LG Optimus 7: Τα Windows 7 στο... τσεπάκι σας

Το πρώτο smart phone που αξιοποιεί το ολοκαίνουριο λειτουργικό Windows Phone 7 υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις για τους λάτρεις του social networking, της συνδεσιμότητας και των multimedia, που θέλουν να τα έχουν όλα στο τσεπάκι τους.
LG Optimus 7: Τα Windows 7 στο... τσεπάκι σας
του Πάρη Καπράλου

Το Optimus 7 (όπως αποκαλείται το μοντέλο E900) της LG είναι μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προσπάθεια κατασκευής ενός smartphone που να αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες του νέου λειτουργικού συστήματος για τη συγκεκριμένη κατηγορία τηλεφώνων Windows Phone 7.

Τα τρία πρώτα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν και βασίζονται στο λειτουργικό είναι η αξιοποίηση δικτύων WiFi n, η δυνατότητα λήψης και προβολής 720p video, και η πλήρης διαχείριση και ρύθμιση της μνήμης 16GB. Με “Capacitive” οθόνη αφής 3,8" ανάλυσης 800x480 pixels για υψηλή λεπτομέρεια και αναλογία 16:9 για πραγματική κινηματογραφική απεικόνιση, μια προηγμένη κάμερα με ανάλυση 5 Megapixels, LED φλας και autofocus το τηλέφωνο είναι το απόλυτο εργαλείο, καθώς ενσωματώνει μια πληθώρα λειτουργιών, όπως "Intelligent Shot" για τη λήψη τέλειων φωτογραφιών χωρίς πολύπλοκες ρυθμίσεις και "Panoramic Mode", για πιο ρεαλιστική πανοραμική αποτύπωση τοπίων 360 μοιρών.
 


Επιπλέον μπορείτε να μοιραστείτε εύκολα τις φωτογραφίες που τραβήξατε, τη μουσική και το βίντεο με άλλες συσκευές, με την λειτουργία "Play To" που βασίζεται στο DLNA και είναι διαθέσιμη μόνο στο LG Optimus 7. Το "Play To" σας επιτρέπει να μοιράζεστε εύκολα αρχεία πολυμέσων μέσω των εξειδικευμένων Hub που βρίσκονται στη κεντρική οθόνη, χωρίς να απαιτείται πλοήγηση σε άλλα μενού.

Η λειτουργία "ScanSearch", μια εφαρμογή “Augmented Reality”, σας δίνει τη δυνατότητα απεικόνισης των πληροφοριών με φυσικό τρόπο τόσο στο internet όσο και σε άλλες λειτουργίες, με αποτέλεσμα η “ανάγνωση” κάθε πληροφορίας στο τηλέφωνο σας να μοιάζει με τη φυσική εμπειρία που έχει το μάτι στον πραγματικό κόσμο και ως εκ τούτου ο χειρισμός του να μην σας κουράζει.

Τέλος, εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην εμπειρία σας με τη συσκευή θα παίξει το Voice-to-Text, η δυνατότητα δηλαδή να “του μιλάτε και να σας καταλαβαίνει”, αλλά όχι μόνο σε επίπεδο εντολών. Το Optimus 7 μετατρέπει τις φωνητικές εντολές σε κείμενο, για να συντάξετε mails και memos, απολαμβάνοντας μια βολική και πιο ελεύθερη hands-free επικοινωνία. Με εσωτερική μνήμη 16GB, το Optimus 7 προσφέρει άφθονο χώρο για την αποθήκευση εκατοντάδων αρχείων MP3, βίντεο και εφαρμογών, ενώ η αφαιρούμενη μπαταρία τύπου LiOn 1.500mAh, εξασφαλίζει μεγαλύτερη αυτονομία για πλοήγηση στο internet, ανάγνωση e-books, παιχνίδια και ομιλία.

Οι διαστάσεις της συσκευής είναι στα 12,4 x 5,98 x 1,1 εκατ., το βάρος της στα 157 γραμ. -με την μπαταρία- και η τελική ενδεικτική τιμή του στα 500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου φόρου. Η συσκευή κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά τον περασμένο μήνα και διατίθεται με 2 χρόνια εγγύηση κατασκευαστή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v