Sony Digital Camera DSCTX5: Mini επαγγελματικές επιδόσεις

Ανθεκτική, αδιάβροχη κατασκευή, με μεγάλη οθόνη αφής 3", φακό Carl Zeiss & δυνατότητα λήψης HD βίντεο, η νέα δημιουργία της Sony είναι μια εντυπωσιακή, εύχρηστη και απόλυτα φορητή φωτογραφική μηχανή, ικανή να συνοδεύσει κάθε εξόρμησή σας.
Sony Digital Camera DSCTX5: Mini επαγγελματικές επιδόσεις
του Πάρη Καπράλου

Εδώ και πολύ καιρό στον χώρο της φωτογραφίας υπάρχει μία αντινομία που ενοχλεί όσους κινούνται στον χώρο της σοβαρής χομπίστικης ενασχόλησης με το “άθλημα”. Οι κατασκευαστές τους εγκλωβίζουν ανάμεσα σε ερωτεύσιμες prosumer ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και πιο απλές στη χρήση λύσεις που δίνουν εξαιρετική σημασία στη φορητότητα. Η νέα Cybershot TX5 είναι μία καλή αρχή για να πάψει να υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός. Αυτή η μηχανή των 10,2 Megapixels διαθέτει ανθεκτική, αδιάβροχη κατασκευή για να συμβαδίζει με τον δραστήριο τρόπο ζωής σας, είτε κάνετε σκι, κολυμπάτε, κάνετε πεζοπορία είτε απλά ξεφαντώνετε σε πάρτι. Είναι αδιάβροχη σε βάθος έως 3m, και αντέχει στη σκόνη, το ψύχος, ακόμα και στις πτώσεις από ύψος 1,5m.

Για να την θέσετε σε λειτουργία αρκεί να κατεβάσετε το συρόμενο κάλυμμα που προστατεύει τον φακό. Η οθόνη αφής 3'' θα σας βοηθήσει να καδράρετε, ενώ ο αισθητήρας Exmor R CMOS διασφαλίζει την καλύτερη δυνατή ποιότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ευρυγώνιο φακό Carl Zeiss με τεχνολογία Optical SteadyShot για πιο καθαρές λήψεις και δυνατότητα εγγραφής HD video (720p).

Αν και ο κατασκευαστής εγγυάται προστασία από κραδασμούς και όχι από ...πτώση, υποψιαζόμαστε ότι τελικά αυτή λεπτεπίλεπτη στην εμφάνιση μηχανή είναι “σκληρό καρύδι”. Αδιάβροχο, ανθεκτικό στους κραδασμούς, στον πάγο και στη σκόνη το design της, της επιτρέπει λήψεις ακόμη και κάτω από το νερό.

Μία σειρά από λειτουργίες θα κάνουν τη ζωή σας ιδιαίτερα εύκολη, ενώ οι ρυθμίσεις παραμένουν στη διάθεσή σας για περαιτέρω παραμετροποίηση, όπως συμβαίνει σε “επαγγελματικότερα” μοντέλα. Η λειτουργία "Sweep Panorama" τραβά καρέ γρήγορης ακολουθίας υψηλής ταχύτητας καθώς μετακινείτε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση τη μηχανή. Οι εικόνες ενώνονται αυτόματα και δημιουργούν μία εντυπωσιακή, πανοραμική φωτογραφία.

Στα επιπλέον της μηχανής ένας σταθεροποιητής εικόνας και η υψηλή ευαισθησία ISO 3200, για λιγότερο θολές εικόνες ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιείτε τρίποδο ή αν φωτογραφίζετε σε χαμηλό φωτισμό. Αλλά και η λήψη βίντεο είναι βελτιωμένη, αγγίζοντας πραγματικά HD video standards (έως 30 καρέ/δευτ).

Η συσκευή -η οποία έχει βάρος μόλις 128 γραμ.- είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά στην τελική ενδεικτική τιμή λιανικής των 360 ευρώ, και συνοδεύεται από 1 χρόνο εγγύηση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v