Asus Fonepad Note 6: Ένα low budget... Galaxy

Το νέο tablet της Asus επιχειρεί να ανταγωνιστεί το Samsung Galaxy Note, και δείχνει να τα καταφέρνει, στοιχίζοντας μάλιστα μόλις τα μισά χρήματα!
Asus Fonepad Note 6: Ένα low budget... Galaxy
του Χρήστου Τζώρτζη 

Η Asus έχει μετατραπεί σε ένα από τα "οχήματα" της Intel για να εισέλθει στο… φάσμα των συσκευών τηλεφωνίας. Το Fonepad είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα tablet που ενσωματώνουν υπηρεσίες φωνής. Και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

Η προσθήκη Note στο όνομα του Fonepad κάνει ξεκάθαρο το γεγονός ότι η συσκευή της Asus επιθυμεί να "τοποθετηθεί" απέναντι στο Samsung Galaxy Note 3. Είναι όμως συγκρίσιμες οι δυο συσκευές, τη στιγμή που η μια κοστίζει σχεδόν 400 ευρώ και η άλλη αγγίζει τη διπλάσια τιμή, δηλαδή τα 800 ευρώ;

Ας "γνωριστούμε" αρχικά με το Asus Fonepad Note 6 και μετά περνάμε και στη σύγκριση. Πρόκειται, για συσκευή με διάσταση οθόνης 6" άρα τόσο από πλευράς μεγέθους, όσο και από πλευράς αίσθησης πλησιάζει αυτή των tablet.



Η οθόνη του Note 6 είναι τεχνολογίας LED Backlight, διαθέτει panel Super IPS+, υποστηρίζει Full HD ανάλυση (1920x1080), ενώ υποστηρίζει λειτουργίες αφής 10 σημείων.

Ο επεξεργαστής -όπως είπαμε εξ αρχής- προέρχεται από την Intel, γεγονός που αποτελεί σημαία της Asus για το Fonepad. Πιο συγκεκριμένα έχουμε να κάνουμε με έναν διπύρηνο Atom Z2580 χρονισμένο στα 2.0 GHz. Ένας επεξεργαστής αρκετά ισχυρός, ο οποίος με τη βοήθεια της μνήμης RAM των 2GB, δημιουργούν ένα ισχυρό σύνολο που θα ανταπεξέλθει ακόμη και στην πίεση από εφαρμογές και λειτουργίες.

Προφανώς και το Asus Fonepad Note 6 υποστηρίζει δίκτυα 3G για την πρόσβαση στo Internet ή για την εξυπηρέτησης φωνής, ενώ εκτός από το Bluetooth η συσκευή υποστηρίζει και την τεχνολογία Miracast. Τεχνολογία που επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση του Fonepad με τηλεόραση που διαθέτει Miracast και την ανταλλαγή περιεχομένου ή την προβολή όλων όσων εμφανίζονται στην οθόνη του tablet, στην τηλεόραση.

Η μπροστινή κάμερα είναι ανάλυσης 1.2 Megapixels Front με δυνατότητα καταγραφής video 720p, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει κάμερα 8 Megapixels με λειτουργία auto focus, η οποία ωστόσο δεν διαθέτει flash.

To Asus Fonepad Note 6 δεν αποτελεί αφορμή για να αμφισβητηθεί η ποιότητα κατασκευής των συσκευών της Asus, το σφιχτό δέσιμο και το όμορφο design.



Η γραφίδα που είναι ενσωματωμένη στο σώμα της συσκευής θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στην περίπτωση που ανήκετε σε αυτούς που κρατάνε σημειώσεις στο smartphone ή το tablet τους. Η δυνατότητα να μιλάτε στο τηλέφωνο και να κρατάτε στην ίδια συσκευή σημειώσεις, αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από χρήσιμη. Χρησιμότητα που πολλαπλασιάζεται αν ανήκετε στους πολυάσχολους, με αποτέλεσμα η συσκευή να μετατρέπεται σε ένα καθημερινό εργαλείο εργασίας, επικοινωνίας αλλά και διασκέδασης. Με τη γραφίδα μπορείτε επίσης να ελέγχετε λειτουργίες και εφαρμογές που απαιτούν μεγαλύτερη ακρίβεια στις επιλογές δια της αφής.

Το μεγάλο ερώτημα όμως για το Asus Fonepad Note 6 δεν είναι αν μπορεί να ανταγωνιστεί το Samsung Galaxy Note 3, αλλά αν μπορεί να σταθεί από μόνο του ως λύση στη αγορά. Αν δηλαδή κάποιος επιλέξει να αποκτήσει το Asus Fonepad Note 6 αντί να κουβαλάει ένα smartphone και ένα tablet μαζί. Προσωπικά πιστεύω ότι και με τη βοήθεια της γραφίδας, το Fonepad μπορεί να αποτελέσει την συνισταμένη των συσκευών που θα κουβαλάτε μαζί σας.

Μαζί με μια θήκη και απαραίτητα με ένα hands free –γιατί μόνο σε μεγάλη ανάγκη βάζεις το Fonepad στο αυτί σου για μιλήσεις– τότε ναι, η συσκευή μπορεί να σας καλύψει ικανοποιητικά για υπηρεσίες φωνής και για υπηρεσίες που θα προσέφερε ένα tablet.

Επειδή θέσαμε όμως και το ερώτημα για το πώς τοποθετείται το Asus Fonepad Note 6 απέναντι στο Samsung Galaxy Note 3 να αναφέρουμε ότι η συσκευή της Samsung διαθέτει σαφώς καλύτερο εξοπλισμό, όπως για παράδειγμα επιπλέον αισθητήρες ή καλύτερη κάμερα. Για το λόγο αυτό είναι και πιο ακριβή. Ωστόσο, η διπλάσια τιμή του Galaxy Note μάλλον δεν δικαιολογείται, μετατρέποντας το Fonepad σε μια αντιπρόταση που δεν υστερεί σε πολύ σημαντικά σημεία, αλλά διατίθεται σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v