Ingress: Η πρώτη εφαρμογή «επαυξημένης πραγματικότητας»

Δυο αντιμαχόμενες παρατάξεις, μια σκοτεινή ενέργεια την οποία πρέπει να ελέγξουν, πύλες, αποστολές, ειδικές ικανότητες. Η νέα εφαρμογή για smartphones της Google, το Ingress, δεν μοιάζει με κανέναν προκάτοχό της, γιατί πολύ απλά διαδραματίζεται στον… πραγματικό κόσμο.
Ingress: Η πρώτη εφαρμογή «επαυξημένης πραγματικότητας»
Πριν από μερικές εβδομάδες, η Google ξεκίνησε μια μυστηριώδη καμπάνια η οποία άκουγε στο όνομα ‘Niantic Project’. Σύμφωνα με την περιγραφή της Google, επρόκειτο για τον “οδηγό σου στα ωραία, κρυφά και μοναδικά πράγματα που βρίσκονται γύρω σου”. Πριν από λίγες ημέρες, η Google αποκάλυψε ότι πρόκειται για ένα νέο Augmented Reality παιχνίδι για συσκευές Android, το οποίο όμως θα παίζεται στον πραγματικό κόσμο.

Το παιχνίδι ονομάζεται Ingress και οι χρήστες Android μπορούν ήδη να το κατεβάσουν δωρεάν στην beta έκδοσή του, από το Google Play. Σύμφωνα με πληροφορίες, σύντομα θα κυκλοφορήσει και για iPhone.

Πώς παίζεται όμως; Οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες, αυτούς που προσπαθούν να διαδώσουν ή να καταπολεμήσουν μια σκοτεινή ενέργεια η οποία έκανε την εμφάνισή της στην γη και, όπως αναγράφεται στην περιγραφή του παιχνιδιού, «είτε θα την ελέγξουμε είτε θα μας ελέγξει».

Για να ξεκλειδώσουν νέες λειτουργίες και αποστολές και να συλλέξουν ενέργεια και όπλα, οι παίκτες θα πρέπει να επισκεφθούν μουσεία, βιβλιοθήκες και άλλους δημόσιους χώρους, χρησιμοποιώντας το στίγμα που εμφανίζεται στον χάρτη της εφαρμογής. Η «πραγματικότητα» του παιχνιδιού είναι στην ουσία ο πραγματικός κόσμος, μέσα από την κάμερα του smartphone, «εμπλουτισμένος» με όλα τα σημεία τα οποία πρέπει να επισκεφθείτε για να συλλέξετε την σκοτεινή αυτή ενέργεια.

Τα σημεία αυτά, εμφανίζονται με την μορφή πύλης σε διάφορα κτίρια γύρω σας ή ακόμα και στην μέση του δρόμου (ας ελπίσουμε να μην υπάρξουν ατυχήματα), πύλη την οποία θα πρέπει να «χακάρετε», λύνοντας κάποιους γρίφους για να συλλέξετε την ενέργεια. Παράλληλα με το παιχνίδι, «τρέχει» και η σχετική ιστοσελίδα του, στην οποία εμφανίζεται η πρόοδος όλων των παικτών σε παγκόσμια κλίμακα, με την μορφή ημερολογίου.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από το παιχνίδι:




Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v