Toshiba QOSMIO G30-10B: Φορητό «κέντρο διασκέδασης»

Ταχύτατος φορητός υπολογιστής, τηλεόραση, μηχανή αναπαραγωγής πολυμέσων για επαγγελματίες και μη, το laptop της Toshiba αποτελεί ένα κορυφαίο "Κέντρο Διασκέδασης" για όλους. Ανακαλύψτε το.
Toshiba QOSMIO G30-10B: Φορητό «κέντρο διασκέδασης»
του Πάρη Καπράλου

Αν ψάχνετε έναν... υπερφορητό υπολογιστή αυστηρά για business χρήση, μάλλον δεν πρέπει να διαβάσετε τη συνέχεια γιατί κινδυνεύετε να ανακαλύψετε έναν ολόκληρο κόσμο δυνατοτήτων και να πάθετε σοκ. Η αλήθεια είναι ότι το QOSMIO G30-10B δεν μοιάζει με άλλους υπολογιστές που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Βεβαίως, όπως καλά γνωρίζουν οι επαγγελματίες του ήχου και της εικόνας, ορισμένες μάρκες φορητών υπολογιστών παρέχουν τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους - με τιμές λίγο πιο πάνω από αυτές της αγοράς - να παραγγείλουν έναν built to order υπολογιστή, δηλαδή έναν φορητό υπολογιστή για να κάνει πράγματα παρόμοια με τις δυνατότητες του συγκεκριμένου μοντέλου εδώ και πολλά χρόνια.

Εντούτοις, η θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στη προαναφερθείσα επιλογή και στο εν λόγω μηχάνημα είναι ότι αυτό, αν και προσφέρει δυνατότητες που πληρούν και τα πλέον επαγγελματικά standards, δεν απευθύνεται μονάχα σε επαγγελματίες.

Εξοπλισμένο με κάρτα τηλεόρασης και με ειδικό τηλεκοντρόλ στην αρχική συσκευασία λιανικής, αποτελεί για ένα κορυφαίο ''Κέντρο Διασκέδασης'', με HD DVD και HDMI θύρες. Το Qosmio G30 είναι ο πρώτος φορητός υπολογιστής στον κόσμο με HD DVD αναπαραγωγής και εγγραφής για μια επαναστατική κινηματογραφική εμπειρία. Παράλληλα τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του μηχανήματος είναι σχεδόν αξεπέραστα. Στη καρδιά του μηχανήματος “χτυπά” ένας Intel Core 2 Duo Processor T7600 (4 MB Cache, 2.33 GHz, 667MHz FSB), 4 GB ταχύτατης μνήμης (DDR2 στα 667 Mhz), δύο σκληροί δίσκοι των 200 GB, ο καθένας με υποστήριξη επιλογής RAID - μια ειδική συνδεσμολογία που επιτρέπει στο μηχάνημα να βλέπει τους δύο δίσκους σαν έναν. Μία επιλογή που έχει πολλαπλά οφέλη τόσο ως προς τη φθορά των δίσκων και την ασφάλεια των δεδομένων όσο και ως προς τη ταχύτητα εγγραφής / ανάγνωσης για ειδικές, εξαιρετικά απαιτητικές εφαρμογές ήχου και εικόνας.

Παράλληλα, το μηχάνημα υποστηρίζει κάθε τρόπο διασύνδεσης. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με μία είσοδο DC, πρίζα σύνδεσης εξωτερικής οθόνης, RJ-11, RJ-45, μία έξοδο TV (s-video), i.LINK (IEEE 1394 Firewire), δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικού μικροφώνου σε ξεχωριστή θύρα, ακουστικών, υποδοχή Bridge Media 5-σε-1 (η οποία υποστηρίζει αναγνωση καρτών SD, Memory Stick, Memory Stick Pro, MultiMedia Card, xD-Picture Card), 4 θύρες USB 2.0, υποδοχή για εξωτερική κεραία τηλεόρασης, AV-in (Composite/Line-in), SP/DIF, HDMI-out, IR Blaster-in, IR Blaster-out, και σε επίπεδο ασύρματων συνδέσεων συνδέεται με κάθε WLAN / WiFi ασύρματο δίκτυο μπορείτε να συναντήσετε εν λειτουργία, ενώ έχει και Bluetooth 2.0 με EDR!

Τα ηχεία Harman Kardon πρέπει να προσμετρηθούν στα πλεονεκτήματα, ενώ μοναδικό ίσως μειονέκτημα πέρα από το βάρος του των 4,6 κιλών - αναμενόμενο για το μέγεθος και τη κατηγορία του μηχανήματος- είναι η διάρκεια της αυτονομίας της μπαταρίας η οποία είναι διασφαλισμένη μόλις για δυόμιση ώρες.

Η συσκευή είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά, έναντι της ενδεικτικής τιμής λιανικής (με φόρο) των 1400 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v