HTC Titan: Ο «Τιτάνας» των Windows Phone smartphones

Με λειτουργικό σύστημα Windows Phone, 8άρα κάμερα με διπλό LED flash και επεξεργαστή 1.5GHz, το HTC Titan μπαίνει δυναμικά στην… τιτανομαχία των smartphones ως μια high end συσκευή με τα όλα της.
HTC Titan: Ο «Τιτάνας» των Windows Phone smartphones
του Χρήστου Τζώρτζη

Η έλευση του HTC Titan είναι ένα ακόμη δείγμα ότι το 2012, η κατηγορία των smartphones θα μοιάζει μάλλον με… τιτανομαχία λειτουργικών συστημάτων. Τον τελευταίο καιρό τα Windows Phone, εξελίσσονται σε ανερχόμενη δύναμη και όλοι οι μεγάλοι παίχτες smartphones, σπεύδουν να παρουσιάσουν συσκευές με το λειτουργικό της Microsoft. Οι λόγοι της έντονης αυτής κινητικότητας είναι μάλλον δυο. Ο πρώτος έχει να κάνει με το Windows Phone σαν λειτουργικό, το οποίο, έχοντας πλέον μια ευρεία εγκατεστημένη βάση συσκευών, φαίνεται πώς κερδίζει πόντους από το "word of mouth". Ένας ακόμη λόγος που έχουμε πολλά λανσαρίσματα smartphones με Windows Phone, είναι γιατί η συνεργασία Microsoft και Nokia δεν έχει αποκαλύψει ακόμη το πλήρες πρόσωπό της, οπότε οι κατασκευαστές θέλουν να είναι μέσα στο παιχνίδι των Windows Phone, ώστε να αποφύγουν τυχόν μελλοντικές εκπλήξεις.

Όσο αφορά το Titan, είναι σαφές ότι η HTC έχει επιλέξει να "φορέσει" Windows Phone σε μια συσκευή "high end" (ας μας επιτραπεί όρος). Το πρώτο πράγμα που σε εντυπωσιάζει στο Titan είναι οι διαστάσεις του. Πρόκειται για μια μεγάλη συσκευή - 131,5 χιλιοστά ύψους και 70,7 χιλιοστά πλάτους, η οποία δεν περνά απαρατήρητη και σου δημιουργεί μια πρώτη "αμηχανία", ωστόσο η παρτίδα "σώζεται" από το πάχος της, το οποίο δεν ξεπερνά το 1 εκατοστό. Αυτό δίνει μια σχετική άνεση να κρατήσετε τη συσκευή και να μπορέσετε να πραγματοποιήσετε βασικές εργασίες με το ένα χέρι.



Η ποιότητα κατασκευής του Titan είναι στα πλεονεκτήματά του, καθώς από την πρώτη στιγμή που θα το κρατήσετε, σας δημιουργεί την αίσθηση της συμπαγούς συσκευής. Στο μπροστά μέρος της συσκευής κυριαρχεί η μεγάλη οθόνη των 4,7 ιντσών και μια κάμερα για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διάσταση οθόνης σε smartphone με Windows Phone, χωρίς ωστόσο η ανάλυση να ξεφεύγει από τα συνήθη 480 x 800 pixels του λειτουργικού της Microsoft. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να δείτε κάτι παραπάνω αλλά αυτό που θα δείτε θα είναι αρκετά μεγάλο. Η μεγάλη οθόνη βοηθά σε εφαρμογές κειμένου, στον έλεγχο του email σας και φυσικά στο browsing στο Internet.



Ο επεξεργαστής του Titan (στα 1,5 GHz) δεν αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα με τα Windows Phone. Ενώ, όσο αφορά την εσωτερική του μνήμη, αν και δεν έχετε τη δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας μνήμης, τα διαθέσιμα 12,63 GB είναι μάλλον επαρκή.

Πέρα από τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτει ένα τυπικό smartphone, οφείλουμε να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά σε δυο σημεία. Το πρώτο είναι οι αισθητήρες που διαθέτει το Titan. Η συσκευή διαθέτει ψηφιακή πυξίδα, γυροσκοπικό αισθητήρα, αλλά και αισθητήρα επιτάχυνσης, εγγύτητας και φωτός.

Η δεύτερη αναφορά έχει να κάνει με τη κάμερα του Titan, η οποία αρμόζει σε μια high end συσκευή. Διαθέτει ανάλυση 8 Megapixel, φακό F2.2, διπλό LED φλας και αισθητήρα BSI, το οποία στην πράξη, σημαίνει πολύ καλές φωτογραφίες ακόμη και σε προβληματισμό φωτισμό.

Το HTC Titan είναι τελικά μια high end συσκευή που δεν θα σας απογοητεύσει και θα σας προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία χρήσης των Windows phone. Το τίμημα για αυτό είναι αφενός ή τιμή της συσκευής (είπαμε high end) η οποία ανέρχεται στα 599€ αφετέρου το μέγεθος της.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v