Epson Aculaser CX16NF: Το "πολυμήχανο" πολυμηχάνημα

Το νέο μοντέλο πολυμηχανήματος της Epson επιχειρεί σύγκλιση ποιοτικών χαρακτηριστικών και προσιτής τιμής. Εκτυπωτής, φαξ, σαρωτής και φωτοτυπικό, απευθυνόμενα σε επαγγελματικές ανάγκες, όλα σε ένα.
Epson Aculaser CX16NF: Το πολυμήχανο πολυμηχάνημα
του Πάρη Καπράλου

Μέχρι σήμερα ήταν ιδιαίτερα συνηθισμένο ο έντονος ανταγωνισμός να δρα υπέρ του καταναλωτή ρίχνοντας τις τιμές, ιδίως στα περιφερειακά των Η/Υ. Ωστόσο, εδώ και δύο χρόνια έχει γίνει εντονότερη η τάση να μειώνονται δυσκολότερα οι τιμές μεν, αλλά ο ανταγωνισμός να ωφελεί κυρίως σε προσθήκη νέων χαρακτηριστικών και στην άνοδο της ποιότητας αυτής τη κατηγορίας συσκευών...

Εδώ και δύο χρόνια περίπου οι σημαντικότερες εταιρείες που “παίζουν” στην “χαμηλή” επαγγελματική αγορά πολυμηχανημάτων βελτιώνουν τα μηχανήματα τους αποδίδοντας τους πλεονεκτήματα που μέχρι πρότινος συναντούσε κανείς μόνο σε ανώτερη επαγγελματική κατηγορία. Μάλιστα ορισμένοι προχώρησαν περεταίρω, απευθυνόμενοι σε ένα κοινό home office, σε τιμές ακριβές βεβαίως έναντι των απλών λύσεων της εν λόγω κατηγορίας, αλλά σίγουρα τέτοιες που αξίζουν τη προσοχή σας εφόσον έχετε σημαντικές εκτυπωτικές ανάγκες. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η σημερινή παρουσίαση του μοντέλου Epson Aculaser CX16NF. Πρόκειται για ένα μοντέλο με καθαρά επαγγελματικές αρετές που το καθιστούν μιά αξιόπιστη επαγγελματική λύση, με τιμή που προσεγγίζει έντονα λιανική αγορά.

Σε ποιόν απευθύνεται όμως;
Σαφώς όχι σε οικιακή χρήση. Σίγουρα σε χρήση που απαιτεί παραγωγικότητα και στιβαρότητα, αλλά και ταχύτητα. Με έγχρωμο laser εκτυπωτή, σαρωτή, φωτοτυπικό & φαξ που ξεχωρίζει για την προσιτή του τιμή, τις δυνατότητες δικτύωσης και τις μικρές του διαστάσεις.

Ο Epson AcuLaser CX16NF διαχειρίζεται εύκολα όλα τα ασπρόμαυρα και έγχρωμα έγγραφά σας, από επιστολές και παρουσιάσεις έως σαρωμένα έγγραφα και παράγει γρήγορα αντίγραφα. Διαθέτει μονάδα φαξ, δικτύωση Ethernet, αυτόματο τροφοδότη εγγράφων και υποδοχή USB για απευθείας εκτύπωση, και χωράει άνετα σε κάθε επαγγελματικό χώρο. Διαθέτοντας δυνατότητα σύνδεσης Ethernet και USB 2.0 υψηλής ταχύτητας και σαφή πίνακα ελέγχου, η ρύθμιση και η καθημερινή χρήση του είναι απλές. Η αναπλήρωση του δίσκου πολλαπλών χρήσεων 200 φύλλων γίνεται εύκολα όπως και η αλλαγή χαρτιού. Διαθέτει ακόμα και ενσωματωμένο κάλυμμα σκόνης για να διατηρείται το χαρτί άθικτο.

Σε επίπεδο οικονομίας, ο μηνιαίος κύκλος εργασίας των 35.000 σελίδων είναι τουλάχιστον εντυπωσιακός. Οι φύσιγγες γραφίτη μεγάλης χωρητικότητας εκτυπώνουν περισσότερες σελίδες και βοηθούν στη μείωση του κόστους λειτουργίας, χωρίς να θυσιάζουν τίποτα σε ποιότητα. Αναλογιστείτε τη πραγματική ανάλυση 1200x600 dpi -που μπορεί να αποδοθεί με τη χρήση γνήσιου γραφίτη Epson AcuBrite και βεβαίως τη δυνατότητα διασύνδεσης σε δίκτυο τόσο με τον “παραδοσιακό τρόπο” (Ethernet) όσο και με σύνδεση Hi-speed USB 2.0 (υψηλής ταχύτητας).

Το πολυμηχάνημα είναι συμβατό με μια ποικιλία από λειτουργικά συστήματα (Mac OS 10.3.9 ή νεότερο, Windows 2000, Windows 7, Windows Server 2008, Windows Vista, Windows XP). Οι διαστάσεις της συσκευής είναι μάλλον περιορισμένες για τη κατηγορία του (40.5 Χ 42.6 Χ 43.2) και το βάρος του δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σας απασχολεί δεδομένου ότι πρόκειται για σταθερή συσκευή, ωστόσο αναφέρω ότι είναι 17.5 κιλά, και σε ανεκτό επίπεδο για την κατηγορία του.

Η τελική ενδεικτική τιμή του πολυμηχανήματος είναι 310 ευρώ, τιμή που συμπεριλαμβάνει ΦΠΑ, ενώ η συσκευή συνοδεύεται από έναν χρόνο εγγύηση του κατασκευαστή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v