Huawei Media Pad: Το tablet της κρίσης

Πιθανότατα η πιο value for money πρόταση της αγοράς στα μικρά tablet, το Media Pad διαθέτει οθόνη εξαιρετικής ανάλυσης, ικανοποιητική απόδοση επεξεργαστή και μνήμης, ενώ χάρη στην 7 ιντσών οθόνη του δεν δημιουργεί προβλήματα φορητότητας.
Huawei Media Pad: Το tablet της κρίσης
του Χρήστου Τζώρτζη

Η κινέζικη Huawei εδώ και αρκετό καιρό κινείται επιθετικά στην αγορά των συσκευών κινητής τηλεφωνίας και των tablet. Οι συσκευές που λανσάρει η εταιρεία πέρα από το προσιτό κόστος αγοράς, δεν είναι "κινεζιές" και είναι άκρως ανταγωνιστικές, στοχεύοντας κυρίως στο χαρακτηριστικό "value for money". Δηλαδή στο να προσφέρουν στον αγοραστή των συσκευών το συναίσθημα ότι τα λεφτά του έπιασαν "τόπο".

Το Huawei Media Pad ανήκει στην κατηγορία των 7ιντσων tablets. Αυτό σημαίνει ότι ναι μεν κάνετε μια παραχώρηση στο μέγεθος της οθόνης άρα και στα όσα προβάλλει αυτή, αλλά κερδίζετε σε φορητότητα, αφού το συγκεκριμένο tablet ζυγίζει μόλις 390 γραμμάρια. Δεν είναι λίγοι αυτοί που σνομπάρουν την κατηγορία των 7ιντσων tablet, αποδίδοντάς της χαρακτηρισμούς όπως "μεγάλο smartphone" ή "μικρό tablet", υπονοώντας ότι πρόκειται τελικά για μια μεσοβέζικη κατηγορία συσκευών.

Προσωπικά, χρησιμοποιώντας εδώ και καιρό ένα tablet 7 ιντσών μπορώ να πω ότι η κατηγορία αυτή έχει πραγματικό λόγο ύπαρξης και δεν αποτελεί την "τσόντα" στη γκάμα των tablet.

Η οθόνη του Media Pad είναι multi touch, είναι διάστασης 7 ιντσών, τεχνολογίας TFT και υποστηρίζει ανάλυση 1280×800 pixels. Η ανάλυση της οθόνης είναι και ένα από τα ισχυρά "χαρτιά" του Media Tab αφού παρόμοιες αναλύσεις βρίσκουμε σε tablets με οθόνη 10 ιντσών.

Δείτε βίντεο-παρουσίαση του Huawei Media Pad


Πέρα όμως από την ανάλυση, το Media Pad μπορεί να θεωρηθεί πλήρες, από άποψης τεχνικών χαρακτηριστικών και εξοπλισμού.

Διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.2GH που εξασφαλίζει ικανοποιητική απόδοση και απαλλάσσει από "κολλήματα" του λειτουργικού Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).

Στην μπροστινή όψη υπάρχει μια κάμερα για βιντεοκλήσεις ανάλυσης 1.3 Megapixels και πίσω βρίσκεται τοποθετημένη η βασική κάμερα της συσκευή. Η οποία έχει ανάλυση 5 Megapixels.

Η εσωτερική μνήμη του Media Pad αγγίζει τα 4 GB ενώ μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο χρησιμοποιώντας μια κάρτα SD έως 32GB. Η συσκευή διαθέτει επίσης, GPS, αισθητήρα επιτάχυνσης και φωτός. Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα της συσκευής, για την ενσύρματη σύνδεση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη θύρα microUSB ενώ για την ασύρματη σύνδεση το Bluetooth. Στο Internet μπορείτε να μπείτε είτε μέσω Wi-Fi είτε μέσω 3G δικτύων.

Η μπαταρία των 4100mAh θα σας επιτρέψει να εργαστείτε ή να παίξετε με το tablet για περίπου 6 ώρες.

Για όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά το αντίτιμο είναι τα 349 ευρώ και η αλήθεια είναι πως από όπου και αν το "πιάσεις" το Media Pad αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω.

Από τη στιγμή που το πρώτο κριτήριο αγοράς μιας συσκευή είναι η τιμή τότε μοιραία το tablet της Huawei μετατρέπεται σε μια από τις πιο σοβαρές υποψηφιότητες. Το σημαντικό είναι ότι αν τελικά το αγοράσετε, τόσο η ποιότητα κατασκευής, όσο κυρίως ο εξοπλισμός και τα τεχνικά χαρακτηριστικά σε συνάρτηση με τα χρήματα που δαπανήσατε θα σας αφήσουν πλήρως ικανοποιημένους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v