Επίσημη κυκλοφορία για Windows 8 και Surface

Η Microsoft προχώρησε χθες στα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου της, ριζικά ανανεωμένου λογισμικού, ενώ απαντώντας στην Apple και την Google παρουσίασε επίσης το tablet Surface, τον πρώτο υπολογιστή που κατασκευάζει η ίδια η εταιρεία.
Επίσημη κυκλοφορία για Windows 8 και Surface
του Χρήστου Τζώρτζη

Τόσο για τα Windows 8 όσο και για το Surface, το tablet της Microsoft έχουμε κάνει εκτενή αναφορά στο In2Life. Άλλωστε τα Windows 8 κυκλοφορούν σε δημόσιες δοκιμαστικές εκδόσεις (beta) εδώ και καιρό και ο καθένας μπορεί , να τα κατεβάσει, να τα εγκαταστήσει και να διαμορφώσει άποψη για τα νέα Windows. Το Surface, το tablet της, είναι μια συσκευή που δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμη, ωστόσο και για αυτό το προϊόν της Microsoft, έχουν γίνει εκτενείς αναφορές στον ελληνικό και ξένο τύπο.

Κατά συνέπεια είναι εύγλωττο το ερώτημα γιατί τόσος ντόρος για την επίσημη ανακοίνωση των Windows 8, για τα οποία γνωρίζουμε σχεδόν κάθε λεπτομέρεια;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι, ότι η επίσημη ανακοίνωση είναι επί της ουσίας ένα σαφές μήνυμα για τη στρατηγική της εταιρείας τα επόμενα χρόνια.

Η Microsoft με τα Windows 8 έχει σκοπό τη σύγκλιση των παραδοσιακών υπολογιστών (desktop και laptop), με τα tablets.

Από σήμερα κιόλας, τα Windows 8 είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα και πέρα από τους χρήστες σταθερών και φορητών υπολογιστών, πλέον υποψήφιοι χρήστες των νέων Windows είναι και χρήστες tablet συσκευών. Ειδικά για όσους έχουν Windows 8 στο tablet τους η Microsoft εγκαινίασε τη λειτουργία του Windows Store, το οποίο περιλαμβάνει ένα τεράστιο εύρος εφαρμογών.



Όλες οι αναφορές των ανθρώπων της Microsoft αναγάγουν τα Windows 8 σε ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχήματα της εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Το παραδοσιακό "computing" μεταμορφώνεται και η Microsoft δεν θα μπορούσε παρά να οδηγεί τις εξελίξεις.

Στη χθεσινή παρουσίαση των Windows 8, ο επικεφαλής της Microsoft Steve Ballmer έκανε λόγο για σύγκλιση υπολογιστών και tablet, για σύγκλιση εργασίας και διασκέδασης, ορίζοντας έτσι τα Windows 8 ως το συνδετικό κρίκο των δύο "κόσμων"

Όπως αναφέραμε ήδη τα νέα Windows είναι από σήμερα κιόλας διαθέσιμα στη χώρα μας και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Microsoft Hellas, μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου, οι καταναλωτές που σήμερα διαθέτουν υπολογιστές με Windows XP, Windows Vista ή Windows 7, θα μπορούν να κατεβάσουν τα Windows 8 Pro στην εκτιμώμενη τιμή των €29,99.

Ταυτόχρονα, σε περισσότερες από 140 χώρες, προσφέρεται η δυνατότητα αναβάθμισης σε Windows 8 Pro σε υπολογιστές με Windows 7, με ημερομηνίας αγοράς μεταξύ 2 Ιουνίου 2012 και 31 Ιανουαρίου 2013, στην τιμή των €14,99 μέσω της προσφοράς Windows Upgrade, διαθέσιμης στην ιστοσελίδας.

Όσο αφορά τις συσκευές (tablet, laptop και pPCs) πέρα από την ανακοίνωση του Surface είχαμε και λανσαρίσματα συσκευών από μεγάλους κατασκευαστές και συνεργάτες της Microsoft, όπως η Acer, η Lenovo, η Dell και η Samsung.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v