MLS iQTalk: Το πρώτο ελληνικό smartphone

H MLS, γνωστή για τις συσκευές πλοήγησης, λανσάρει το πρώτο ελληνικό smartphone, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτά των μεγάλων εταιριών, ενώ χαρακτηρίζεται από ποιότητα και εξελιγμένο λειτουργικό.
MLS iQTalk: Το πρώτο ελληνικό smartphone
του Χρήστου Τζώρτζη

Το πρώτο ελληνικό smartphone τηλέφωνο είναι γεγονός. Έχει σχεδιαστεί και κατασκευάζεται από την MLS και διαθέτει πολύ αξιόλογα τεχνικά χαρακτηριστικά, πλούσιο εξοπλισμό και ανταγωνιστική τιμή.

Πριν ασχοληθούμε με τη συσκευή, οφείλουμε να κάνουμε μια σύντομη μνεία στην MLS καθώς πρόκειται για μια καθ' όλα ελληνική εταιρεία, η οποία κατασκευάζει καταναλωτικά προϊόντα τεχνολογίας, που βασίζονται σε δική της τεχνογνωσία και δικές της πατέντες, ενώ κατέχει ηγετική θέση στην αγορά συσκευών πλοήγησης. Στην συγκεκριμένη αγορά διαθέτει το πρωτοποριακό σύστημα πλοήγησης με αναγνώριση φωνής.

Εδώ και λίγες μέρες, η MLS, λοιπόν, λανσάρει στην αγορά το πρώτο της smartphone. Το MLS iQTalk, όπως είναι η ονομασία του, κληρονομεί τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ στα οποία μας έχει συνηθίσει η MLS και ενσωματώνοντας σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά, καταφέρνει να θεωρηθεί ως μια από τις πιο ανταγωνιστικές προτάσεις smartphone.

To MLS iQTalk βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android 2.3.5, διαθέτει επεξεργαστή στα 650MHZ και εσωτερική μνήμη 512 MB RAM, ενώ η συσκευασία της συσκευής περιλαμβάνει κάρτα μνήμης MicroSD 4 GB. Η οθόνη είναι τεχνολογίας LCD και διάστασης 4,3 ίντσες (θυμίζει συσκευή πλοήγησης!), ενώ υποστηρίζει αναλύσεις έως 800x480 pixels. Οι διαστάσεις της συσκευής (124x68x11,5 χιλιοστά) την κατατάσσουν μάλλον στην κατηγορία των "μεγάλων" μοντέλων. Πέραν τούτου δεν στερείται τίποτα από ένα κλασικό smartphone, όπως είναι η σύνδεση μέσω Bluetooth, 3G ή WiFi, η πίσω κάμερα των 5 Megapixels με φλας και auto focus αλλά και η μπροστινή κάμερα για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων.

Με μόνο τα παραπάνω χαρακτηριστικά το MLS iQTalk θα μπορούσε να συμπεριληφθεί άνετα σε ένα από τα προτεινόμενα smartphones.

[Δείτε video με το νέο MLS iQTalk]


Ωστόσο η θέση της MLS στην αγορά των εφαρμογών και συσκευών πλοήγησης δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει το πρώτο της smartphone.

Το MLS iQTalk περιλαμβάνει εφαρμογή πλοήγησης της εταιρείας ενσωματώνοντας χάρτες για 546 πόλεις και χωριά της Ελλάδας και 15 πόλεις της Κύπρου. Πέρα, όμως, των λεπτομερών χαρτών περιλαμβάνει και την εφαρμογή Talk&Drive, η οποία υπακούει στις φωνητικές εντολές και σας κατευθύνει προς την οδό ή το σημείο που ζητήσατε.

Το μέγεθος, και εφαρμογή πλοήγησης της MLS, θεωρούνται από τις κορυφαίες και μετατρέπουν το MLS iQTalk σε συσκευή 2 σε 1. Δηλαδή και smartphone και πλοηγό GPS. Μάλιστα η MLS ενισχύσει αυτή την παραδοχή αφού στη συσκευασία της συσκευής περιλαμβάνει και βάση στήριξης αυτοκινήτου (car kit).

Αν είστε σε φάση που αναζητάτε ένα smartphone και ο πλοηγός σάς είναι απαραίτητος στην καθημερινότητα ή τις διακοπές σας, τότε το MLS iQTalk είναι η πλέον ενδεδειγμένη συσκευή και σε τιμή που δεν ξεπερνά τα 250 ευρώ (χωρίς επιδότηση).

Αν πάλι έχετε ένα smartphone τότε έχετε κατά νου ότι η εφαρμογή πλοήγησης της MLS είναι διαθέσιμη για Android συσκευές. Το MLS Destinator για Android διατίθεται σε κάρτα SD μέσω της οποίας μπορείτε να μετατρέψετε εύκολα το smartphone σας σε συσκευή πλοήγησης.

Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή μπορείτε να βρείτε στο site της MLS.

Με την έλευση του MLS iQTalk η κατασκευάστρια εταιρεία MLS αποδεικνύει ότι δεν δικαιούται της προσοχής μας και της προτίμησής μας ΜΟΝΟ γιατί είναι μια ελληνική εταιρεία αλλά γιατί είναι μια εταιρεία που λανσάρει ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα τεχνολογίας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v