ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Facebook στο Outlook: Το social network πάει... "Γραφείο"

Τις φωτογραφίες, τα status updates και τα news feeds των φίλων τους στο Facebook θα μπορούν να βλέπουν, πλέον, οι χρήστες του Outlook, μέσα από το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft.

Facebook στο Outlook: Το social network πάει...

Το τελευταίο βήμα της Microsoft προς την κοινωνική δικτύωση περιλαμβάνει την ενσωμάτωση κάποιων εκ των λειτουργιών του Facebook στο Outlook.

Οι χρήστες του προγράμματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν πλέον να βλέπουν τις φωτογραφίες που ανεβάζουν στο Facebook οι «επαφές» τους στο Outlook, καθώς και να διαβάζουν τα News Feeds και τα updates του status.

Προς το παρόν, όμως, μπορούμε μόνο να βλέπουμε και όχι να ανανεώνουμε τη σελίδα μας στο Facebook μέσα από το Outlook. Πριν από λίγο καιρό, είχε προηγηθεί η ενσωμάτωση παρόμοιων λειτουργιών του Linkedin στο Outlook.

Το add-on που λέγεται Microsoft Outlook's Social Connector είναι διαθέσιμο για «κατέβασμα».

Όπως δήλωσε ο Chris Adams, product manager του Microsoft Office 2010, στο BBC «το Social Connector διευκολύνει τους πολυάσχολους ανθρώπους να κρατούν επαφή με τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζονται».

Ο Nate Elliott, επικεφαλής αναλυτής της εταιρείας ερευνών Forrester, φαίνεται να έχει αντίθετη άποψη. «Δεν έχω πειστεί ότι πρόκειται για μεγάλο νέο σε ό,τι αφορά τους καταναλωτές, καθώς δεν αλλάζει κάτι στην εμπειρία των κοινωνικών δικτύων» λέει, και προσθέτει ότι η συμφωνία είναι πολύ σημαντικότερη για τις εμπλεκόμενες εταιρείες, παρά για τους χρήστες στους οποίους απευθύνεται.

«Είναι, όμως, σημαντικό το ότι η Microsoft επιχειρεί ένα άνοιγμα προς τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, και δεν εμμένει στο επιχείρημα ότι έχει το δικό της social network του Windows Messenger» καταλήγει.

Για να αποφευχθούν προβλήματα στην ασφάλεια προσωπικών δεδομένων, όπως αυτά που προέκυψαν όταν η google συγχώνευσε το κοινωνικό της δίκτυο, Buzz, με την πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της, Gmail, η Microsoft διευκρινίζει ότι μόνο οι διευθύνσεις του Outlook που έχουν συνδεθεί με λογαριασμούς του Facebook θα εμφανίζονται στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μέχρι το 2014 τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook θα έχουν αντικαταστήσει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ως προτιμώμενος τρόπος επικοινωνίας για το 20% των επαγγελματιών.

Η.Κ.
Πηγή: BBC News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2