Panasonic DMP-BDT300: 3D προβολές στο σπίτι

Αν ονειρεύεστε φαντασμαγορικές, τρισδιάστατες προβολές αλλά και άνεση καναπέ μην τα ψάχνετε στον κοντινότερο multiplex. Το νέο DVD player της Panasonic φέρνει το 3D στο σπίτι σας, προσφέροντας σχεδόν κινηματογραφική εμπειρία.
Panasonic DMP-BDT300: 3D προβολές στο σπίτι
του Πάρη Καπράλου

Το Panasonic DMP-BDT300 είναι ένα μηχάνημα ισχυρό και εντυπωσιακό από κάθε άποψη, ακόμα και από άποψης design -αν και αυτό είναι το τελευταίο που θα κοιτάξει κάποιος που αναζητά πραγματικές δυνατότητες. Το βασικό πλεονέκτημα που κάνει ξεχωριστή τη νέα συσκευή Blu-Ray είναι ότι αυτή συνδυάζει την αξεπέραστη ποιότητα εικόνας Full HD με την πιο πρόσφατη τεχνολογία τρισδιάστατης απεικόνισης, εφόσον συνδυαστεί με μία κοινή Full HD τηλεόραση. Το μοναδικό πράγμα που θα χρειαστείτε, επιπλέον της τηλεόρασης και της συσκευής, είναι τα κλασσικά γυαλάκια, αλλά και αυτά μπορείτε πλέον να τα βρείτε σχετικά εύκολα σε μεγάλα και ενημερωμένα καταστήματα.

Το αμέσως επόμενο πράγμα που έχετε να προσέξετε είναι ο ήχος surround που αποδίδει η συσκευή. Η ποιότητά του είναι τέτοια που μπορεί να αποδώσει εκπληκτικά ακόμη και τα ηχεία της τηλεόρασής σας, πολύ δε περισσότερα με ειδικό σύστημα ηχείων. H Panasonic έχει φροντίσει επίσης να εφοδιάσει το μοντέλο της με τεχνολογία PHL Reference Chroma Processor Plus για ποιότητα αναπαραγωγής ισάξια με αυτή των αυθεντικών φιλμ. Πέρα από την 3D τεχνολογία, το BDT300 διαθέτει επίσης high definition αποκωδικοποιητές για σήματα Dolby TrueHD και DTS-HD Master Audio, ώστε να απολαύσετε πλήρως τον υψηλής πιστότητας ήχο των δίσκων Blu-Ray, ενώ ξεχωρίζει ακόμα για τη λειτουργία αναβάθμισης της ποιότητας εικόνας των απλών DVD (έως και 1080p μέσω HDMI), ενώ την κινηματογραφική εμπειρία ολοκληρώνουν οι προηγμένες δυνατότητες δικτύωσης (με ενσωματωμένο Wi-Fi και θύρα Etrhernet) και η τεχνολογία VIERA Cast, χάρη στις οποίες μπορείτε να συνδεθείτε ασύρματα στο internet, να δείτε βίντεο από το YouTube ή από τον υπολογιστή σας, και να «κατεβάσετε» πρόσθετο υλικό για τις ταινίες σας με το BD-Live.

Το DMP-BDT300 είναι ένα ιδιαίτερο μηχάνημα. Πέρα από τις νέες τεχνολογίες με τα εντυπωσιακά ονόματα που ενσωματώνει -οι οποίες πραγματικά κάνουν τη συσκευή να «πετάει»- έχει τη δυνατότητα σύνδεσης με κάθε άλλη συσκευή που μπορεί να αποτελέσει πηγή ήχου, εικόνας ή και συνδυασμού των δύο, αποτελώντας έναν εξαιρετικό μεσάζοντα για κάθε είδος οικιακής ψυχαγωγίας. Πριν δούμε, όμως, τι συμβαίνει στη συσκευή από πλευράς συνδεσιμότητας, ας ανατρέξουμε λίγο στα χαρακτηριστικά για τα οποία η κατασκευάστρια εταιρεία δηλώνει υπερήφανη.

Στόχος του συγκεκριμένου μοντέλου είναι να αναπαράγει, στον βαθμό του εφικτού, την κινηματογραφική εμπειρία στο σπίτι. Γι αυτόν τον λόγο είναι εξοπλισμένο με έναν ειδικό επεξεργαστή χρώματος, τον οποίον η εταιρεία ονομάζει “PHL” (από τα αρχικά των λέξεων Panasonic Hollywood Laboratory) και ο οποίος με την αξιοποίηση της τεχνολογίας απεικόνισης P4HD (Pixel Precision Progressive Processing) δίνει στη συσκευή τη δυνατότητα να αναπαράγει ρεαλιστικά χρώματα με τρόπο εξαιρετικά πιστό στην αρχική κινηματογραφική εικόνα. Επιπλέον, ο επεξεργαστής εικόνας P4HD επεξεργάζεται περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια pixels το δευτερόλεπτο και εφαρμόζει την βέλτιστη απόδοση σε κάθε pixel ξεχωριστά. Έτσι, μπορεί να δημιουργήσει εικόνες προοδευτικής σάρωσης με εξαιρετική ακρίβεια, να αποδώσει την κίνηση πολύ απαλά και να «γράψει» τέλεια οξείες διαγώνιες γραμμές.

Σε επίπεδο συνδεσιμότητας η συσκευή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Μέσω της τεχνολογίας VIERA CAST που έχει αναπτύξει η Panasonic μπορείτε να συνδέσετε το Blu-Ray στο οικιακό σας δίκτυο και να αντλήσετε περιεχόμενο από τον υπολογιστή σας ή από το internet. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας videos από το YouTube ή να προβάλλετε βίντεο, μουσική και φωτογραφίες από άλλες συσκευές μέσω Ethernet. Και από θύρες, άλλο τίποτα: Το DMP-BDT300EG είναι εξοπλισμένο με διπλή υποδοχή HDMI για την μεταφορά της εικόνας και του ήχου ξεχωριστά, για να έχετε την καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου που έχει επιτευχθεί ποτέ ακόμη και σε συμβατικά Blu-ray (2D), ενώ δύο θύρες USB και μία υποδοχή καρτών SD επιτρέπουν την εύκολη αναπαραγωγή αρχείων, όπως HD βίντεο, φωτογραφιών και μουσικής στην τηλεόρασή σας. H συσκευή της Panasonic μπορεί επίσης να αναπαράγει εικόνα σε φόρμα AVCHD που έχει εγγραφεί από μία βιντεοκάμερα High Definition.

Αν έχετε ανησυχίες αναφορικά με το ποια formats υποστηρίζει η συσκευή, η απάντηση θα μπορούσε να είναι “σχεδόν τα πάντα” (AVCHD, Audio CD, BD-R, BD-RE, BD-Rom, CD-R/-RW, DVD, DVD+R(Dual Layer), DVD+/-RW, DivX, JPEG, MP3, MPEG2).

Η συσκευή είναι ήδη διαθέσιμη στην ελληνική αγορά και συνοδεύεται από 2 έτη εγγύηση αντιπροσωπείας. Η τελική ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο είναι τα 500 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v