iTunes: Οκτώ χρήσιμα μυστικά για το πως λειτουργεί

Έχετε απορίες για το iTunes; Δεν ξέρετε πώς λειτουργεί; Θέλετε να περάσετε τραγούδια; Έχουμε οκτώ χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν. 
iTunes: Οκτώ χρήσιμα μυστικά για το πως λειτουργεί
Ναι, δεν είναι και το αγαπημένο πρόγραμμα για όσους έχουν συσκευές Apple, όμως τι να γίνει; Το iTunes είναι ένα αναγκαίο κακό, το οποίο μπορούμε να μάθουμε να χρησιμοποιούμε προς όφελός μας – όσο και αν μας εκνευρίζει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. 

Δείτε παρακάτω οκτώ χρήσιμες συμβουλές για να του πάρετε τον… αέρα. 

* Σίγουρα οι playlists είναι αρκετά βολικές για να οργανώσετε τα τραγούδια σας, όμως υπάρχουν φορές που απλά θέλετε να βάλετε σε λίστα μερικά κομμάτια που θέλετε να ακούσετε τώρα. Τι κάνετε; Με τη λειτουργία Up Next μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα μια λίστα… της τελευταίας στιγμής. Πηγαίνετε τον κέρσορα πάνω από το κομμάτι που θέλετε, και πατήστε στις τρεις οριζόντιες τελείες που βρίσκονται δίπλα του. Ύστερα μπορείτε να επιλέξετε Play Next ώστε να το παίξετε αμέσως μετά, ή Add to Up Next ώστε να το βάλετε στο τέλος της λίστας Up Next.

* Για να μεταφέρετε τραγούδια από τον υπολογιστή στη συσκευή σας, ανοίξτε το itunes και στην καρτέλα Summary και τικάρετε την επιλογή Manually Manage Music and Videos. Πατήστε apply και πηγαίνετε στην Library όπου έχετε περασμένα τα τραγούδια. Αφού επιλέξετε τα τραγούδια που θέλετε να περάσετε στο iphone, σύρτε τα στο Music που εμφανίζεται κάτω από τη συσκευή σας στο αριστερό μέρος του παραθύρου. Πλέον έχετε τα τραγούδια που θέλετε και μπορείτε να τα ακούσετε όποτε θέλετε.

* Χωρίς… επιτήρηση, η βιβλιοθήκη των Itunes μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο κομματιών και άλμπουμ που δεν θα ακούσετε ποτέ ξανά. Αξίζει λοιπόν να ξεφορτωθείτε κομμάτια τα οποία δεν θέλετε άλλο. Πώς θα το κάνετε αυτό; Ένας τρόπος είναι να ψάξετε τα τραγούδια τα οποία «πηδάτε» συχνά. Στην οθόνη My Music επιλέξτε το Songs και κάντε δεξί κλικ επιλέγοντας Skips για να εμφανιστεί η λίστα. Τώρα θα μπορείτε να δείτε τα τραγούδια εκείνα που δεν ακούτε συχνά. 

* Το Itunes – προφανώς – δεν είναι συμβατό με Android συσκευές όμως μπορείτε να αντιγράψετε και να επικολλήσετε τραγούδια σε μία playlist σαν να χρησιμοποιούσατε την παραδοσιακή λειτουργία των Windows. Συνδέστε την συσκευή Android στο USB και πηγαίνετε στην playlist που θέλετε να αντιγράψετε στα iTunes: πατήστε ctrl +A για να επιλέξετε όλα τα κομμάτια, ctrl+ C για να τα αντιγράψετε και Ctr+V για να τα μεταφέρετε στην Android συσκευή σας. Οπουδήποτε και αν βρίσκονται τα αρχεία των τραγουδιών, το itunes θα τα αντιγράψει στην νέα τοποθεσία. 

* Λίγοι γνωρίζουν ότι η λειτουργία Sync Photos μέσω του Itunes αυτόματα χαμηλώνει την ποιότητα των φωτογραφιών και δημιουργεί ένα ογκωδέστατο αρχείο cache στον υπολογιστή σας. Η διαδικασία αυτή μπορεί να επιβραδύνει τη λειτουργία του iTunes και να δεσμεύσει αρκετό χώρο στον υπολογιστή σας. Απενεργοποιήστε λοιπόν το photo synching συνδέοντας τη συσκευή σας και ξε-τικάροντας την αντίστοιχο κουτάκι και μετά εντοπίστε το Ipod Photo Cache στον φάκελο Φωτογραφίες στα Έγγραφα σας και σβήστε το. Αν θέλετε να μεταφέρετε φωτογραφίες από τη συσκευή σας στον υπολογιστή, τότε προτιμήστε το… πατροπαράδοτο View Content όταν συνδέετε το iphone στα Windows. 

* Βαρεθήκατε τους παραδοσιακούς ήχους κλήσης της συσκευής σας; Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε ringtone από τραγούδια που θέλετε και να τα βάλετε ως ήχο κλήσης. Κάντε δεξί κλικ στο τραγούδι που θέλετε από τη Library και μετά κλικ στο Get Info. Μετά επιλέξτε options και τικάρετε τα κουτάκια Start Time και Stop Time. Εισάγετε την χρονική περίοδο 30 δευτερολέπτων που θέλετε να έχει το ringtone σας και πατήστε ΟΚ. Μετά κάντε ξανά δεξι κλικ στο τραγούδι και επιλέξτε το Create AAC Version για να φτιάξετε ένα νέο ηχητικό χρησιμοποιώντας μόνο αυτά τα 30 δευτερόλεπτα. Όταν γίνει η μετατροπή, σύρετε το νέο αρχείο από το iTunes στο desktop και σβήστε το από το iTunes. Μετά ξανασύρετε το αρχείο από το desktop πίσω στο iTunes για να το εισάγετε ως ringtone! 

* Διπλά αρχεία μπορούν να προκαλέσουν… σύγχυση στις λίστες σας. Πώς μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε; Ανοίξτε το tab View και επιλέξτε Show Duplicate Items για να δείτε ποια τραγούδια έχουν το ίδιο όνομα και ίδιο όνομα καλλιτέχνη. Σημειώστε ότι η αναζήτηση αυτή περιορίζεται στην εκάστοτε λίστα την οποία έχετε ανοικτή και όχι σε όλη την βιβλιοθήκη σας. 

* Βαριέστε θανάσιμα να σηκωθείτε για να πάτε στον υπολογιστή και να ανοίξετε το iTunes; Με αυτήν εδώ την εφαρμογή από τη στιγμή που είστε στο ίδιο Wi-Fi δίκτυο με τον υπολογιστή σας μπορείτε να ελέγξετε το πρόγραμμα ασύρματα μέσω του iphone σας χρησιμοποιώντας ένα PIN.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v