Netgear DGN2200: Το δίκτυο... του χεριού σας

Απλούστατο στη χρήση του, κορυφαίο στην κατηγορία του από άποψη ασφάλειας, αλλά και οικονομικότατο, το νέο modem router της Netgear υπόσχεται να σας εξασφαλίσει οικιακό ή επαγγελματικό δίκτυο κορυφαίων επιδόσεων με ένα κλικ.
Netgear DGN2200: Το δίκτυο... του χεριού σας
του Πάρη Καπράλου

Μέχρι πρότινος επικρατούσε η αντίληψη ότι σε όλες τις περιπτώσεις αρκούσε η συσκευή δημιουργίας ασύρματου δικτύου που συνόδευε τις περισσότερες κοινές συνδέσεις σπιτιού στο πακέτο προσφοράς των παρόχων υπηρεσιών Internet και τηλεφωνίας. Η αντίληψη δεν είναι λανθασμένη, ωστόσο σε περιπτώσεις χρήσης με αυξημένες απαιτήσεις από περισσότερα των δύο τερματικών στο ίδιο δίκτυο -οικιακό ή μή- απαιτείται μια πιο στιβαρή λύση, εφόσον οι απαιτήσεις σε ποιότητα είναι αυξημένες.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο είναι που έχει νόημα να προτείνει κάποιος την αγορά του νέου modem / router της Netgear. Αν και οικονομική πρόταση, το νέο μοντέλο της εταιρείας δεν απαιτεί ξεχωριστό modem, αφού συνδέεται απευθείας στην PSTN γραμμή σας και μετατρέπει το δίκτυό σας από ενσύρματο σε ασύρματο, εξασφαλίζοντας άμεσα, πάντα ενεργή ADSL σύνδεση με το δίκτυο για πολλαπλούς χρήστες. Διαθέτει τέσσερις Ethernet υποδοχές (RJ-45) ώστε να συνδέεται και ενσύρματα με τις επιλεγμένες από εσάς συσκευές.

Εκτός από μία πληθώρα ρυθμίσεων μέσω του λογισμικού που “τρέχει” η συσκευή παρέχει τη δυνατότητα να απενεργοποιείτε το ασύρματο δίκτυο όταν δεν το χρησιμοποιείτε, κλείνοντας το από έναν διακόπτη που βρίσκεται πάνω στη συσκευή, με την ίδια ευκολία που θα κλείνατε το φως του δωματίου, όταν θα θέλατε να το εγκαταλείψετε. Επίσης με τον διακόπτη Push 'N' Connect έχετε γρήγορη και ασφαλή ασύρματη σύνδεση με το πάτημα ενός κουμπιού (WiFi Protected Setup – WPS).

Το όνομα της συσκευής είναι κάπως... μακροσκελές, καθώς ο κατασκευαστής προκρίνει να αναφέρει τα “προχωρημένα” χαρακτηριστικά του, μ' ένα κοίταγμα: το πλήρες όνομα είναι “DGN2200-100PES Wireless Modem/Router N Annex A”, το οποίο σε απλούστερα ελληνικά σημαίνει ότι η συσκευή υποστηρίζει την ασύρματη τεχνολογία 802.11n υψηλής ταχύτητας που αγγίζει τα 300Mbps, ενώ ταυτόχρονα σας παρέχει υψηλά επίπεδα ασφάλειας μέσω της κρυπτογράφησης του σήματος (WEP) και Wi-Fi Protected Access (WPA & WPA 2), καθώς και με την λειτουργία ΝΑΤ & SPI Firewall που εμποδίζει την είσοδο κάθε επίδοξου εισβολέα.

Το φυλλάδιο οδηγιών θα σας εξηγήσει καθεμιά λειτουργία, τη χρησιμότητα της και το πώς μπορείτε να την αξιοποιήσετε, ωστόσο ας μου επιτραπεί να σημειώσω ότι η συσκευή προσφέρει κορυφαία ασφάλεια για τη κατηγορία της και το κόστος της.

Η συσκευή κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά εδώ και αρκετό καιρό και έχει τύχει της προτίμησης αρκετών χρηστών. Η τελική ενδεικτική τιμή λιανικής της (συμπεριλαμβανομένου φόρου) είναι τα 90 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση κατασκευαστή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v