Vodafone Smart III: To value for money… τρίτωσε

Η τρίτη γενιά του δημοφιλούς smartphone της Vodafone είναι μια «τίμια» συσκευή στο είδος της, χωρίς όμως να ξεχωρίζει σε επιδόσεις και κατασκευή.
Vodafone Smart III: To value for money… τρίτωσε
του Χρήστου Τζώρτζη

Το πρώτο λανσάρισμα own label smartphone της Vodafone στηριζόταν κατά πολύ στην χαμηλή τιμή. Η 3η έκδοση του Vodafone Smart δεν αλλάζει χαρακτήρα στη στόχευση της συσκευής, ωστόσο είναι σαφές ότι το στο "μοσχοπούλητο" μοντέλο της Vodafone παρατηρείται διαρκής βελτίωση χωρίς το κόστος να εκτοξεύεται.

Το Vodafone Smart "πουλάει" σαν τα ζεστά ψωμάκια και αυτό είναι μάλλον δίκαιο αφού πρόκειται για ένα από τα πιο value for money smartphone, που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Αν θέλετε να εντρυφήσετε στα smartphones, αλλά τα οικονομικά σας δεν είναι ανθηρά ή οι απαιτήσεις σας δεν είναι μεγάλες, τότε τα 129 ευρώ που κοστίζει η συσκευή φαντάζουν ιδανικά.

Ας δούμε όμως τι αγοράζετε με τα 129 ευρώ, που απαιτούνται για να αποκτήσετε το Vodafone Smart III.

Η συσκευή διαθέτει οθόνη αφής 4" η οποία υποστηρίζει ανάλυση 480x800 pixels, προσφέροντας μια σχετική… επάρκεια χώρου στην πλοήγηση στο Internet, ωστόσο θα χρειαστείτε να πλησιάστε την οθόνη λίγο παραπάνω. Ο επεξεργαστής που διαθέτει η συσκευή είναι ο μονοπύρηνος Cortex-A9 στο 1 GHz, ο οποίος σε συνδυασμό με τα 512 MB RAM ανταπεξέρχεται επαρκώς στις απαιτήσεις του λειτουργικού συστήματος Android, Jellybean 4.1. Όπως είναι ωστόσο αναμενόμενο, σε μεγάλες "πιέσεις" θα δείτε κάποια "κομπιάσματα" αλλά αν δείξετε σύνεση στη χρήση δεν θα αντιμετωπίσετε ιδιαίτερα προβλήματα. Συνήθως η πίεση σε μια συσκευή touch προέρχεται είτε από πολύ έμπειρους και απαιτητικούς χρήστες ή από πολύ αρχάριους. Οι πρώτοι λόγω απαιτήσεων και οι δεύτεροι επειδή δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση smartphone με αποτέλεσμα η χρήση της συσκευής να διακρίνεται από… παρορμιτισμό.



Στο πίσω μέρος της συσκευής θα βρείτε ψηφιακή κάμερα στα 5 Megapixels με ενσωματωμένο φλας, ωστόσο η ψηφιακή κάμερα απουσιάζει από το μπροστά μέρος, που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε βιντεοκλήσεις. Η εσωτερική χωρητικότητα δεν ξεπερνά τα 4 GB, από τα οποία περί του 40% καταλαμβάνεται από αρχεία συστήματος, το οποίο έχει σαν συνέπεια να καθιστά τη χρήση κάρτας μνήμης SD σχεδόν απαραίτητη, ώστε να αποκτήσετε μέχρι και 32 GB επιπλέον.

Η σύνδεση στο Internet του Vodafone Smart III μπορεί να γίνει μέσω Wi-Fi ή 3G δικτύων, ενώ δεν θα στερηθείτε της συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth καθώς και των υπηρεσιών GPS.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της συσκευής είναι ο μοντέρνος σχεδιασμός, αλλά και γεγονός ότι διατίθεται σε 3 χρώματα, ενώ δίνεται η δυνατότητα αλλαγής καλυμμάτων. Μάλιστα η συσκευασία περιλαμβάνει 2 καλύμματα με σχέδια από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το πεδίο τιμής (από 100€-130€) το Vodafone Smart III είναι από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να έχετε. Με ένα αρκετά λογικό ποσό θα μπορέσετε να έχετε μια συσκευή για να βλέπετε τα email σας, να σερφάρετε στο Internet, αλλά και να κάνετε status update ή νέα tweets στο Facebook και το Tweeter αντίστοιχα. Ωστόσο θα πρέπει να είστε συνειδητοποιημένος ότι δεν θα αποκτήσετε συσκευή "απαράμιλλής" ποιότητας κατασκευής και αξεπέραστων επιδόσεων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v