Η αβάσταχτη ελαφρότητα του νέου netbook της Acer

Το νέο μοντέλο της Acer, AOD255E-Ν57DQkk25ΒΤ μπορεί να «πάσχει» σε ονομασία, αλλά κερδίζει σε βάρος, διαστάσεις και σχέση δυνατοτήτων-κόστους. Μάθετε τα πάντα για το τελευταίο netbook της Acer.
Η αβάσταχτη ελαφρότητα του νέου netbook της Acer
του Πάρη Καπράλου

Όσο πιο εξελιγμένα γίνονται τα νέα μοντέλα φορητών υπολογιστών και netbooks της Acer τόσο πιο δύσκολη και στρυφνή γίνεται η ονοματολογία τους. Ευτυχώς που τα τελευταία μοντέλα μας αποζημιώνουν με το παραπάνω με τα χαρακτηριστικά τους και τη σχέση τιμής επιδόσεων, ώστε μας “αναγκάζουν” να κάνουμε “τα στραβά μάτια” σε αυτή τη τρυφηλή λεπτομέρεια...

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του νέου netbook της εταιρείας, δηλαδή του AOD255E-Ν57DQkk25ΒΤ δεν ξεπερνά τα 1,25 kgr. To μηχάνημα είναι εξοπλισμένο με έναν επεξεργαστή Intel Atom στα 1.66 GHz , 1 GB μνήμη DDR3, και έναν σκληρό δίσκο 250GB. Η οθόνη με τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού LED προσφέρει ένα άνετο περιβάλλον εργασίας και φωτεινές, καθαρές εικόνες ακόμη και σε περιβάλλον με έντονο φως, και αναλαμβάνει να απεικονίσει τον κόσμο μέσα στις 10,1''.

Σε επίπεδο συνδεσιμότητας το AOD255E-Ν57DQkk25ΒΤ διαθέτει μία Ethernet για ενσύρματες συνδέσεις, Wi-Fi Ν για ασύρματες, και Bluetooth για σύνδεση και μεταφορά δεδομένων με συμβατές συσκευές. Κατά τ' άλλα, ο ενσωματωμένος Card Reader, οι τρεις USB 2.0, η έξοδος VGA, η ενσωματωμένη κάμερα για βιντεοκλήσεις (Acer Crystal Eye), δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο. Το λειτουργικό σύστημα της συσκευής είναι το Android 2.1 Windows 7 Starter στα 32 Bit, ενώ σε αυτό είναι φορτωμένο το στάνταρ λογισμικό με το οποίο εξοπλίζει η εταιρεία τα netbook της, δηλαδή Acer eRecovery, Adobe Reader, και τα Windows Live Essentials.

Εκτός από το περιορισμένο βάρος και τις “σεμνές” για τη κατηγορία του και τη τιμή διαστάσεις (18,5 Χ 26 Χ 2,5 εκατ.), ένα άλλο ρεκόρ του μηχανήματος είναι ο χρόνος λειτουργίας σε αυτονομία, ο οποίος αγγίζει τις 8 ώρες με μια μπαταρία των 4400 mah. Παράλληλα, δεν μπορεί να μην επισημάνει κανείς τη τελική ενδεικτική τιμή λιανικής (συμπεριλαμβανομένου φόρου) του μηχανήματος που βρίσκεται στα 299 ευρώ. Το AOD255E-Ν57DQkk25ΒΤ κυκλοφορεί ήδη στα καταστήματα της ελληνικής αγοράς από τις αρχές Ιουνίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v