Samsung Omnia W: Windows Phone με άποψη

Πιο συμπαγές, περισσότερο ελκυστικό και με… άποψη, το Omnia W κερδίζει το στοίχημα της Samsung στη κατηγορία των Windows Phone όντας μια άκρως ανταγωνιστική συσκευή.
Samsung Omnia W: Windows Phone με άποψη
του Χρήστου Τζώρτζη

Το πρώτο Samsung smartphone με Windows Phone που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, είναι γεγονός. Το Omnia W είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο από τα καταστήματα Vodafone, και αποδεικνύεται ότι είναι μια από τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις για όποιον θέλει να αποκτήσει ένα smartphone με Windows Phone 7.

Ειδικά όσο αφορά τις πλατφόρμες και τα λειτουργικά συστήματα, η Samsung δεν υπήρξε ποτέ δογματική και μονοδιάστατη εταιρεία. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να κάνει διαφορετικά, καθώς η επιθετική τακτική της εταιρείας, σε όλα τα επίπεδα (marketing, παραγωγή κλπ), δεν συνάδει με αποκλειστικές συνεργασίες και αποκλεισμούς.

Η αλήθεια είναι ότι το Omnia W δεν σε προϊδεάζει ότι θα θέσει σοβαρή υποψηφιότητα να γίνει η επόμενη σου συσκευή. Αρχικά θεωρείς ότι υπάρχει απλά για να συμπληρώσει την προϊοντική γκάμα της εταιρεία και να βάλει στο οπλοστάσιο της και μια Windows Phοne συσκευή. Ωστόσο όλα αυτά καταρρέουν όσο περισσότερο χρησιμοποιείς τη συσκευή.



Καταρχάς θεωρώ ότι η διάσταση των 3,7 ιντσών Super AMOLED, που έχει το Omnia W, αλλά και αρκετές Windows Phοne συσκευές, είναι ιδανική για τη χρήση των Windows Phone. Όσο αφορά το Omnia W ανταποκρίνεται άμεσα και χωρίς ενδοιασμούς σε οποιαδήποτε εντολή αφής. Το γεγονός ότι ξεχνάς, κολλήματα και αστοχίες, δημιουργεί από τις πρώτες στιγμές που θα χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνο μια θετική διάθεση, η οποία μάλιστα, δεν χάνεται στη συνέχεια.

Το σασί της συσκευής είναι συμπαγές και στιβαρό και παρ' όλο που το υλικό είναι πλαστικό δεν δημιουργεί την αίσθηση της φτηνοκατασκευής - τουναντίον.

Στο μπροστινό μέρος της συσκευής υπάρχει μια κάμερα για βιντεοκλήσεις, ενώ στο πίσω μέρος θα βρείτε τη βασική κάμερα του Omnia W, η οποία είναι ανάλυσης 5 Megapixels, διαθέτει LED Flash και έχει τη δυνατότητα καταγραφής και βίντεο στα 720p.

Το Omnia W είναι μια κομψή συσκευή, "πατάει" καλά στο χέρι, έχει φωτεινή οθόνη και γρήγορο επεξεργαστή. Τα Windows Phone 7.5 Mango και ο Internet Explorer 9 εξασφαλίζουν συμβατότητα με αρχεία Office καθώς και ασφαλές, γρήγορο και απροβλημάτιστο web browsing. Στα παραπάνω πλεονεκτήματα του Omnia W πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί και η αυτονομία της συσκευής, καθώς αποδεικνύεται αρκετά ολιγαρκές ακόμη και σε "πιεστική" χρήση.

Όλα αυτά και σε συνδυασμό με τη λογική τιμή των 399 ευρώ καθιστούν το Omnia W μια άκρως ανταγωνιστική υποψηφιότητα Windows Phone συσκευής.

Μοναδική παραφωνία είναι ότι διαθέτει εσωτερική μνήμη 8GB, χωρίς δυνατότητα επέκτασης μέσω κάποιας κάρτας Micro SD. Αυτό πέρα από το περιορισμό στη χωρητικότητα είναι και ένα σημαντικό λειτουργικό πρόβλημα, που έχει να κάνει με την ανταλλαγή αρχείων. Η λύση στο πρόβλημα αυτό ακούει στο όνομα cloud storage. Δηλαδή η χρήση online αποθηκευτικού χώρου αλλά αυτό προϋποθέτει διαρκή πρόσβαση στο Internet, άρα επιπλέον χρεώσεις, αλλά και μια σχετική εξοικείωση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v