ΕΠΙΘΥΜΙΕΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Facebook στο Outlook: Το social network πάει... "Γραφείο"

Τις φωτογραφίες, τα status updates και τα news feeds των φίλων τους στο Facebook θα μπορούν να βλέπουν, πλέον, οι χρήστες του Outlook, μέσα από το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft.

Facebook στο Outlook: Το social network πάει...

Το τελευταίο βήμα της Microsoft προς την κοινωνική δικτύωση περιλαμβάνει την ενσωμάτωση κάποιων εκ των λειτουργιών του Facebook στο Outlook.

Οι χρήστες του προγράμματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν πλέον να βλέπουν τις φωτογραφίες που ανεβάζουν στο Facebook οι «επαφές» τους στο Outlook, καθώς και να διαβάζουν τα News Feeds και τα updates του status.

Προς το παρόν, όμως, μπορούμε μόνο να βλέπουμε και όχι να ανανεώνουμε τη σελίδα μας στο Facebook μέσα από το Outlook. Πριν από λίγο καιρό, είχε προηγηθεί η ενσωμάτωση παρόμοιων λειτουργιών του Linkedin στο Outlook.

Το add-on που λέγεται Microsoft Outlook's Social Connector είναι διαθέσιμο για «κατέβασμα».

Όπως δήλωσε ο Chris Adams, product manager του Microsoft Office 2010, στο BBC «το Social Connector διευκολύνει τους πολυάσχολους ανθρώπους να κρατούν επαφή με τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζονται».

Ο Nate Elliott, επικεφαλής αναλυτής της εταιρείας ερευνών Forrester, φαίνεται να έχει αντίθετη άποψη. «Δεν έχω πειστεί ότι πρόκειται για μεγάλο νέο σε ό,τι αφορά τους καταναλωτές, καθώς δεν αλλάζει κάτι στην εμπειρία των κοινωνικών δικτύων» λέει, και προσθέτει ότι η συμφωνία είναι πολύ σημαντικότερη για τις εμπλεκόμενες εταιρείες, παρά για τους χρήστες στους οποίους απευθύνεται.

«Είναι, όμως, σημαντικό το ότι η Microsoft επιχειρεί ένα άνοιγμα προς τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, και δεν εμμένει στο επιχείρημα ότι έχει το δικό της social network του Windows Messenger» καταλήγει.

Για να αποφευχθούν προβλήματα στην ασφάλεια προσωπικών δεδομένων, όπως αυτά που προέκυψαν όταν η google συγχώνευσε το κοινωνικό της δίκτυο, Buzz, με την πλατφόρμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της, Gmail, η Microsoft διευκρινίζει ότι μόνο οι διευθύνσεις του Outlook που έχουν συνδεθεί με λογαριασμούς του Facebook θα εμφανίζονται στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μέχρι το 2014 τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook θα έχουν αντικαταστήσει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ως προτιμώμενος τρόπος επικοινωνίας για το 20% των επαγγελματιών.

Η.Κ.
Πηγή: BBC News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v