HP TouchSmart 600-1220: Τεχνολογία τύπου… όλα-σε-ένα

Με οθόνη αφής 23’’ που μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο για προβολές σε BlueRay, επεξεργαστή Intel Core i5, δίσκο χωρητικότητας 1,5ΤΒ και χαρακτηριστικά υπερ-εξελιγμένου υπολογιστή, ο HP TouchSmart τα έχει όλα σε ένα.
HP TouchSmart 600-1220: Τεχνολογία τύπου… όλα-σε-ένα
του Πάρη Καπράλου

Τα All-In-One είναι μία από τις λιγότερο δημοφιλείς κατηγορίες συσκευών στην ελληνική αγορά και αυτό είναι μάλλον άδικο. Πρόκειται για εξαιρετικά μηχανήματα, με πολυ-λειτουργικές δυνατότητες που ξεκινούν από αυτές του συνδυασμού υπολογιστή – τηλεόρασης και επεκτείνονται σε πολλές άλλες λειτουργίες. Ένα από τα τελευταία μοντέλα All-In-One είναι και το HP TouchSmart 600-1220.

Ο All-In-One HP TouchSmart 600-1220 είναι ένας εντυπωσιακός υπολογιστής ψυχαγωγίας με Full HD οθόνη αφής 23", με δυνατότητα τοποθέτησης στον τοίχο και διαχείρισης σχεδόν όλων των λειτουργιών του από την ίδια την οθόνη, καθώς αυτή είναι μία υπερευαίσθητη οθόνη αφής. Παράλληλα, το μέγεθός της δεν είναι απαγορευτικό για εγγύτερη επαφή, όπως για παράδειγμα η τοποθέτησή της σε ένα γραφείο. Καθώς οι All-In-One υπολογιστές περιέχουν την μονάδα του υπολογιστή μέσα στην οθόνη, μπορεί μεν η απόσταση από τη θέση του χρήστη να είναι καλό να είναι μεγαλύτερη από αυτή μίας συμβατικής 17'' οθόνης λόγω μεγέθους, αλλά η εξοικονόμηση χώρου πάνω στο γραφείο, είναι σημαντική ακριβώς γι' αυτό.

Με το νέο προσαρμόσιμο περιβάλλον εργασίας και τα διαδραστικά εικονίδια του λογισμικού HP TouchSmart 3.0 έχετε πρόσβαση στη συλλογή των αρχείων σας, στις αγαπημένες σελίδες στο internet ή στα e-mail σας εύκολα και διασκεδαστικά. Επιπλέον, με τη βελτιωμένη τεχνολογία πολλαπλής αφής, οι κινήσεις πολλών δακτύλων όπως το άγγιγμα και η περιστροφή είναι πιο φυσικές από ποτέ. Η ίδια η οθόνη είναι μία Full HD επιφάνεια με απόδοση εικόνας σε αναλογία 16:9. Με διαστάσεις 23 ιντσών (58,4 εκ.) λειτουργεί και ως οθόνη μεγάλου μεγέθους για τις αγαπημένες σας κονσόλες παιχνιδιών. Η συσκευή περιλαμβάνει επιπλέον μονάδα Blu-ray με σχισμή φόρτωσης και μονάδα εγγραφής SuperMulti DVD. Οι δίσκοι Blu-Ray περιέχουν έως και 5 φορές μεγαλύτερο όγκο δεδομένων από ένα κοινό DVD, για πραγματική εικόνα υψηλής ευκρίνειας και κινηματογραφικό ήχο surround στις ταινίες σας.

Στην καρδιά του μηχανήματος χτυπά ο τελευταίος υψηλών επιδόσεων επεξεργαστής Intel Core i5, περιστρέφεται ένας τεράστιος σκληρός δίσκος χωρητικότητας 1,5TB (1500 GB) και “χτυπά” μια κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce με ενσωματωμένη -ξεχωριστή από τη μνήμη συστήματος- μνήμη ίση με 1GB, ενώ τα 4 GB διαθέσιμης εσωτερικής μνήμης DDR3 μπορούν να τα βγάλουν πέρα με οποιαδήποτε λειτουργία επιθυμείτε. Το μηχάνημα διαθέτει πλαγίως της οθόνης έξι θύρες USB 2.0, ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία υψηλής απόδοσης και ψηφιακή έξοδο ήχου υψηλής πιστότητας Dolby 5.1. Επιπλέον περιλαμβάνει ενσωματωμένη κάρτα ψηφιακής τηλεόρασης (αναλογική και DVB-T) και ενσωματωμένη ψηφιακή κάμερα πάνω στην οθόνη, ποιότητας VGA με μικρόφωνο, μέσω της οποίας μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες και βίντεο ή να επικοινωνήσετε online. Σε επίπεδο συνδεσιμότητας η συσκευή διαθέτει ό,τι και ένας άριστος σύγχρονος υπολογιστής: Wireless Lan (802.11b/g), δυνατότητα σύνδεσης και ενσύρματου δικτύου μέσω θύρας Ethernet, Bluetooth για διασύνδεση κάθε τύπου με άλλες συσκευές και πολυαναγνώστη καρτών.

Παρά τις πολλαπλές δυνατότητές του οι διαστάσεις της συσκευής είναι περιορισμένες στα 126 mm x 583 mm x 451 mm και το βάρος του παραμένει σε σεμνά επίπεδα (12 κιλά).

Το παρεχόμενο πληκτρολόγιο και ασύρματο οπτικό ποντίκι και η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω Wi-Fi Ν και Bluetooth ολοκληρώνουν το σύνολο. Το σύστημα διατίθεται με προεγκατεστημένα Αγγλικά Windows 7 Home Premium 64-bit.

Η συσκευή είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά στην τελική ενδεικτική τιμή των 1.730 ευρώ και συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση κατασκευαστή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v