Asus PB287Q 28": Οθόνη… χάρμα οφθαλμών

Το νέο μόνιτορ της Asus απευθύνεται σε επαγγελματίες και λάτρεις του gaming, εντυπωσιάζοντας με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. 
Asus PB287Q 28: Οθόνη… χάρμα οφθαλμών
του Χρήστου Τζώρτζη

Είναι πολλές οι περιπτώσεις που οι ανάγκες ενός ανθρώπου καλύπτονται με συσκευές εκτός… βεληνεκούς. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι η οθόνη. Τα λεγόμενα 4K monitor με τη θηριώδη ανάλυση είναι σίγουρο ότι δεν έχουν φτιαχτεί για να "κάτσουν" σε οποιοδήποτε γραφείο. Έχουν φτιαχτεί για ειδικές αποστολές.

Γεγονός είναι ότι το σύνηθες μάτι είναι απόλυτα ικανοποιημένο από μια ανάλυση Full HD. Είτε πρόκειται για ταινία είτε για παιχνίδι, είτε για κάποια επαγγελματική εφαρμογή, τα 1080p είναι αρκετά.

Ωστόσο, τα όρια είναι για να ξεπερνιούνται. Τα 4k monitor - τεχνολογικά - είναι εδώ και καιρό προ των πυλών και πλέον εμφανίζονται αρκετές και οικονομικά προσιτές λύσεις. Η Asus δεν θα μπορούσε να λείπει από το "χορό". Το Asus PB287Q είναι ένα 4k monitor 28 ιντσών που ανεβάζει ανάλυση 3840x2160 σε τιμή που φεύγει από τα 600 ευρώ. Απευθύνεται σε επαγγελματίες ή σε gamers.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του monitor, είναι αρκούντως εντυπωσιακά. Πέρα από την υπερυψηλή ανάλυση, το πάνελ της οθόνης διαθέτει 157 pixels ανά ίντσα και 10-bit color – δηλαδή υποστηρίζει 1073.7 εκατομμύρια χρώματα. Με 1ms χρόνο απόκρισης και refresh rate στα 60Hz, είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει ακόμη και πολύ απαιτητικούς χρήστες.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά προσθέστε την υψηλή γωνία θέασης, 170°(οριζόντια) και 160°(κάθετα), χαρακτηριστικό που κρίνεται σωτήριο λόγω της μεγάλης διαγωνίου, καθώς και τη φωτεινότητα που φτάνει τα 330 cd/m2. Όσο αφορά τις θύρες σύνδεσης, το Asus PB287Q διαθέτει θύραHDMI και την "επαγγελματική θύρα" DisplayPort.

Για κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος με το τι σημαίνουν αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τότε δεν έχει παρά να δει το αποτέλεσμα. Η εικόνα που "βγάζει" το monitor της Asus είναι κυριολεκτικά χάρμα οφθαλμών. Αν είστε gamer – και αποκτήσετε την Asus PB287Q - τότε μόλις αποκτήσατε ένα πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων σας, ενώ έχετε κερδίσει σε απόλαυση και ψυχαγωγία. Αν είστε επαγγελματίας – γραφίστας, σχεδιαστής κλπ – τότε αποκτώντας την Asus PB287Q έχετε αποκτήσει έναν πολύτιμο συνεργάτη που σας δείχνει με λεπτομέρεια όσα… δεν μπορούν να δείξουν τα άλλα monitor.

Από άποψης απόδοσης η οθόνη της Asus είναι εξαιρετική. Σχεδιαστικά – η αλήθεια είναι ότι – δεν ξεχωρίζει. Ίσως λόγω του επαγγελματικού χαρακτήρα η Asus να προτίμησε ένα πιο ουδέτερο design καθώς και ματ και όχι γυαλιστερά υλικά.

Επιπλέον η οθόνη της Asus διαθέτει εργονομικές λειτουργίες που σας επιτρέπουν να ανασηκώσετε την οθόνη μέχρι ύψους 15 εκατοστών, να στρέψετε δεξιά ή αριστερά έσω 60 μοίρες (-60ο έως + 60ο), να την γείρετε από + 20ο έως -5ο και να την περιστρέψετε κατά 90ο τοποθετώντας την οθόνη κάθετα.

Στο "πακέτο" προσθέστε ενσωματωμένα ηχεία (2x2watt Stereo RMS) και VESA 100x100 για να την κρεμάσετε στον τοίχο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v