Vodafone Smart Tab 10’’: «Έξυπνη» και οικονομική πρόταση

Η ποιότητα κατασκευής, η τιμή των 399 ευρώ και η υποστήριξη 3G δικτύων είναι τα βασικά πλεονεκτήματα του own label tablet της Vodafone. Το πήραμε στα χέρια μας και σας το παρουσιάζουμε.
Vodafone Smart Tab 10’’: «Έξυπνη» και οικονομική πρόταση
του Χρήστου Τζώρτζη

Η Vodafone αν και είναι πάροχος υπηρεσιών επικοινωνίας, έχει πολλές φορές στο παρελθόν κυκλοφορήσει συσκευές με το δικό της brand. Οι λόγοι είναι πολλοί, ωστόσο αυτό δεν πολύ-αφορά των τελικό καταναλωτή. Πριν καιρό η Vodafone είχε λανσάρει το πρώτο smartphone με τη δική της φίρμα. Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες συσκευές από τη εταιρεία.

Αν και η ποικιλία συσκευών είναι μεγάλη και τα διαθέσιμα μοντέλα – θεωρητικά – καλύπτουν τους υποψηφίους αγοραστές, η Vodafone εκτιμά ότι υπάρχει "χώρος" για τη δική της συσκευή. Γεγονός είναι ότι ουδείς μπορεί να παραπονεθεί όταν διευρύνεται η αγορά και αυξάνονται οι επιλογές του σε μια κατηγορία συσκευών.

Εκτός αυτού, η ποικιλία των συσκευών δημιουργεί εντονότερο ανταγωνισμό μεταξύ των κατασκευαστών, πράγμα που σημαίνει ότι η Vodafone οφείλει να παρουσιάσει μια συσκευή, σύγχρονη σχεδιαστικά, δυνατή σε επιδόσεις και σε καλή τιμή.

Οι σχεδιαστές του Smart Tab 10’’ φαίνεται ότι έχουν λάβει σοβαρά υπόψη τις τρεις αυτές παραμέτρους (design, επιδόσεις και τιμή).



Το πρώτο πράγμα που συνήθως σου "μπαίνει" στο μάτι (και στο χέρι) σε ένα tablet είναι η οθόνη. Όπως μαρτυρά και το όνομα Smart Tab 10’’, η οθόνη έχει διάσταση 10 ίντσες, είναι τεχνολογίας TFT capacitive και υποστηρίζει ανάλυση 1280X800 pixels, ενώ η απόδοση των χρωμάτων και η φωτεινότητα της οθόνης βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα. Θετικές είναι οι εντυπώσεις και από την ανταπόκρισή του στις εντολές αφής, αν και εδώ συμβάλλει σημαντικά ο διπύρηνος επεξεργαστής στα 1.2 GHz. Το σίγουρο είναι ότι το λειτουργικό σύστημα Android HoneyComb 3.2 του Smart Tab, αλλά και οι εφαρμογές που θα κατεβάσετε από το Google Play τρέχουν χωρίς προβλήματα και "παύσεις".

Η ποιότητα κατασκευής του Smart Tab 10’’ συμπεριλαμβάνεται στα υπέρ της συσκευής ενώ τα γυαλιστερά φινιρίσματα βελτιώνουν σημαντικά την αισθητική της.

Το tablet της Vodafone διαθέτει επίσης δυο κάμερες. Η πίσω κάμερα στα 5 Megapixels και η μπροστά (πάνω από την οθόνη) στα 2 Megapixels για κλήσεις βίντεο (μέσω ΙP) σε δίκτυα Wi-Fi. Τα 700 γραμμάρια του βάρους της συσκευής θα τα "καταλάβετε" αν κρατήσετε για αρκετή ώρα τη συσκευή στα χέρια σας, ωστόσο το μαλακό πίσω κάλυμμα της συσκευής, αποδεικνύεται αρκετά χρήσιμο στο να την κρατήσετε σταθερά.



Η εσωτερική μνήμη των 16GB κρίνεται επαρκής, ωστόσο μπορείτε να την επεκτείνετε με τη χρήση κάρτας μνήμης microSD.

Όπως αναφέραμε ευθύς εξ' αρχής, στα βασικά πλεονεκτήματα του Smart Tab περιλαμβάνεται η υποστήριξη σύνδεσης στο Internet μέσω 3G δικτύων και όχι μόνο μέσω Wi-Fi, ενώ αν θέλαμε να… γκρινιάξουμε για κάτι, αυτό είναι η απουσία θύρα HDMI.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v