που διαθέτουν προχωρημένο design και ισχυρούς επεξεργαστές.

Για το HP Stream-13-c010nv, όπως είναι η πλήρης ονομασία του μοντέλου, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Το υπέροχο μπλε laptop της HP είναι από τα φθηνότερα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Με κόστος που δεν ξεπερνά τα 250 ευρώ, με οθόνη στις 13 ίντσες και βάρος λίγο παραπάνω από 1,5 κιλό το HP Stream 13-c010nv είναι δικαίως μια ξεκάθαρα ελκυστική πρόταση.

Απευθύνεται σε αυτόν που χρειάζεται ένα laptop για να μεταφέρει μαζί του αρκετές ώρες την ημέρα, επιθυμεί το laptop του να είναι ελαφρύ και μικρό αλλά να έχει τη δυνατότητα να εργαστεί σε αυτό εύκολα και άνετα και φυσικά δεν θέλει να δώσει μια περιουσία.

Το τίμημα σε αυτή την περίπτωση έρχεται στον εξοπλισμό, όπως για παράδειγμα τον επεξεργαστή του laptop, καθώς η διατήρηση κόστους σε χαμηλά επίπεδα δεν επιτρέπει τη χρήση ενός Core i3 ή Core i5 επεξεργαστή 4ης γενιάς.

Το HP Stream - 13-c010nv διαθέτει ένα Celeron επεξεργαστή νέας γενιάς, με δυο πυρήνες, χρονισμένο στα 2.16 GHz και με δυνατότητα να φτάσει στα 2.58 GHz με τη βοήθεια του overboost.

Μια ακόμη θυσία είναι ο αποθηκευτικός χώρος. Η χρήση eMMC μέσου αποθήκευσης είναι φυσικά ένα από τα πλεονεκτήματα του laptop αλλά τα 32 GB χωρητικότητας είναι αρκετά… πιεστικά. Θετικό είναι ωστόσο ότι το laptop διαθέτει θύρα ανάγνωσης καρτών μνήμης, δίνοντας σας την δυνατότητα, εκτός από το να συνδέσετε μια κάρτα μνήμης με φωτογραφίες και βίντεο, να επεκτείνετε τον χώρο αποθήκευσης του laptop σας. Η χρήση cloud storage υπηρεσιών και η αποθήκευση αρχείων στο Internet είναι σχεδόν μονόδρομος. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή θα πρέπει να έχει άμεση πρόσβαση σε κάποιο δίκτυο Wi-Fi, αφού απουσιάζει η θύρα LAN.



Όπως έχουμε αναφέρει, το μπλε Stream - 13-c010nv διαθέτει οθόνη 13,3 ίντσες και «ανεβάζει» ανάλυση έως 1366x768 pixels. Διαθέτει θύρα HDMI, δύο θύρες USB 2.0 και μια θύρα USB 3.0. Η μνήμη RAM φτάνει στα 2 GB και το εγκατεστημένο λειτουργικό είναι τα Windows 8, ενώ διαθέτει και το Office 365 Professional με δωρεάν συνδρομή για έναν χρόνο.

Το πάχος που δεν ξεπερνά τα 2 εκατοστά, το μπλε χρώμα του και ο ουδέτερος σχεδιασμός του, καθιστούν το laptop της HP μια μοντέρνα συσκευή, η οποία ναι μεν τραβά τα βλέμματα, ωστόσο δεν προκαλεί σχεδιαστικά και είναι αποδεκτή από το σύνολο των χρηστών.

Η τιμή των 250 ευρώ που χρειάζεστε για να το αποκτήσετε κρίνεται άκρως ελκυστική και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι φέρει και την εγγύηση της HP. 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v