ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

CHIP: Αυτός είναι ο υπολογιστής των 8€

Μάθετε για τον C.H.I.P., τον υπολογιστή που «σπάει ταμεία» στο Kickstarter και αναμένεται να βγει σύντομα στην παραγωγή, κοστίζοντας λιγότερο από 10€.

CHIP: Αυτός είναι ο υπολογιστής των 8€

Είναι μικρότερο από μια πιστωτική κάρτα, αλλά με τόσες δυνατότητες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα φθηνό PC. Πόσο φθηνό; Λιγότερο από 10 ευρώ. Πρόκειται για το gadget με το όνομα C.H.I.P., ένας μικρο-υπολογιστής που θα σας επιτρέπει να σερφάρετε στο δίκτυο, να τσεκάρετε τα mail σας με σύνδεση wifi και να παίζετε παιχνίδια με ένα Bluetooth χειριστήριο, κι όλα αυτά σε τιμή… περιπτέρου.

Στην ουσία είναι ένα τσιπάκι που μπορεί να συνδεθεί με οποιαδήποτε εξωτερική οθόνη και να λειτουργήσει σαν επεξεργαστής 1GHz με 4GB χωρητικότητα και 512MΒ μνήμης RAM. Το gadget θα μπορεί να συνδεθεί μέσω της ενσωματωμένης του εξόδου ή με έναν απλό αντάπτορα με τα παλιά σας περιφερειακά (οθόνες, εκτυπωτές, πληκτρολόγια κλπ) ή ακόμη και με την τηλεόρασή σας, για να παίξετε σε αυτή ρετρό DOS παιχνίδια. Τουλάχιστον αυτό υπόσχονται οι δημιουργοί του στη σελίδα του project τους στο Kickstarter, την γνωστή πλατφόρμα crowdfunding, όπου ο καθένας εκθέτει την ιδέα του και μπορεί να ζητήσει χρηματοδότηση από το κοινό.

Αυτό έκαναν και οι εμπνευστές του C.H.I.P., και δεν το μετάνιωσαν: Οι χρηματοδοτήσεις του κοινού ξεπέρασαν γρήγορα τον στόχο που είχαν θέσει, συγκεντρώνοντας ως τώρα 945.000 δολάρια (ο αρχικός του στόχος ήταν… 50.000 δολάρια).«Είναι ένας υπολογιστής για μαθητές, καθηγητές, παππούδες, παιδιά, καλλιτέχνες, δημιουργούς, χάκερ και εφευρέτες. Για όλους», αναφέρουν οι δημιουργοί στην καμπάνια τους, που τελειώνει στις 15 Ιουνίου.

Ο C.H.I.P. θα λειτουργεί με open source λειτουργικό σύστημα, εύχρηστο και οικείο στη χρήση, θα διαθέτει πολλά apps και θα κοστίζει 9 δολάρια (περί τα 8€), ενώ με βάση το χρονοδιάγραμμα παραγωγής του Kickstarter, υπολογίζεται ότι θα φτάσουν στα χέρια των καταναλωτών οι πρώτες συσκευές σε έναν χρόνο από τώρα. Μάθετε περισσότερα εδώ.  

Πηγή 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v