eStar Gemini IPS: Οκταπύρηνο και οικονομικό

To Gemini IPS της eStar είναι ένα από τα οικονομικότερα οκταπύρηνα tablets της αγοράς, που σε συνδυασμό με την 8 ιντσών οθόνη, αποτελεί value for money «επένδυση».
eStar Gemini IPS: Οκταπύρηνο και οικονομικό
του Χρήστου Τζώρτζη

Έχουμε συνηθίσει οι λεγόμενες high end συσκευές tablet να προέρχονται από μεγάλα brands, με τιμές πολλές φορές αποτρεπτικές για τους περισσότερους από εμάς. Η περίπτωση του eStar Gemini IPS Eight Core είναι μια από τις εξαιρέσεις.

Αν αναζητάτε tablet με οκταπύρηνο επεξεργαστή, σίγουρα θα δυσκολευτείτε να εντοπίσετε ποικιλία μοντέλων. Από την eSTAR έχουμε δει κυρίως mainstream προτάσεις που στηρίζονται συνήθως στην τιμή διάθεσης σε σχέση με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα 2 χρόνια εγγύησης που προσφέρουν.

Τα πράγματα δεν διαφοροποιούνται με το eStar Gemini IPS Eight Core ωστόσο ο "πήχης" είναι λίγο πιο ψηλά. Η χρήση του οκταπύρηνου MTK6592 στα 1.4 GHz δημιουργεί αυξημένες απαιτήσεις από το συγκεκριμένο tablet. Αν και 8 ιντσών tablet, μπορείτε να βρείτε σε πολύ καλύτερη τιμή, εντούτοις 8άρη με οκταπύρηνο δύσκολα θα βρείτε κάτω από τα σχεδόν 150 ευρώ που κοστίζει το tablet της eSTAR.

Είναι εμφανές ότι στόχος της κατασκευάστριας εταιρείας είναι να δημιουργήσει μια high end συσκευή – τηρουμένων των αναλογιών – γι' αυτό και εκτός από τον οκταπύρηνο επεξεργαστή, έχει "εξοπλίσει" το tablet της με ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Η οθόνη των 8 ιντσών Capacitive 5-point Touch, υποστηρίζει ανάλυση έως 800×1280 και είναι τεχνολογίας IPS: Αυτό σημαίνει ότι εργασίες όπως το browsing γίνονται πιο άνετα, τα χρώματα της οθόνης είναι έντονα, και έχετε εξασφαλίσει και μεγάλη γωνία θέασης σε περίπτωση που "στήσετε" το tablet σας υπό γωνία.

Σημαντική βοήθεια στην ποιοτική απόδοση της εικόνας, δίνει ο επεξεργαστής γραφικών (GPU) Mali 450 με επίσης οκτώ πυρήνες. Η μνήμη RAM φτάνει τα 1 GB DDR3, ενώ η εσωτερική μνήμη για εγκατάσταση εφαρμογών και αποθήκευση φωτογραφιών, βίντεο και άλλων αρχείων φτάνει τα 16 GB στα οποία μπορούν να προστεθούν μέχρι και 32GB με τη χρήση μιας κάρτας Micro SD.

Τον παράγοντα "value for money" επηρεάζει σημαντικά η υποστήριξη 3G. Έτσι το eStar Gemini IPS Eight Core συνδέεται σε δίκτυα Wi-Fi αλλά και δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 3G, προσφέροντας αυξημένη ευελιξία οπουδήποτε και αν βρίσκεστε. Μάλιστα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και σαν τηλέφωνο εφόσον η SIM που θα εισάγετε υποστηρίζει υπηρεσίες φωνής.

Στα χαρακτηριστικά προστίθενται το Bluetooth 4.0, ο δέκτης GPS και η θύρα
Micro USB που χρησιμεύει τόσο για τη φόρτιση της μπαταρίας λιθίου των 3800 mAh, όσο για την σύνδεση συσκευών π.χ. για την μεταφορά αρχείων.

Στο μπροστά μέρος της συσκευής βρίσκεται η κάμερα των 2 Megapixels, ενώ στο πίσω μέρος η κάμερα των 5 Megapixels με auto-focus.

"Σύμμαχος" στο να εκμεταλλευτείτε όσο καλύτερα γίνεται τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι το λειτουργικό σύστημα Android 4.2 και φυσικά οι αμέτρητες εφαρμογές που μπορείτε να εγκαταστήσετε από το Google Play.

Σχεδιαστικά το tablet της eSTAR δεν διεκδικεί "δάφνες" καινοτομίας, ωστόσο πρόκειται για στιβαρή και καλά "δεμένη" συσκευή. Το αλουμινένιο πίσω περίβλημα δίνει επιπλέον πόντους, ενώ τόσο το πάχος (8,4 χιλιοστά), όσο και το βάρος (355 γραμμάρια) βοηθούν σημαντικά να έχετε to tablet της eSTAR μόνιμα μαζί σας. 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v