Canon Ixus 130: Αντιμετωπίζοντας τον ερασιτέχνη με επαγγελματισμό

Εξαιρετικά λεπτή αλλά ταυτόχρονα στιβαρή, με ανάλυση 14.1 Megapixels και εντυπωσιακό ευρυγώνιο φακό, η τελευταία φωτογραφική της Canon δείχνει να αντιμετωπίζει τον ερασιτέχνη σαν επαγγελματία.
Canon Ixus 130: Αντιμετωπίζοντας τον ερασιτέχνη με επαγγελματισμό
του Πάρη Καπράλου

Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι οι μεγαλύτερες αβαρίες στον χώρο της τεχνολογίας έχουν γίνει στο όνομα του ...”απλού χρήστη”. Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα αποτελούν οι εταιρείες που κατασκευάζουν φωτογραφικές μηχανές. Οι συσκευές αυτών των εταιρειών πραγματικά κάνουν ολοένα και περισσότερα πράγματα για τον χρήστη, ενσωματώνουν λογισμικά που αντιλαμβάνονται ότι αυτό που θέλει ο μη επαγγελματίας χρήστης δεν είναι απαραίτητα αυτό που κάνει, αλλά κάτι άλλο και αναπαράγουν το βέλτιστο αποτέλεσμα, χωρίς ωστόσο να περιορίζουν τις επιλογές μας.

Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι το τελευταίο μοντέλο της δημοφιλούς σειρά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών της Canon, IXUS 130. Εξαιρετικά λεπτή, με μεταλλικό σώμα και μικρό βάρος παρά το στιβαρό της κατασκευής της, με ανάλυση 14.1 Megapixels και ευρυγώνιο φακό 28mm με οπτικό ζουμ 4x, και οπτικό Σταθεροποιητή Εικόνας (IS) για λήψεις χωρίς φλουτάρισμα και δυνατότητα λήψης videoclips υψηλής ευκρίνειας HD 720p, η κάμερα αυτή θα αλλάξει την άποψη που έχετε για τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

Αν ανησυχείτε για το στυλ σας η απάντηση έρχεται σε τέσσερα χρώματα, ενώ αν σκέπτεστε ότι θα θέλατε να παρουσιάσετε τις εκπληκτικές σας φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας στους φίλους σας μπορείτε να το κάνετε ακόμη και συνδέοντας απευθείας τη φωτογραφική σας μηχανή με μια τηλεόραση HD, με τη χρήση της ενσωματωμένης θύρας HDMI.

Επιπλέον, ο ευρυγώνιος φακός 28mm με οπτικό ζουμ 4x επιτρέπει τη λήψη πανοραμικών τοπίων, ομαδικών φωτογραφιών ή εσωτερικών χώρων με εξαιρετική ευκολία, ενώ το οπτικό ζουμ 4x σας επιτρέπει να έρθετε πιο κοντά στο θέμα σας. Ο φακός ενσωματώνει, επίσης, οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, ο οποίος προσφέρει απόλυτα ευκρινείς φωτογραφίες σε όλο το εύρος του ζουμ. Εξαιρετικά διευκολυντική θα βρείτε και την μεγάλη οθόνη 2.7" που σας βοηθά να καδράρετε, να προβάλλετε και να μοιράζεστε εύκολα τις φωτογραφίες σας. Το ειδικό επισκληρυμένο γυαλί ενισχύει την επιφάνεια και βελτιώνει την ορατότητα, ενώ οι προαιρετικές Υποδείξεις & Οδηγίες στην οθόνη θα σας εξοικειώσουν χωρίς να κουραστείτε με τις διάφορες λειτουργίες της μηχανής.

Μία σειρά από δημιουργικά εφέ ολοκληρώνουν την εμπειρία σας με την ψηφιακή, ενώ η δυνατότητα να απαθανατίστε την φυσική ατμόσφαιρα μιας σκηνής χωρίς την χρήση φλας θα σας λύσει τα χέρια και θα σας απαλλάξει από την ενοχλητική αστραπή σε στιγμές ηρεμίας.

Σε τεχνολογικό επίπεδο, στην καρδιά της ψηφιακής αυτής μηχανής “χτυπά” ο επεξεργαστής DIGIC 4, ο οποίος αποδίδει ευκρινείς εικόνες με πλούσιες λεπτομέρειες, ακόμα και κατά τη φωτογράφιση με υψηλές ταχύτητες ISO. Ο επεξεργαστής είναι υπεύθυνος για τις εξαιρετικές ταχύτητες επεξεργασίας, απόκρισης, καθώς και για την λειτουργία Servo AF/AE, που ανιχνεύει τα κινούμενα αντικείμενα για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνουν εστιασμένα και με σωστή έκθεση όταν το κλείστρο είναι πλήρως πιεσμένο.

Εξάλλου, η τεχνολογία ανίχνευσης προσώπων στις ψηφιακές μηχανές είναι μία δυνατότητα εξαιρετικά διαδεδομένη τα τελευταία δύο χρόνια. Παρόλα αυτά, η συσκευή διατηρεί τη δυνατότητα να σας εντυπωσιάσει και ως προς αυτό το χαρακτηριστικό, καθώς μπορεί να “κλειδώσει” πάνω σε μέχρι και 35 διαφορετικά πρόσωπα στην ίδια φωτογραφία και να βελτιστοποιήσει την εμφάνιση τους κατά τη λήψη της φωτογραφίας αυτόματα. Η τελική ενδεικτική τιμή λιανικής της Canon IXUS 130 είναι 220 ευρώ και αυτή κυκλοφορεί στα καταστήματα στην Ελλάδα από τα μέσα Ιουλίου 2010.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v