Mio Spirit 470: Ο πλοηγός που θα σας χαράξει πορεία

Ο νέος, οικονομικός πλοηγός της Mio θα σας δείξει τον δρόμο είτε οδηγείτε είτε περπατάτε, θα σας γλιτώσει από την κίνηση και τα... πρόστιμα των καμερών, και θα θυμάται τις οδηγικές σας συνήθειες για να σας προτείνει καλύτερες διαδρομές. Τι άλλο θέλετε;
Mio Spirit 470: Ο πλοηγός που θα σας χαράξει πορεία
του Πάρη Καπράλου

Μία κατηγορία gadgets πεθαίνει όταν τη λειτουργικότητα τους την ενσωματώνουν άλλες συσκευές, και τα PNAs (ελληνιστί γνωστά και ως πλοηγοί) φοβάμαι ότι θα είναι η επόμενη κατηγορία που θα ενταχθεί σε αυτό τον κανόνα. Παρ' όλα αυτά, οι εταιρείες του χώρου ανανεώνουν τις προτάσεις τους κρατώντας εξαιρετικά ανταγωνιστικές τις τιμές τους.

Το Spirit 470 είναι το τελευταίο PNA της ΜΙΟ και έχει μία σειρά αλλαγών που σας βοηθούν να βρείτε τους προορισμούς πιο γρήγορα και να πλοηγηθείτε πιο αξιόπιστα, καθώς και πολύ καλή τιμή. Με οθόνη των 4,3" είναι επαρκώς φορητός πλοηγός για να τον έχετε πάνω σας όταν εγκαταλείπετε το αυτοκίνητο σας, ενώ οι χάρτες 44 ευρωπαϊκών χωρών θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμοι αν ταξιδεύετε συχνά στη γηραιά ήπειρο, είτε με το όχημα σας είτε χωρίς αυτό.

Αν παρ' όλα αυτά σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε κυρίως με αυτοκίνητο, οι νέες τρισδιάστατες απεικονίσεις διασταυρώσεων θα σας καθοδηγήσουν στη σωστή λωρίδα, παρέχοντας πολύτιμη βοήθεια στις δύσκολες εξόδους των αυτοκινητόδρομων, ενώ η προβολή TruMap της Mio προσφέρει σαφέστερη απεικόνιση του χάρτη. Με τη λειτουργία καθοδήγησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Guidance) του Spirit 470 είστε πάντοτε στη σωστή λωρίδα για να στρίψετε. Παράλληλα, η λειτουργία Text-to-Speech προφέρει για μεγαλύτερη ευκολία την ονομασία του δρόμου της επόμενης στροφής.

Επιπλέον, η λειτουργία IQ Routes που χρησιμοποιεί δεδομένα πραγματικού χρόνου ώστε η διαδρομή σας να απαιτεί λιγότερο χρόνο και να αποφεύγει την κίνηση, είναι μία σημαντική αλλαγή. Μάλιστα, η νέα συσκευή έχει μία σειρά από ρυθμίσεις που θα τις κάνετε μία φορά, όταν το ενεργοποιήσετε, και επιτρέπουν στο μηχάνημα να καταγράψει και να αναλύσει τις οδηγικές σας συνήθειες και να σας προτείνει τις καλύτερες διαδρομές για εσάς. Η λειτουργία ονομάζεται “LearnMe” και είναι πραγματικά πρωτοποριακή για τόσο μικρή και χαμηλού κόστους συσκευή. Τέλος, το μηχάνημα μπορεί να σας προστατεύσει και από πρόστιμα, αφού όταν πλησιάζετε κάποια κάμερα ελέγχου κυκλοφορίας, μια οπτική και ηχητική προειδοποίηση σάς δίνει την ευκαιρία να μειώσετε ταχύτητα με ασφάλεια.

Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών, η συσκευή διαθέτει έναν επεξεργαστή Samsung 2450 στα 400 MHz ο οποίος διασφαλίζει ελάχιστη ως καθόλου αναμονή για τον υπολογισμό ακόμη και πολύπλοκων διαδρομών, ενώ ο δέκτης Instant Fix II δεν θα χάσει ποτέ τον δρόμο του...

Η τελική ενδεικτική τιμή λιανικής της συσκευής (συμπεριλαμβανομένου) βρίσκεται στα 149 ευρώ, και συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v