Nokia 1616: Ένα κινητό για την παραλία

Λιλιπούτειο σε διαστάσεις και βάρος, ανθεκτικό σε αντίξοες συνθήκες, με ενσωματωμένο ραδιόφωνο και φακό για να βρίσκετε το δρόμο σας, και σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή –μόλις 32 ευρώ– το Nokia 1616 είναι το ιδανικό κινητό για την παραλία.
Nokia 1616: Ένα κινητό για την παραλία
του Πάρη Καπράλου

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την περιγραφή ενός φίλου, με οικογένεια, σχετικά με τη κατάληξη του τελευταίας τεχνολογίας smartphone του ως θεμελίου λίθου στο κάστρο που έχτιζε ο επτάχρονος γιός του στην αμμουδιά... Πραγματικά θα ήθελα να σας διηγηθώ το περιστατικό, με κάθε λεπτομέρεια, αλλά δυστυχώς κωλύομαι διότι δεν είναι αυτό το αντικείμενο του δημοσιεύματος...

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν στη κατοχή τους κάποιο ακριβό κινητό, με πολλές δυνατότητες και που σε αυτό επαφίενται για την εργασία τους, βρίσκονται ενώπιον του διλήμματος “να το πάρω στη παραλία, ή να μην το πάρω;”. Η αλήθεια είναι ότι ανάμεσα στις δύο επιλογές δεν υπάρχει καλύτερη και χειρότερη για τον απλό λόγο ότι και οι δύο είναι κακές: ένας άνθρωπος που έχει ανάγκη να είναι εντοπίσιμος είναι κακό να μην είναι αραχτός και άνετος στις διακοπές του μονό και μόνο επειδή το κινητό του ξεκουράζεται στο σπίτι, στο ξενοδοχείο ή στο αυτοκίνητο. Από την άλλη το σπορ “το smartphone μου κι εγώ στη παραλία” είναι ενίοτε επισφαλές και συνήθως ψυχοφθόρο.

Η πρόταση μου είναι να πάτε με κινητό στη παραλία, αλλά να φροντίσετε να μη δίνετε δεκάρα αν θα πάθει κάτι. Αν θα πρέπει να είστε άμεσα εντοπίσιμοι η λύση είναι να προτιμήσετε ένα "τίμιο" κινητό τηλέφωνο, εντελώς απλό, που θα λειτουργήσει σαν βομβητής, και με το οποίο -ακόμη καλύτερα- θα μπορείτε να συνομιλήσετε ή να στείλετε ένα μήνυμα. Αν πάλι χρειάζεστε τις υπόλοιπες δυνατότητες του smartphone ή του κινητού σας, πάντα μπορείτε να τις αξιοποιήσετε αργότερα.

Πάρτε για παράδειγμα το τελευταίας κυκλοφορίας αλλά εντελώς απλό και πάμφθηνο κινητό 1616 της Nokia. Συνδυάζει όλα τα εύχρηστα χαρακτηριστικά των τηλεφώνων της εταιρείας, έχει μεγάλη οθόνη με αποτέλεσμα να βλέπετε καλύτερα, μεγάλα πλήκτρα, στοιχίζει μόλις 32 ευρώ. Επιπλέον, είναι ανθεκτικό στη σκόνη και στις γρατσουνιές, διαθέτει στερεοφωνικό FM ραδιόφωνο με ειδικό πλήκτρο για λόγους ευκολίας που σας επιτρέπει να το χρησιμοποιείτε κάνοντας ηλιοθεραπεία, και έχει φακό, ώστε να μπορείτε αφού δείτε άνετα όλο το ηλιοβασίλεμα να... φωτίσετε την κατάσταση μέχρι να φτάσετε στο αυτοκίνητο σας, στην περίπτωση που χρειαστεί.

Με χρόνο αναμονής κάτι λιγότερο από 500 ώρες και χρόνο συνομιλίας 8 ώρες, βάρος παρ' όλα αυτά μόλις 78 γραμμάρια και διαστάσεις 107 x 45 x 15 mm και τελική ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο τα 32 ευρώ, νομίζω ότι αποτελεί την ιδανική λύση για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και να βρίσκεστε σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο, σε κάθε παραλία ή γωνιά των διακοπών σας, όπου υπάρχει κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v