Samsung QX511-S01: Βασικά… φορητά

Με σκοπό να διατηρήσει το κόστος όσο τον δυνατόν χαμηλότερα, χωρίς όμως να στερήσει βασικές λειτουργίες και δυνατότητες, η Samsung λανσάρει έναν αξιοπρεπή φορητό υπολογιστή με λιγότερα από 1.000 ευρώ.
Samsung QX511-S01: Βασικά… φορητά
του Πάρη Καπράλου

Χωρίς πολλές “φιοριτούρες”, αλλά με όλα τα απαραίτητα, και μερικές ευχάριστες εκπλήξεις, ο νέος φορητός της Samsung εντυπωσιάζει. Ωστόσο, -κρίνοντας από τις επιλογές του κατασκευαστή- συνάγει κανείς εύκολα ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα φτιάχτηκε πρώτα και κύρια για να αποτελέσει μία φθηνή και αξιόπιστη λειτουργική λύση.

Το εργονομικό πληκτρολόγιο με απομονωμένα πλήκτρα τύπου "island" που παρέχουν βελτιωμένη ακρίβεια, η εργονομική επιφάνεια αφής, η LED οθόνη 15,6" και η GeForce GT525 της NVIDIA με αυτόνομη μνήμη 1GB, καθώς επίσης ο 2ης γενιάς επεξεργαστής Intel Core i5-2410M και οι μνήμες DDR3 4GB εντυπωσιάζουν μόνο και μόνο για την προσπάθεια του κατασκευαστή να κρατήσει χαμηλά το κόστος, κάτι που δικαιολογεί τον σκληρό δίσκο των 500GB.

Πέρα από τα βασικά λειτουργικά του τεχνικά χαρακτηριστικά, το μηχάνημα διαθέτει και SRS 3D sound effect, μία τεχνολογία που υπόσχεται ρεαλιστικό και φυσικό ήχο 3D και ουσιαστικά αποτελεί την “προσαρμογή” του surround σε μικρές διαστάσεις, με βελτιωμένα μπάσα και καλύτερο έλεγχο ευκρίνειας για μέγιστη καθαρότητα στις υψηλές συχνότητες. Η προσθήκη αυτή είναι σίγουρο ότι θα εκτιμηθεί από τους gamers και από όσους θέλετε να παρακολουθείτε βίντεο με στοιχεία κινηματογραφικής εμπειρίας.

Σε επίπεδο συνδεσιμότητας ο υπολογιστής επικοινωνεί με τον κόσμο με WiFi N, ενώ μια θύρα Gigabit Ethernet φροντίζει για την ενσύρματη σύνδεση σε δίκτυό σας, αν το προτιμάτε. Επιπλέον, το Bluetooth v.3.0 σας διασφαλίζει τη σύνδεση με άλλες συσκευές σε υψηλή ταχύτητα 8 φορές μεγαλύτερη από το Bluetooth 2.1 –και συγκεκριμένα στα 24 Mbps. Το μηχάνημα διαθέτει και 3 θύρες USB 2.0, καθώς επίσης ενσωματωμένη κάμερα web 1,3 Megapixels για χρήση σε videoconference.

Το βάρος της συσκευής αγγίζει τα 2,5 κιλά (με μπαταρία) και οι διαστάσεις της είναι 25,7 x 38 x 2,7 εκατοστά. Η τελική ενδεικτική τιμή λιανικής (με φόρο) του φορητού υπολογιστή βρίσκεται στα 999 ευρώ, ενώ αυτός συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v