Alcatel One Touch 918D: Και dual sim και low budget

H καινούργια dual sim συσκευή της Alcatel ενσωματώνει σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά και, σε συνδυασμό με την άκρως ελκυστική τιμή της, αποτελεί μια εξαιρετική value for money επιλογή για όσους παίζουν σε… διπλό ταμπλό.
Alcatel One Touch 918D: Και dual sim και low budget
του Χρήστου Τζώρτζη

Η επιλογή μιας dual SIM συσκευής προέρχεται συνήθως από την προσπάθεια περιορισμού του κόστους ομιλίας ή την ανάγκη κάποιων να απαντούν σε πάνω από ένα νούμερα κινητών τηλεφώνων. Από την πρώτη επαφή με το Alcatel OT918D κατανοείς ότι είναι ξεκάθαρα μια από τις πιο αξιόλογες λύσεις dual SIM smartphone και αν ισορροπήσουμε τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμή τότε θα βγάλουμε εύκολα το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια άκρως ανταγωνιστική συσκευή.

Με κόστος που δεν ξεπερνά τα 120 ευρώ η Alcatel ενσωματώνει σύγχρονα τεχνικά χαρακτηριστικά στο One Touch 918D εξοπλίζοντάς το με οθόνη multi touch διάστασης 3,2 ιντσών, η οποία ωστόσο δεν μπορεί να ξεπεράσει την ανάλυση των 320x480 pixels. Διαθέτει λειτουργικό σύστημα Android 2.3 Gingerbread και ενσωματώνει επεξεργαστή στα 650MHz. Η εσωτερική μνήμη είναι στα 256MB RAM με δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας μνήμης Micro SD, ενώ διαθέτει κάμερα 3 Megapixels, A-GPS και Bluetooth 3,0. Λόγω λειτουργικού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σαν Wi-Fi hotspot. Δηλαδή να συνδεθεί η συσκευή στο Internet μέσω 3G (με μια από τις δυο SIM που "παίρνει") και στη συνέχεια οποιαδήποτε Wi-Fi συσκευή να συνδεθεί στο Internet μέσω της συσκευής.

Όσο αφορά την ποιότητα κατασκευής, η τιμή του One Touch 918D δεν θα δικαιολογούσε κορυφαία ποιότητα και επιλογή εκλεπτυσμένων υλικών. Ωστόσο, διαθέτει καλής ποιότητας πλαστικά και είναι συμπαγές. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση μας έκανε το σαγρέ πίσω κάλυμμα, το οποίο βοηθά να "κάτσει" σταθερά η συσκευή στο χέρι του χρήστη, παρόλο που οι διαστάσεις και το βάρος της (112x58,6x,12,1 χιλιοστά και 123 γραμμάρια) δεν θα "προβλημάτιζαν" ούτως ή άλλως τη λαβή.



Στη χρήση της η συσκευή δικαιολογεί και με το παραπάνω τα χρήματα της. Η ποιότητα της οθόνης είναι αρκετά καλή και το λειτουργικό τρέχει χωρίς σημαντικά προβλήματα, ωστόσο δεν είναι και για μεγάλες πιέσεις. Το πληκτρολόγιο οθόνης είναι λίγο μικρό, ιδίως για ένα χοντρό ανδρικό χέρι αλλά και αυτό με τον καιρό μάλλον συνηθίζεται.

Η αυτονομία του One Touch 918D είναι περιορισμένη, παρόλα τα 1300 mAh της μπαταρίας, αλλά αυτό είναι μάλλον λογικό λόγω των δύο καρτών SIM που διαχειρίζεται η συσκευή. Δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι για τα δεδομένα της κατηγορίας της, μας εντυπωσίασε για την ποιότητα και την ένταση ήχου. Το αναφέρουμε γιατί σε αυτά τα λεφτά έχουμε δει συσκευές που αγγίζουν τα όρια του "μουγγού".

Ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό του Alcatel One Touch 918D είναι ότι επιτυγχάνει περιορισμένες τιμές εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Αν και πρόκειται για μια dual SIM συσκευή, οι οποίες ως γνωστό έχουν αυξημένα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, με βάση τις μετρήσεις για χρήση κοντά στο αυτί, η ακτινοβολία υπολογίζεται στο 1,12 W/kg και για χρήση κοντά στο σώμα στο 0,603 W/Kg. Το ευρωπαϊκό όριο φτάνει τα 2 W/Kg

Αν λοιπόν κάποιος, για οποιοδήποτε λόγο αναζητά dual SIM συσκευή smartphone, τότε το Alcatel One Touch 918D είναι σίγουρα από τις 1-2 ενδεδειγμένες επιλογές.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v