Μάθετε για το απόλυτο gaming laptop της Asus

Το ASUS G750JZ-T4193H στοιχίζει κάτι παραπάνω, αλλά αποτελεί την πιο value for money αγορά για να μπείτε με τα κατάλληλα «διαπιστευτήρια» στην κοινότητα των gamers.
Μάθετε για το απόλυτο gaming laptop της Asus
του Χρήστου Τζώρτζη

Το πρώτο που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πριν ασχοληθούμε με το laptop της Asus είναι ότι, άλλο το κατάλληλο για games laptop και άλλο το gaming laptop. Με μια δαπάνη 700€-900€ μπορεί ένα laptop να ανταπεξέλθει σε απαιτήσεις σύγχρονων παιχνιδιών. Ωστόσο η gaming εμπειρία αποτελεί δαπάνη που ξεφεύγει από το ποσό των 1.500€.

Το επόμενο που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε – για την ακρίβεια να εξηγήσουμε – είναι το concept της σειράς ROG (Republic Of Gamers). Πρόκειται για οικογένεια προϊόντων της Asus που έχουν αμιγώς gaming χαρακτήρα και σε αυτό συμβάλλουν οι επιδόσεις, το design και τα επί μέρους χαρακτηριστικά. Το συνεπακόλουθο είναι η τιμή, αλλά αυτό είναι σχεδόν δευτερεύον για τους πραγματικούς gamers, οι οποίοι ουκ ολίγες φορές κάνουν την υπέρβαση προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την απόλαυση και να βελτιώσουν την gaming εμπειρία.

Το Asus G750JZ-T4193H είναι ένα laptop της οικογένειας ROG και είναι κάτι παραπάνω από την έκφραση "τούμπανο" που μπορεί να του αποδοθεί εύκολα, αν δει κάποιος τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Ουδείς είχε αμφιβολία ότι ένα ROG laptop θα «κουβαλούσε» ό,τι καλύτερο υπάρχει στην αγορά - ήτοι τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Core i7-4710HQ στα 2.50 GHz ή με turbo boost στα 3.50 GHz και cache μνήμη στα 6 MB. Η μνήμη RAM φτάνει αισίως τα 16 GB. Η κάρτα γραφικών GeForce GTX 880M με 8 GB μνήμης είναι από τις κορυφαίες επιλογές, ενώ το configuration επιδόσεων συμπληρώνει ο σκληρός δίσκος του 1TB για αποθήκευση και ο SSD των 128 GB για την ταχύτερη εκκίνηση των Windows 8.1. Η οθόνη των 17.3" υποστηρίζει Full HD ανάλυση (1920x1080). Το σώμα του πληκτρολογίου με τα φωτιζόμενα πλήκτρα φιλοξενεί 4 θύρες USB 3.0, θύρα HDMI, υποδοχή για κάρτες μνήμης αλλά και οπτικό drive Blu-ray. Στο σώμα του πληκτρολογίου φιλοξενούνται επίσης τα ηχεία αλλά και το subwoofer που εξασφαλίζουν μοναδική ακουστική εμπειρία στα παιχνίδια ή όπου αλλού έχει σημασία η δυνατή, καθαρή και κρυστάλλινη απόδοση ήχου.



Σε περίπτωση που δεν έχετε άμεση πρόσβαση σε παροχή ρεύματος, τότε όλος αυτός ο όγκος υποσυστημάτων λειτουργεί και μάλιστα με ικανοποιητική αυτονομία χάρη στην μπαταρία των 5900 mAh (89 Whrs) των 8 κυψελών.

Από τα "συμφραζόμενα" είναι εύκολα αντιληπτό ότι το ROG laptop της Asus θα "ξεφεύγει" σε budget και ότι για να το αποκτήσεις θα πρέπει να το σκεφτείς για τα καλά. Τα σχεδόν 1.800 ευρώ που στοιχίζει είναι ένα ποσό που – προφανώς – θέλει δεύτερη (και τρίτη) σκέψη. Ωστόσο, υπάρχουν δυο σημεία που σχετίζονται με την τιμή: Το ένα είναι ότι το laptop της Asus είναι σημαντικά φθηνότερο από άλλα gaming laptop με αντίστοιχη μάλιστα σύνθεση. Το δεύτερο είναι ότι όποιος αποφασίσει να δώσει τα σχεδόν 1.800 ευρώ για την αγορά του Asus G750JZ-T4193H, είναι βέβαιο ότι θα το απολαύσει. Από την απλή ή επαγγελματική χρήση μέχρι την "εξόντωση" σε κάποιο παιχνίδι, το laptop ανταπεξέρχεται και με το παραπάνω και σε ποιότητα και σε αίσθηση και – φυσικά – σε επιδόσεις. Ο κάτοχος του ROG laptop θα πληρώσει κάτι παραπάνω αλλά θα ενταχθεί στην κοινότητα ROG (Republic Of Gamers) με τα καλύτερα διαπιστευτήρια. 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v