Toshiba Satellite C650D-11G: Οικονομικό και θαυματουργό

Σχεδόν επαγγελματικές δυνατότητες επεξεργασίας και προβολής πολυμέσων, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και ασυναγώνιστη τιμή. Το νέο laptop της Toshiba τα έχει όλα και συμφέρει.
Toshiba Satellite C650D-11G: Οικονομικό και θαυματουργό
του Πάρη Καπράλου

Το τμήμα έρευνας αγοράς της Toshiba που είναι εξειδικευμένο στους φορητούς υπολογιστές θα πρέπει να έχει κάνει πολλές υπερωρίες τους τελευταίους μήνες, αν κρίνει κανείς από τα εξαιρετικά εύστοχα τοποθετημένα μοντέλα φορητών υπολογιστών που η γνωστή κατασκευάστρια εταιρεία έχει λανσάρει στην παγκόσμια αγορά. Το Toshiba Satellite C650D-11G είναι το τελευταίο προϊον που τράβηξε την προσοχή μου, κι ένα ακόμα εξαιρετικά τοποθετημένο “εργαλείο” που καλύπτει με εκπληκτικό τρόπο τις ανάγκες όσων τους ενδιαφέρουν εξίσου η φορητότητα και οι σχεδόν επαγγελματικές δυνατότητες επεξεργασίας και προβολής πολυμέσων.

Η προτίμηση της Toshiba στον χώρο των ενασχολούμενων -είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά- με πολυμεσικές εφαρμογές είναι καταφανής τον τελευταίο χρόνο, αφού ακόμα και σε απλούστερα μοντέλα, όπως αυτό, περιλαμβάνει δυνατότητες με έμφαση στα πολυμέσα. Το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει μία ακόμη αρετή, αυτή της εξαιρετικής σχέσης κόστους - απόδοσης.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Toshiba Satellite C650D-11G είναι ένας φορητός υπολογιστής 15,6 με επεξεργαστή AMD, τα νέα Windows 7, WLAN, μία webcamera με ενσωματωμένο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου, το Toshiba Media Controller για άνετο και εύκολο video streaming και το Toshiba LifeSpace για εύκολη και γρήγορη οργάνωση όλων των αρχείων σας.

Η μνήμη 3GB DDR3 για ταχεία απόκριση σε κάθε τύπου εφαρμογή αλλά και η δυνατή κάρτα γραφικών ATI Mobility Radeon HD4250 με τεχνολογία "HyperMemory" για βελτιωμένη απόδοση όταν το χρειάζεστε, χαρακτηριστικά συνδυασμένα με τα 320GB χωρητικότητας του σκληρού δίσκου, κατατάσσουν το μηχάνημα στη μεσσαια-υψηλή κατηγορία, αν και η εταιρεία δηλώνει ότι το μηχάνημα είναι προορισμένο για “απλή” χρήση.

Η οθόνη υψηλής ποιότητας TruBrite HD widescreen είναι εξοπλισμένη με οπίσθιο LED φωτισμό για βελτιωμένη απεικόνιση και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Το αποτέλεσμα είναι απεικόνιση με HD ανάλυση 1366x768 pixels (16:9) για να περιηγείστε στο internet με άνεση, χάρη στην πραγματικά ευρεία οθόνη 15,6".

Παράλληλα ο Satellite C650D-11G έχει υπολογίσιμες δυνατότητες σύνδεσης, με νέας γενιάς ασύρματη δικτύωση WiFi N για βελτιωμένη εμβέλεια και ταχύτητα, ενώ το Touch Pad με έλεγχο Multi-Touch παρέχει στον χρήστη δυνατότητα για κύλιση, κατάδειξη, κλικ και ζουμ χωρίς τα δάκτυλά του να αφήσουν την επιφάνεια.

Όπως συνήθως στα χαμηλότερου κόστους Toshiba, ένα αρνητικό είναι το βάρος τους -χωρίς βεβαίως αυτό να είναι και πολύ μεγάλο για τη κατηγορία του, απλώς το μηχάνημα μας καλοσυνήθισε με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του κι έτσι τα σχεδόν 2,5 κιλά που ζυγίζει μοιάζουν ελαφρά παραφωνία.

Το καλύτερο σας το φύλαξα για το τέλος: το μηχάνημα έχει τελική ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο τα 550 ευρώ και συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v