Turbo-X Tablet Hive: Η ταμπλέτα του Πλαισίου… και το μέλι

Το Πλαίσιο ξαναδοκιμάζει τις δυνάμεις του στην αρένα των tablet PCs, ρίχνοντας στο παιχνίδι το «Hive», που φιλοδοξεί να ικανοποιήσει τους λάτρεις της τεχνολογίας με τολμηρό design και σχετικά ανεκτή τιμή.
Turbo-X Tablet Hive: Η ταμπλέτα του Πλαισίου… και το μέλι
του Χρήστου Τζώρτζη

Η κερήθρα (Honeycomb) βρίσκει "φιλοξενία" στην κυψέλη (Hive). Αυτό δεν αφορά το λανσάρισμα προϊόντος από το.. μέλι Αττικής, αλλά το νέο tablet Turbo-X Tablet Hive από το Πλαίσιο.

Αν παρακολουθείτε την αγορά των tablets, τότε ενδεχομένως να γνωρίζετε ότι το Turbo-X Tablet Hive δεν είναι η πρώτη απόπειρα εισόδου στην αγορά των tablet υπολογιστών από το Πλαίσιο. Υπολογιστή tablet, "own label" του Πλαισίου (Turbo-X δηλαδή), είχαμε δει πριν από λίγο καιρό. Μιλάμε για το Turbo-X Tablet 450, το οποίο βασιζόταν στο λειτουργικό σύστημα Windows 7.

Τα Windows 7, ως γνωστό, δεν είναι λειτουργικό σύστημα που έχει φτιαχτεί για χρήση μέσω touch οθόνης – παρόλο που υποστηρίζει την τεχνολογία. Ίσως γι 'αυτό το λόγο το Πλαίσιο προχώρησε στο λανσάρισμα tablet υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Android 2.3 (Honeycomb). Ενδεχομένως βέβαια, ο λόγος να είναι καθαρά για να διευρύνει τη γκάμα προϊόντων, ωστόσο αυτό έχει λίγη σημασία από τη στιγμή που το Turbo-X Tablet Hive είναι στα ράφια των καταστημάτων του Πλαισίου.

Ο διπύρηνος επεξεργαστής (Nvidia Tegra 2 T20) του Turbo-X Tablet Hive δεν έχει κανένα πρόβλημα να φέρει εις πέρας τις εφαρμογές και τις λειτουργίες του Android 3.2 (Honeycomb). Στα θετικά της συσκευής περιλαμβάνεται η capacitive οθόνη διάστασης 10,1 ιντσών και ανάλυσης 1280x800 pixels. Η φωτεινότητα της οθόνης είναι ικανοποιητική και δεν θα σας δυσκολέψει να βρείτε πού θα πατήσετε, αν κάνετε χρήση της συσκευής σε συνθήκες έντονου φωτισμού. Ένα επιπλέον θετικό χαρακτηριστικό της είναι ότι πρόκειται για οθόνη τύπου "Gorilla Glass", που σημαίνει αυξημένη ανθεκτικότητα σε γρατζουνιές, γδαρσίματα ή άλλα ατυχήματα που προέρχονται από την χρήσης μέσω της αφής.

Η σύνδεση της συσκευής στο Internet γίνεται μέσω Wi-Fi, αν και στο πίσω μέρος της συσκευής και στις καλυπτόμενες θύρες υπάρχει "αναμονή" για κάρτα SIM. Αυτό σημαίνει ότι το σασί της συσκευής έχει σχεδιαστεί για να δέχεται κάρτα SIM και δεν αποκλείεται σε κάποια νεότερη έκδοση να υποστηρίζει σύνδεση στο Internet μέσω 3G.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται δέκτης GPS, εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος 16 GB, θύρα HDMI αλλά και 2 κάμερες, μια για βιντεοκλήσεις (2 Megapixels) και μια για φωτογράφιση (5 Megapixels).

Για τελευταίο κρατήσαμε το πιο αμφιλεγόμενο μέρος της συσκευής, που δεν είναι άλλο από το πίσω κάλυμμα από δέρμα (δερματίνη). Εδώ οι απόψεις διίστανται καθώς σε ένα πολύ σύντομο "εσωτερικό" γκάλοπ διαπιστώσαμε ότι το δερμάτινο κάλυμμα δεν έχει ουδέτερο κοινό – έχει φίλους και εχθρούς. Οι εχθροί λένε ότι είναι παρωχημένο και αναχρονιστικό, ενώ οι υποστηρικτές αναφέρουν ότι το δερμάτινο κάλυμμα κάνει τη συσκευή πιο εκλεπτυσμένη και η σαγρέ υφή, δεν την αφήνει να γλιστράει από το χέρι του χρήστη. Αν δεν σας προβληματίζουν τα €399 που κοστίζει η συσκευή και σας απασχολεί αν θα ανήκετε στους φίλους ή τους εχθρούς του δερμάτινου καλύμματος, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματα του Πλαισίου, να δείτε και να πιάσετε τη συσκευή και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v