LG Optimus 3D Max: "Βγάζει" τα γυαλιά στο 3D

Παίρνουμε στα χέρια μας το πρώτο τρισδιάστατο smartphone της LG, βγάζουμε τα 3D γυαλιά μας και αναλύουμε τα υπέρ και τα κατά μιας πρωτοποριακής συσκευής.
LG Optimus 3D Max: Βγάζει τα γυαλιά στο 3D
του Χρήστου Τζώρτζη

Το πρώτο smartphone της LG με τρισδιάστατη οθόνη χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών, το Optimus 3D, παρουσιάστηκε το 2011 στο Mobile World Congress. Το LG Optimus 3D Max είναι η μετεξέλιξη του Optimus 3D και όπως δείχνουν τα πράγματα θα είναι και η συσκευή που θα προσπαθήσει να καθιερώσει την τάση των smartphones με τρισδιάστατη οθόνη χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και ας δούμε καταρχάς το LG Optimus 3D Max σαν smartphone που θα χρησιμοποιείτε καθημερινά και θα κάνετε κλήσεις, θα μπαίνετε στο Internet, θα αλλάζετε status στο Facebook, θα ανεβάζετε tweets κ.ά.



Συγκριτικά με τον προκάτοχό του, το Optimus 3D Max είναι κατά 20 γραμμάρια πιο ελαφρύ - ζυγίζει 148 γραμμάρια και κατά 2 χιλιοστά πιο λεπτό – έχει πάχος 9,6 χιλιοστά και παραμένει διακριτικό και κομψό, τόσο λόγο σχεδιασμού, όσο και λόγω διαστάσεων (126,8 x 67,4 χιλιοστά).

Από άποψης επιδόσεων, αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς ο διπύρηνος επεξεργαστής στα 1,2 GHz δεν "κωλώνει" σε καμία λειτουργία της καθημερινότητας. Η οθόνη είναι διάστασης 4,3 ιντσών 3D WVGA (για το 3D θα μιλήσουμε παρακάτω), υποστηρίζει ανάλυση 480 x 800 και έχει επικάλυψη Corning Gorilla Glass 2 για προστασία από γρατζουνιές και φθορές.

Διαθέτει δυο κάμερες – μια μπρος και μια πίσω 2 Megapixels και 5 Megapixels αντίστοιχα, "τρέχει" Android 2.3 Gingerbread και διαθέτει ικανοποιητική αυτονομία χάρη στα 1,520 mAh της μπαταρίας. Η συσκευή μπορεί να συνδεθεί με την τηλεόραση σας, είτε μέσω καλωδίου HDMI (2D/3D TV/monitor), είτε μέσω ασύρματης σύνδεσης DNLA.



Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά συνθέτουν από μόνα τους ένα αξιόλογο smartphone. Διαθέτει ποιότητα, είναι κομψό, συνδυάζει ικανοποιητικά το χαρακτηριστικό της μεγάλης οθόνης, με τον τρόπο που "κάθεται" στο χέρι του χρήστη.

Ωστόσο το LG Optimus 3D Max δεν ανήκει στα smartphone…της σειράς. Η τρισδιάστατη οθόνη χωρίς γυαλιά δεν είναι το κερασάκι στην τούρτα, αλλά η ίδια η γαρνιτούρα.

Τo Optimus 3D Max, σαν μετεξέλιξη του πρώτου 3D smartphone χωρίς γυαλιά της LG, διαθέτει πιο προηγμένο 3D μετατροπέα και εξασφαλίζει μοναδικές προβολές τρισδιάστατου περιεχομένου. Επιπλέον το 3D Hot Key, που βρίσκεται στο πλάι της συσκευής αναλαμβάνει την άμεση μετάβαση από 2D σε 3D mode και αντίστροφα.



Εφαρμογές χαρτών όπως το Google Earth και το Google Maps αποκτούν μια άλλη… διάσταση μέσα από την τρισδιάστατη μετατροπή. Εκεί όμως που η συσκευή εκπλήσσει είναι στην επεξεργασία 3D video σε πραγματικό χρόνο.

Αν ωστόσο η τρισδιάστατη πλοήγηση ή το τρισδιάστατο βίντεο δεν σας έχουν πείσει ακόμη, τότε αυτό θα το κάνει το 3D gaming. Εδώ το LG "παίζει" σε άλλο επίπεδο και σε συνδυασμό με τον ισχυρό επεξεργαστή προφέρει απλόχερα διασκεδαστικό και ρεαλιστικό gaming.

Η προτεινόμενη τιμή λιανικής της συσκευή είναι τα 499 ευρώ και αν την "πετύχετε" σε κανένα ράφι live, τότε μην χάσετε την ευκαιρία να διαπιστώσετε του λόγου το αληθές για την τρισδιάστατη απόλαυση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v