Sony Vaio F13Ε8: Ένας κινηματογράφος... 16 ιντσών

Τι μπορεί να συμβεί όταν στη σειρά laptop με τις καλύτερες οθόνες του κόσμου προστεθεί ένα μοντέλο για... κινηματογραφική χρήση; Η απάντηση είναι τέλεια εικόνα, πραγματικά "κινηματογραφική" εμπειρία και πολλές άλλες δυνατότητες.
Sony Vaio F13Ε8: Ένας κινηματογράφος... 16 ιντσών
του Πάρη Καπράλου

Τα ακριβά Sony Vaio (δηλαδή οι φορητοί υπολογιστές της εταιρείας) έχουν την καλύτερη ποιοτικά οθόνη παγκοσμίως. Σκεφτείτε τι γίνεται όταν κάποιο από αυτά αποφασίσει ότι η χρήση του είναι... κινηματογραφική, και έρχεται εξοπλισμένο με οθόνη 16,4", γραφικά υψηλής ανάλυσης και έξοδο HDMI για σύνδεση με την τηλεόραση ή το home cinema σας. Το Sony Vaio F13Ε8 είναι σχεδιασμένο για ψυχαγωγία: με ήχο surround κινηματογραφικού επιπέδου, με το Dolby Home Theater v3 και επεξεργαστή Intel Core i5.

Η πραγματικά ευρεία οθόνη 16,4" του φορητού αποδίδει ανάλυση 1600x900 pixels, με εξαιρετική απόδοση της φωτεινότητας με τα υψηλότερα επίπεδα χρώματος και αντίθεσης που προσδίδουν ρεαλισμό στην εικόνα, ενώ με τη χρήση αισθητήρα φωτός που ενσωματώνεται επιτυγχάνεται η αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας, για την απόδοση της βέλτιστης δυνατής ποιότητας με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. Το μοντέλο αξιοποιεί ειδική τεχνολογία (Motion Reality HD) για ομαλή και καθαρή κίνηση ακόμα και σε σκηνές με γρήγορη δράση, καθώς και μία κάρτα γραφικών υψηλής απόδοσης NVIDIA GeForce GT 425M, με 1GB αποκλειστικής μνήμης βίντεο.

Ο νέας γενιάς επεξεργαστής Intel Core i5-480Μ και η μνήμη RAM 4 GB DDR3 συνδυάζονται με έναν σκληρό δίσκο χωρητικότητας 500GB και δύο νέου τύπου θύρες USB 3.0, με τις οποίες μπορείτε να μεταφέρετε δεδομένα με ταχύτητες έως και 2.5Gbit/s, πολύ γρηγορότερα από ότι με μία τυπική σύνδεση USB 2.0, με αποτέλεσμα το μηχάνημα, αν και ανήκει στην κατηγορία “Ψυχαγωγία”, να είναι κατάλληλο και για επαγγελματική χρήση από επαγγελματίες του ήχου και της εικόνας.

Οι νέου τύπου θύρες και ο ταχύτατος επεξεργαστής καθιστούν τον Sony Vaio F13Ε8 κατάλληλο για την επεξεργασία μεγάλων αρχείων βίντεο HD με την απευθείας μεταφορά τους από βιντεοκάμερες ή εικόνων υψηλής ανάλυσης από μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή SLR. Εκτός από τις 2 θύρες USB 3.0, ο φορητός διαθέτει ακόμη μία USB 2.0, έξοδο HDMI, μία VGA out, μία θύρα IEEE-1394 (Firewire), υποδοχή για ExpressCard/34, και πολλαπλό αναγνώστη καρτών για MS Pro SD κάρτες.

Παράλληλα, σε επίπεδο δικτύωσης ο φορητός “πετάει”. Wi-Fi N για να συνδεθείτε online από το οικιακό σας δίκτυο ή από δημόσια hot spot με βελτιωμένη ταχύτητα και εμβέλεια και Bluetooth 3.0 για σύνδεση χωρίς προσπάθεια και ανταλλαγή δεδομένων με συμβατές συσκευές. Από το νέο μοντέλο δεν θα μπορούσαν να λείπουν η αξιόπιστη κάμερα για video conferencing, και το ειδικό trackpad της Sony που σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε τις άκρες των δακτύλων σας για να κάνετε κύλιση, περιστροφή ή μεγέθυνση με το trackpad πολλαπλής αφής.

Αν λάβει κανείς υπόψη του τις διαστάσεις της οθόνης και τις δυνατότητες του μηχανήματος, αντιλαμβάνεται ότι τα 3,1 κιλά βάρος είναι ένα αναμενόμενο μειονέκτημα, όπως και οι διαστάσεις 26,4 Χ 38,7 Χ 4,1. Η μπαταρία που συνοδεύει το μηχάνημα εικάζεται ότι μπορεί να αποδώσει αυτονομία της τάξης των 5 ωρών με μια “μέση” χρήση, ενώ η ενδεικτική τιμή λιανική με φόρο και εγγύηση κατασκευαστή 2 χρόνων βρίσκεται στα εξαιρετικά ελκυστικά επίπεδα των 999 ευρώ. Το μοντέλο διατίθεται στην ελληνική αγορά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v