LG Optimus L7II: Οικονομία και εντυπωσιακές επιδόσεις

Εντυπωσιακές λειτουργίες, που θα μπορούσαν να ανήκουν σε ανώτερη κατηγορία συσκευών, όμορφος σχεδιασμός και καλή τιμή είναι τα δυνατά χαρτιά του Optimus.
LG Optimus L7II: Οικονομία και εντυπωσιακές επιδόσεις
του Χρήστου Τζώρτζη 

Το αρχικό λανσάρισμα του νέου LG Optimus L7II έγινε πριν το καλοκαίρι που μας πέρασε. Η συσκευή απέσπασε αρκετά θετικά σχόλια και κριτικές για τα τεχνικά της χαρακτηριστικά – συγκρινόμενη με συσκευές της μεσαίας κατηγορίας– ωστόσο στο αρχικό λανσάρισμα η τιμή της συσκευής ήταν λίγο αποτρεπτική.

Ωστόσο αυτή τη στιγμή η συσκευή –τιμολογιακά– τοποθετείται στις συσκευές των 200 ευρώ και με βάση αυτή την τιμή το smartphone της LG αποκτά σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι ανταγωνιστικών συσκευών και μετατρέπεται σε μια άκρως δελεαστική πρόταση για την κατηγορία του.

Σχεδιαστικά το LG Optimus L7II είναι σύγχρονο, αποφεύγει ωστόσο τις υπερβολές, με συνέπεια να είναι κοινώς αποδεκτό από τους περισσότερους. Οι λιτές ξεκάθαρες γραμμές, η όμορφη εντυπωσιακή πίσω όψη και ο φωτισμός LED για το πλήκτρο αρχικής οθόνης, σε συνδυασμό με το περίγραμμα επεξεργασμένο με Laser, δημιουργούν, οπτικά, την αίσθηση της ποιοτικής συσκευής. Η ίδια αίσθηση διατηρείται και με το κράτημά της.

Προσωπικά θεωρώ ότι το LG Optimus L7II στο λευκό χρώμα είναι από τις πιο όμορφες συσκευές στην κατηγορία της, αλλά ως γνωστό η αισθητική είναι υποκειμενική και αφορά τις παραστάσεις και την ψυχοσύνθεση του καθενός.



Στο μπροστά μέρος κυριαρχεί η οθόνη των 4,3 ιντσών, ενώ χάρη στην καλή εκμετάλλευση χώρων, τα περιθώρια γύρω από την οθόνη είναι μικρά και περιορίζουν τη γενικότερη διάσταση της συσκευής (125,5x67x9,9 χιλιοστά), ενώ παράλληλα και το βάρος διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα και δεν ξεπερνά τα 118 γραμμάρια.

Η συσκευή της LG βασίζεται σε διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1GHZ. Διαθέτει 768ΜB RAM, ενώ η εσωτερική χωρητικότητα φτάνει τα 4GB με τα 1,7GB όμως να είναι διαθέσιμα για τον χρήστη, οπότε και η χρήση κάποιας κάρτας μνήμης SD κρίνεται επιβεβλημένη. Το λειτουργικό σύστημα του LG Optimus L7II είναι η 4.1 έκδοση του Android 4.1, γνωστό και ως Jelly Bean.

Η οθόνη συγκαταλέγεται στα πλεονεκτήματα του Optimus L7II. Το IPS πάνελ εξασφαλίζει ζωντανά χρώματα και απροβλημάτιστη προβολή υπό μεγάλες γωνίες θέασης και παρ' όλο που η ανάλυση είναι μάλλον τυπική 800x480 WVGA (217ppi) για μια οθόνη στις 4.3", η ευκρίνεια είναι ικανοποιητική και εξασφαλίζει ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα για την κατηγορία της συσκευής.

Σε επίπεδο ασύρματης επικοινωνίας η συσκευή μπορεί να συνδεθεί σε 3G δίκτυα. Διαθέτει φυσικά Wi-Fi και Bluetooth, ενώ υποστηρίζει και τις τεχνολογίες NFC και DLNA.

Στο μπροστά μέρος της οθόνης υπάρχει μια απλή κάμερα VGA για βιντεοκλήσεις, ενώ στο πίσω μέρος η LG είναι γενναιόδωρη αφού η συσκευή διαθέτει κάμερα 8 Megapixels με autofocus και LED flash, η οποία έχει τη δυνατότητα να καταγράψει και video στα 30fps.

Γενναιόδωρη εμφανίζεται η κατασκευάστρια εταιρεία και με την μπαταρία του Optimus L7II. Η βασική μπαταρία της συσκευής είναι χωρητικότητας 2460 mAh, τιμή που συναντάμε σε επόμενες κατηγορίες συσκευών και που εξασφαλίζει πολύ καλή αυτονομία.

Η εφαρμογή Real-Time QuickTranslator που μεταφράζει σε 64 γλώσσες, η λειτουργία Cross-Tasking QSlide που σας επιτρέπει να εκτελείτε ταυτόχρονα δύο λειτουργίες, αλλά και το ιδιαίτερα λειτουργικό και χρήσιμο QuickMemo, προσδίδουν προστιθέμενη αξία στη συσκευή. Αν, δε, αναλογιστούμε ότι πρόκειται για μια συσκευή των 200€ τότε κατατάσσεται σαν μια από τις πλέον συμφέρουσες λύσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v