HTC Legend: Άγγιγμα ψυχαγωγίας και επαγγελματισμού

Άλλο ένα κινητό; Χμμ, σχεδόν. Το να αποκαλέσει κάποιος το HTC Legend "κινητό τηλέφωνο" είναι σα να περιγράφει ένα διαστημικό λεωφορείο σαν "ένα πράγμα που πετάει"...
HTC Legend: Άγγιγμα ψυχαγωγίας και επαγγελματισμού
του Πάρη Καπράλου

Με πλήρη λειτουργικότητα Smart Phone, δυνατότητες PDA και ενσωματωμένο GPS η συσκευή μπορεί να απαντήσει σε κάθε ανάγκη επαγγελματική ή ψυχαγωγίας, με ένα άγγιγμα.

Κατασκευασμένο από συμπαγές κομμάτι αλουμινίου και με οθόνη 3,2" τεχνολογίας AMOLED, ενσωματώνοντας του λειτουργικό σύστημα Android 2,1, και με επεξεργαστή 600MHz, πλήρη υποστήριξη Adobe Flash -για να μπει και λίγο στο μάτι της Apple που οι δικές της συσκευές δεν τα πηγαίνουν τόσο καλά με αυτό- μπορείτε να απολαύσετε βίντεο και παιχνίδια στο Διαδίκτυο, χωρίς την παραμικρή υποχώρηση.

Η λειτουργία "Pinch to zoom" σας επιτρέπει να μεγεθύνετε ή να σμικρύνετε τις πληροφορίες των ιστοσελίδων με εντυπωσιακή ταχύτητα- το κείμενο μεταβάλλεται αυτόματα προκειμένου να ταιριάζει στο εκάστοτε διαθέσιμο πλάτος της οθόνης.

Παράλληλα, η συσκευή διαθέτει ποικιλία από widgets, δηλαδή από δυνατότητες λογισμικού που οπτικοποιούνται ως “κουτάκια” και αποκαλύπτουν με ένα άγγιγμα τις ρυθμίσεις τους, ώστε να είναι φέρνει κατευθείαν από την αρχική οθόνη όλες σας τις αγαπημένες εφαρμογές. Επιπλέον, η νέα εφαρμογή "Πρόσωπα" συγκεντρώνει σε ένα σημείο κάθε μορφή επικοινωνίας σας, επιτρέποντας σας να δείτε τις ανανεώσεις των προφίλ φίλων σας, τις τελευταίες φωτογραφίες που ανέβασαν στο facebook, αλλά και την ηλεκτρονική αλληλογραφία που ανταλλάξατε μαζί τους.

Σε επίπεδο συνδεσιμότητας η συσκευή είναι ασυναγώνιστη: 3G, GPRS & Wi-Fi για άμεση σύνδεση στο ασύρματο δίκτυό σας, Bluetooth 2,1 με Enhanced Data Rate και στερεοφωνικό προφίλ A2DP -σε περίπτωση που θέλετε να απολαύσετε μουσική ή γενικότερα ήχο με 100% στερεοφωνικό προφίλ και τη χρήση διπλών ακουστικών. Και βέβαια υπάρχουν οι αυξημένες δυνατότητες διαχείρισης εγγράφων γραφείου αλλά γενικώς οποιουδήποτε αρχείου σε επίπεδο προβολής και ορισμένων αρχείων σε επίπεδο επεξεργασίας, με τη δυνατότητα εγκατάστασης ειδικών εφαρμογών.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ενσωματωμένος δέκτης GPS, κάμερα 5 Megapixel για φωτογραφίες και βίντεο, ενσωματωμένο ραδιόφωνο FM και δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο (3gp, 3g2, mp4, wmv), ήχου (aac, amr, og, m4a, mid, mp3, wav, wma) και φωτογραφιών.

Η εσωτερική μνήμη είναι επαρκής για να ξεκινήστε, αλλά ίσως λίγη αν αποφασίσετε να εκμεταλλευτείτε όλο το εύρος δυνατοτήτων της συσκευής με άνεση: 512 ΜΒ μνήμης είναι ενσωματωμένα στη συσκευή. Επιπρόσθετα μια υποδοχή κάρτας μνήμης microSD, με τη κατάλληλη κάρτα μπορεί να σας δώσει την άνεση πολλών Giga.

Για τις δυνατότητες τους και τη κατηγορία του το τηλέφωνο δεν έχει άσχημες διαστάσεις -11 Χ 5,6 cm- ενώ το πάχος του είναι μόλις 1,17cm στα 126 γραμμάρια. Η κατασκευάστρια εταιρεία υπόσχεται χρόνο αναμονής 440 ώρες και ομιλίας 7, αλλά θα σας συμβούλευα -τουλάχιστον τον χρόνο αναμονής- να τον διαιρέσετε με το 4 για να μην απογοητευτείτε.

Υπενθυμίζω ότι οι χρόνοι που δίνουν οι εταιρείες μετρούνται στο εργαστήριο και λαμβάνουν υπ’ όψιν τους μονάχα της λειτουργία του τηλεφώνου, σε εργαστηριακή μέτρηση. Επειδή αποκλείεται να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο με κλειστές όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες του αλλά μονάχα ως τηλέφωνο, είναι εντελώς ατελέσφορο να μιλάμε για τόσο μεγάλη αναμονή σε μια τόσο δυναμική συσκευή με τόσες λειτουργίες.

Η συσκευή είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά με τελική ενδεικτική τιμή λιανικής τα 450 ευρώ και ένα χρόνο εγγύησης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v