Δείτε τη μεγάλη εικόνα με Sony KDL-60

Η νέα τηλεόραση της σειράς Bravia δεν είναι απλά φαντασμαγορικά μεγάλη και εντυπωσιακά ευκρινής. Είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα ψυχαγωγίας, που συνδέεται με τις φορητές συσκευές σας, αλλά και με το internet, προσφέροντας απεριόριστες δυνατότητες.
Δείτε τη μεγάλη εικόνα με Sony KDL-60
του Πάρη Καπράλου

Αν κάπου ισχύει η φράση “το μέγεθος μετράει” -κατά γενική παραδοχή- είναι σίγουρα στις τηλεοράσεις, γεγονός που δεν χάνουν ευκαιρία να μας υπενθυμίζουν οι μεγάλοι κατασκευαστές, λανσάροντας ένα νέο μεγάλο σε ίντσες μοντέλο κάθε τρεις μήνες περίπου.

Η νέα σειρά LED τηλεοράσεων BRAVIA EX700 της Sony δύσκολα θα περάσει απαρατήρητη, ιδιαίτερα το μοντέλο KDL-60, στις 60''. Η σειρά ενσωματώνει πληθώρα νέων τεχνολογιών και δυνατοτήτων, ενώ είναι έκδηλη η πρόθεση της εταιρείας να αποκαταστήσει την τηλεόραση ως κέντρο ψυχαγωγίας του σπιτιού, προσδίδοντας της ποικίλες δυνατότητες.

Ανάμεσα στις νέες δυνατότητες ξεχωρίζει η δυνατότητα βελτιστοποίησης και προβολής Internet Video με την οποία θα έχετε πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες, θα βλέπετε βίντεο σε πλήρη οθόνη από ιστοσελίδες όπως το YouTube, ακόμα και να παρακολουθήσετε με την υπηρεσία "catch-up TV" τα προγράμματα που χάσατε. Το μοντέλο αξιοποιεί οπίσθιο φωτισμό Edge LED για να βελτιώσει την εμπειρία τηλεθέασής σας. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία προσφέρει πιο λεπτές οθόνες με ενισχυμένη ένταση χρώματος GigaContrast και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Πλεονέκτημα για το μοντέλο αποτελεί η βελτιστοποίηση της φυσικής κίνησης στις σκηνές δράσης με την τεχνολογία Motionflow 100Hz, όπως και η βελτίωση της λεγόμενης -από την εταιρεία- BRAVIA ENGINE μοντέλο 3, η οποία ουσιαστικά επεξεργάζεται τις εικόνες ανάλογα με τις χρωματικές ποιότητες τους και σας επιτρέπει να τις δείτε με εντυπωσιακή λεπτομέρεια, μεγάλη αντίθεση και ζωντανές αποχρώσεις. Η τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας BΕ 3 βελτιώνει την ποιότητα εικόνας από οποιοδήποτε σήμα με αποτέλεσμα εντυπωσιακά καθαρά χρώματα, φυσικούς τόνους και βαθιά επίπεδα μαύρου.

Παράλληλα, η συσκευή είναι Wi-Fi Ready πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε έναν ασύρματο προσαρμογέα (USB dongle), ώστε να συνδέεστε εύκολα στο ασύρματο οικιακό δίκτυο, χωρίς το χάος των καλωδίων. Ο προσαρμογέας δεν περιλαμβάνεται στην αρχική συσκευασία, αλλά ενδεικτικά θα αναφέρω ότι οι πιο ακριβοί δεν ξεπερνούν τα 20 ευρώ σε τιμή.

Μάλιστα η συσκευή έχει τη δυνατότητα με τη χρήση του πρωτοκόλλου DLNA να μεταδίδει ταινίες, μουσική και φωτογραφίες στην τηλεόραση BRAVIA από συμβατές συσκευές όπως φορητό υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο ή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, όπου κι αν βρίσκονται μέσα στο σπίτι. Συμβατές συσκευές είναι όλες οι Sony προαναφερθείσες συσκευές, που με βεβαιότητα μπορεί να πει κανείς ότι θα συνδεθούν, αν και ορισμένες συσκευές άλλων μαρκών ίσως μπορούν να συνδεθούν εξίσου καλά και απροβλημάτιστα.

Επιπλέον, το μοντέλο διαθέτει δυνατότητα USB Media Player που σημαίνει ότι μπορείτε να συνδέσετε μια συσκευή USB απευθείας στην ειδική θύρα και να απολαύστε ταινίες, φωτογραφίες και μουσική στην τηλεόρασή σας, χωρίς να μεσολαβεί υπολογιστής ή κάποια άλλη συσκευή. Ενδιαφέρουσα προσθήκη στη συγκεκριμένη σειρά είναι ένας ανιχνευτής κίνησης: Αν εγκαταλείψετε το χώρο, η εικόνα απενεργοποιείται αυτόματα μετά από ένα διάστημα και ενεργοποιείται μόνο όταν επιστρέψετε (αλλιώς η τηλεόραση εισέρχεται σε αναμονή), όπως και ο Ambient Sensor, ο οποίος θα ανιχνεύσει αυτόματα το δείκτη φωτεινότητας και χρώματος του εσωτερικού φωτισμού ενός δωματίου και θα βελτιώσει την ποιότητα της εικόνας

Σε πρακτικό επίπεδο συνδεσιμότητας η τηλεόραση διαθέτει 4 εισόδους HDMI (2 πίσω, 2 στο πλάι, όλες με CEC) οι οποίες διευκολύνουν τη σύνδεση σε πηγές High Definition, όπως Blu-ray Disc και κονσόλες PS3, αλλά και ενσωματωμένο ψηφιακό επίγειο τηλεοπτικό δέκτη για να έχετε άμεσα πρόσβαση σε υπηρεσίες τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων και κανάλια HD TV, χάρη στον ενσωματωμένο δέκτη DVB-T και DVB-C με αποκωδικοποίηση MPEG2 και MPEG4 AVC, χωρίς να έχετε ανάγκη τη χρήση οποιουδήποτε αποκωδικοποιητή.

Το μοντέλο κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά και η ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο του βρίσκεται στα 2.600 ευρώ περίπου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v