Gigaset SL910: Σταθερό τηλέφωνο από το μέλλον

Ένα ασύρματο τηλέφωνο με οθόνη αφής, που μάλιστα υποστηρίζει σύνδεση με BlueTooth και εξασφαλίζει έως 60% εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να μοιάζει μπροστά από την εποχή του, αλλά σύντομα θα εξελιχθεί σε τάση.
Gigaset SL910: Σταθερό τηλέφωνο από το μέλλον
του Χρήστου Τζώρτζη

Αν οι οθόνες αφής έχουν μπει στη ζωή σας και σας έχουν επηρεάσει, τότε το σταθερό τηλέφωνο της Gigaset έχει φτιαχτεί ειδικά για εσάς. Το πρώτο full touch ασύρματο τηλέφωνο στο κόσμο συνδυάζει την τεχνολογική αρτιότητα μιας Gigaset συσκευής, με την σύγχρονη τάση χρήσης οθονών αφής.

Καταρχάς θα πρέπει να σας εξιστορήσω ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη πριν από λίγο καιρό και πριν την ανακοίνωση του Gigaset SL910. Μικρό παιδί τριών-τεσσάρων ετών περίπου, παίρνει στα χέρια του ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά όχι σαν το smartphone του μπαμπά και της μαμάς. Ο πιτσιρικάς προσπαθεί δια της αφής να ενεργοποιήσει την οθόνη του τηλεφώνου και αφού πατώντας κατά λάθος ένα κουμπί, η οθόνη ενεργοποιείται, προσπαθεί να "scroll-άρει" δια της αφής τα εικονίδια δεξιά αριστερά, απογοητεύεται και επιστρέφει το κινητό στον ιδιοκτήτη με την θεϊκή ατάκα "παρ' το, κόλλησε". Δεν ξέρω, αλλά έχω την εντύπωση ότι ένα ασύρματο τηλέφωνο με οθόνη αφής θα το θεωρούσα λιγότερο απαραίτητο πριν από το παραπάνω συμβάν.

Ίσως το Gigaset SL910 να είναι λίγο "προχωρημένο" για την εποχή του αλλά, δεν αποκλείεται σε ένα χρόνο περίπου οι σταθερές συσκευές με οθόνη αφής να είναι…trendy. Πίσω στο SL910 τώρα για να δούμε αν τα σχεδόν 170 ευρώ που χρειάζεστε για να το αποκτήσετε πιάνουν "τόπο".

Εκτός από την οθόνη αφής 3,2 ιντσών, από την οποία ελέγχονται όλες οι λειτουργίες της συσκευής, το SL910 ξεχωρίζει για το design και την ποιότητα κατασκευής. Η συσκευή έχει κερδίσει ήδη το ένα βραβείο red dot design award, ενώ όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής, για πολλούς αρκεί το λανσάρισμα με ένδειξη "Made in Germany".



Εκτός των πλεονεκτημάτων που φαίνονται με γυμνό μάτι, η συσκευή ξεχωρίζει και για μη απτά χαρακτηριστικά, καθώς εξασφαλίζει εξοικονόμηση ενέργειας έως 60% σε σχέση με συμβατικά ασύρματα τηλέφωνα, ενώ υποστηρίζει τη λειτουργία ECO+, που σημαίνει ότι όσο η συσκευή είναι σε αναμονή δεν εκπέμπει σήμα και άρα ακτινοβολία. Στα προτερήματα της συσκευής περιλαμβάνεται η υποστήριξη σύνδεσης μέσω Bluetooth, αλλά και τα 2 χρόνια της εγγύησης που διαθέτει.

Αναμφισβήτητα το Gigaset SL910 είναι μια από τις καλύτερες, ομορφότερες και ποιοτικότερες συσκευές dect. Το θέμα είναι, αν είστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε ένα επιπλέον ποσό, από εκείνο που θα δίνατε για ένα ασύρματο τηλέφωνο, ώστε να αποκτήσετε μια συσκευή με οθόνη αφής, ίσως η δυνατότητα να συγχρονίσετε επαφές με το Microsoft Outlook και να βλέπετε και την εικόνα αυτού που σας καλεί σας δώσει την απάντηση. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v