HP Deskjet Ink Advantage: Διπλάσιες εκτυπώσεις με τα ίδια λεφτά

Στηριζόμενη στην ποιότητα εκτύπωσης και στο σχεδόν μηδενικό failure rate, η νέα σειρά εκτυπωτών της HP παρουσιάζεται με έξι μοντέλα συσκευών που δεν περνούν απαρατήρητα. Τα είδαμε και σας τα παρουσιάζουμε.
HP Deskjet Ink Advantage: Διπλάσιες εκτυπώσεις με τα ίδια λεφτά
του Χρήστου Τζώρτζη

Όσο και αν έχει προχωρήσει η τεχνολογία και παρόλο που, το Internet, η κοινωνική δικτύωση, οι οθόνες αφής, τα apps, τα e-books και άλλα ψηφιακά καλούδια, είναι "κτήμα" για όλους και όχι για τους ειδικούς ή τους tech freak, η εκτύπωση παραμένει μια διαχρονική ανάγκη, που είναι παρούσα χωρίς μάλιστα να καταγράφει σημαντικές πτωτικές τάσεις.

Ο καθένας – είτε οικιακός χρήστης, είτε μικρή ή μεγάλη επιχείρηση - καλείται αρχικά να επιλέξει τεχνολογία εκτύπωσης, Inkjet ή Laser, ανάλογα με τη χρήση και τις ανάγκες του.

Μια γενική παραδοχή είναι ότι η τεχνολογία Inkjet απευθύνεται σε όσους κάνουν περιορισμένο αριθμό εκτυπώσεων δηλαδή, οικιακούς χρήστες και small business, ενώ οι πιο μεγάλες επιχειρήσεις ή οι ειδικές κατηγορίες χρηστών "βλέπουν" πιο θετικά την τεχνολογία Laser. Στην προαναφερόμενη παραδοχή, υπάρχουν επικαλύψεις και "γκρίζες ζώνες".

Κατά κανόνα, αν μιλάμε για οικιακούς χρήστες και για μικρές επιχειρήσεις, τότε η τεχνολογία εκτύπωσης Inkjet είναι η πιο διαδεδομένη και μάλλον και η πιο κατάλληλη.

Συνεπώς, το επόμενο ζητούμενο είναι το κόστος εκτύπωσης. Στην τεχνολογία εκτύπωσης Inkjet, το κόστος μελανιών και η συχνότητα αλλαγής μελανιών είναι τα βασικά σημεία προβληματισμού και το κόστος αγοράς της συσκευής ακολουθεί. Για το λόγο αυτό πολλοί χρήστες καταφεύγουν στα πιο φθηνά συμβατά μελάνια και όχι στα αυθεντικά μελάνια των κατασκευαστών. Όσο αφορά τα συμβατά μελάνια, οι μεν κατασκευαστές συμβατών μελανιών "πατούν" στο κόστος οι δε κατασκευαστές εκτυπωτών καταλογίζουν την υποβαθμισμένη ποιότητα εκτύπωσης, την ζημιά στη συσκευή και το λεγόμενο failure rate των συμβατών μελανιών – δηλαδή πόσα από αυτά δεν δουλεύουν. Το ποσοστό failure rate για τα συμβατά ανέρχεται περί του 16%.

Η hp κατέχει μεγάλo μερίδιο αγοράς στο χώρο των εκτυπώσεων και κατά συνέπεια το θέμα αναλωσίμων είναι φλέγον για την ίδια. Έχοντας σαν κεκτημένα, την ποιότητα εκτύπωσης και το σχεδόν μηδενικό failure rate, η hp προσπαθεί να "χτυπήσει" τα συμβατά μελάνια και στην τιμή και κατά συνέπεια στο κόστος εκτύπωσης.

Η εταιρεία λανσάρει νέα σειρά εκτυπωτών και μελανιών υπό την "ομπρέλα" Ink Advantage, προσφέροντας τη δυνατότητα εκτύπωσης έως και διπλάσιων σελίδων με το ίδιο κόστος μελανιών και διατηρώντας πάντα την ποιότητα σε υψηλά επίπεδα.

Από άποψης συσκευών η σειρά Ink Advantage περιλαμβάνει 6 νέα μοντέλα. Όλα τα μοντέλα δεν είναι απλοί εκτυπωτές αλλά πολυσυσκευές (Print/Scan) και κάποια από αυτά έχουν και fax:

1. HP Deskjet Ink Advantage 2515

Το entry level πολυμηχάνημα της σειράς. Προσφέρει οικονομικές εκτυπώσεις, δεν έχει ξεχωριστά μελάνια, δηλαδή "παίρνει" 2 μελάνια (ένα μαύρο και ένα έγχρωμο), διαθέτει οθόνη ελέγχου και έχει τη δυνατότητα εκτύπωσης χωρίς περιθώρια. Η ενδεικτική λιανική τιμή του Deskjet Ink Advantage 2515 All-in-One είναι τα 69,00 ευρώ.

2. HP Deskjet Ink Advantage 3515

Έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον 2515, αλλά έχει επιπλέον τη δυνατότητα ασύρματης εκτύπωσης– χωρίς δίκτυο – χρησιμοποιώντας τη λειτουργία HP Wireless Direct Printing. Η ενδεικτική λιανική τιμή του Deskjet Ink Advantage 3515 e-All-in-One είναι τα 109,00 ευρώ

HP Deskjet Ink Advantage 3525 και 5525

Οι νέοι HP Deskjet Ink Advantage 3525 e-All-in-One και 5525 e-All-in-One "παίρνουν" τέσσερα μελάνια (μαύρο, cyan, ματζέντα και κίτρινο), που σημαίνει ακόμη πιο χαμηλό κόστος εκτύπωσης. Διαθέτουν λειτουργία HP Wireless Direct Printing, για ασύρματη εκτύπωση χωρίς δίκτυο. Υποστηρίζουν την τεχνολογία HP ePrint, δηλαδή εκτύπωση από οπουδήποτε, εφόσον η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο Internet και έχουν δυνατότητα αυτόματης εκτύπωσης διπλής όψης.



Ο 5525 έχει επιπλέον τη δυνατότητα σάρωσης και αποστολής με email χωρίς τη χρήση Η/Υ. Οι τιμές τους είναι 109,00 ευρώ και 129,00 ευρώ αντίστοιχα.

4. HP Deskjet Ink Advantage 4615 και 4625 
Απευθύνονται σε "απαιτητικούς" χρήστες, επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις. "Παίρνουν" τέσσερα μελάνια (μαύρο, cyan, ματζέντα και κίτρινο) και έχουν τη δυνατότητα αποστολής και λήψης fax. Η ενδεικτική τιμή λιανικής του HP Deskjet 4625 e-All-in-One είναι 139,00 ευρώ, ενώ του 4615 τα 119,00 ευρώ.




Όσο αφορά τα νέα μελάνια Ink Advantage, η σειρά περιλαμβάνει τα HP 650 και
HP 655. Τα HP 650 μελάνια είναι για τους HP Deskjet Ink Advantage 2515 και 3515, ενώ όλα τα υπόλοιπα μοντέλα "παίρνουν" τα HP 655 μελάνια.

Τα Ink Advantage μελάνια εκτυπώνουν έως και 600 σελίδες με κόστος 8,50 ευρώ το μαύρο HP 655 και 9,50 ευρώ το μαύρο ΗΡ 650. Δεν είναι συμβατά με προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας, όπως δεν είναι συμβατά "παλιά" μελάνια με του εκτυπωτές της σειράς Ink Advantage.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι οι συσκευές συνοδεύονται από κανονικά μελάνια των 600 σελίδων και όχι τα δοκιμαστικά (ή demo) που έχουν πολλοί εκτυπωτές Inkjet που δεν τυπώνουν max 200 σελίδες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v