Tablet pc με 32 δολάρια;

Ένα tablet που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το δημοφιλές iPad αξίας μόλις 32 δολαρίων αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2012 από την ινδική Wipro. Το iPad των φτωχών απευθύνεται κατ' αρχήν σε μαθητές και οικονομικά ασθενείς ομάδες της Ινδίας.
Tablet pc με 32 δολάρια;
Κι όμως, είναι γεγονός και πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012, από την ινδική Wipro. Το iPad των φτωχών, όπως περιγράφεται από τα ξένα μέσα, ένα tablet pc αξίας μόλις 32 δολαρίων (λιγότερα από 30 ευρώ), προορίζεται για την οικονομικά ασθενή κοινωνία της Ινδίας καθώς και για μαθητές, οι γονείς των οποίων δεν δύνανται να τους αγοράσουν υπολογιστή.

Το νέο αυτό tablet pc κατασκευάζεται αυτές τις μέρες στo Electronic City της Bangalore και η Wipro υποστηρίζει πως πρόκειται να συνδυάζει χαρακτηριστικά νανοτεχνολογίας και υλικά-μινιατούρες προκειμένου να πιεστεί όσο γίνεται προς τα κάτω τόσο την ενέργεια που θα καταναλώνει όσο και το κόστος του.

Το προϊόν φιλοδοξεί να «χτυπήσει» τις πολύ πιο ακριβές ταμπλέτες της Apple, της Blackberry και της Motorola που ξεπερνούν σε κόστος τα 300 δολάρια και, αν τελικά η λειτουργία του αποδειχθεί επαρκής, είναι σίγουρο πως η ζήτηση θα ξεπεράσει τα ινδικά σύνορα.

Ο ιδιοκτήτης της Wipro, Azim Premji, ο οποίος είχε την ιδέα για την εν λόγω κατασκευή θεωρείται ένας από τους πιο ιδιόμορφους «μεγάλους» άνδρες της Ινδίας, με φήμη γενναιόδωρου αλλά και τσιγκούνη, σε άλλες στιγμές. Σε κάθε περίπτωση, η πρωτοβουλία του αυτή χαιρετίστηκε με ιδιαίτερα θετικά σχόλια από την παγκόσμια τεχνολογική κοινότητα και όχι μόνο.

Πηγή: PCTabz.com
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v