Sony DSLR A500: Έρωτας με το πρώτο κλικ

Μία νέα DSLR της Sony έρχεται να σας βάλει στο πειρασμό να ασχοληθείτε με τη φωτογραφία περισσότερο από κάθε άλλο μοντέλο της κατηγορίας.
Sony DSLR A500: Έρωτας με το πρώτο κλικ
του Πάρη Καπράλου

Η νέα DSLR της Sony ονομάζεται Α500 και εντυπωσιάζει με τη πρώτη ματιά με τα 12,3 Megapixels, την ανακλινόμενη οθόνη με λειτουργία Live View και την τεχνολογία Ανίχνευσης Προσώπων. Πρώτα απ' όλα τα μάτια σας θα πέσουν στην οθόνη 3'', αλλά αυτό που πραγματικά κάνει ξεχωριστή εμπειρία τις λήψεις με τη νέα μηχανή είναι το SteadyShot Inside, ένα σύστημα σταθεροποίησης της κατασκευάστριας εταιρείας που λειτουργεί αυτόματα αντισταθμιστικά ως προς την αλλοίωση των κραδασμών όταν δεν χρησιμοποιείτε τρίποδο. Το σύστημα είναι ενσωματωμένο στη μηχανή με αποτέλεσμα να λειτουργεί με κάθε φακό Sony ή τους φακούς της Konica Minolta.

Τα χαρακτηριστικά της μηχανής τη κατατάσσουν στη μέση κατηγορία της DSLR αλλά αρκούν ακόμη και για επαγγελματίες χρήστες. Με υψηλή ευαισθησία έως ISO 12800 με διπλή εξουδετέρωση θορύβου για φυσικές εικόνες με άριστη ανάλυση και υπέροχα χρώματα, ακόμα και συνθήκες χαμηλού φωτισμού, και υψηλή ταχύτητα συνεχούς λήψης 5fps (εικονοσκόπιο) / 4fps (Live View), θα σας αποδώσει λεπτομερείς ρυθμίσεις που θα καλύψουν κάθε ανάγκη σας. Η ταχύτητα κλείστρου κυμαίνεται στα 30 - 1/4000 sec, στη καρδιά της φωτογραφικής μηχανής χτυπά ένας επεξεργαστής BIONZ, ενώ η συσκευή μπορεί να συνδεθεί με υπολογιστή, τηλεόραση και άλλες συσκευές μέσω μιας θύρας USB 2.0 ή / και HDMI.

Το σύστημα ανίχνευσης προσώπου Quick AF Live View μπορεί να εντοπίσει μέχρι οκτώ πρόσωπα σε μια σκηνή και βελτιώνει την έκθεση, την ισορροπία λευκού, το φλας και τις άλλες ρυθμίσεις για όμορφους φυσικούς τόνους του δέρματος, ενώ η λειτουργία Smile Shutter ενεργοποιεί αυτόματα το κλείστρο όταν θα θελήσετε να φωτογραφίσετε ένα χαμογελαστό πρόσωπο. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών σας προσπαθεί να βελτιστοποιήσει και η αυτόματη λειτουργία HDR, η οποία δημιουργεί εικόνες με εξαιρετικά υψηλό δυναμικό εύρος ενώνοντας αυτόματα δύο εκθέσεις για την καταγραφή λεπτομερειών σε φωτεινά σημεία και σκιές και καθιστώντας τις φωτογραφίες περισσότερο επεξεργάσιμες, εφόσον αποφασίσετε ότι θα θέλατε να διευρύνετε την ενασχόληση σας με το νέο σας χόμπι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχική συσκευασία του προϊόντος θα βρείτε φακό 18-55, μία κάρτα μνήμης MemoryStick 4GB και θήκη μεταφοράς.

Οι διαστάσεις της και το βάρος της είναι σε καλά επίπεδα για τη κατηγορία της, αφού βρίσκονται στα 600 γραμ. και 13.7 X 10.4 X 8.4 εκατ. Η τελική ενδεικτική τιμή της βρίσκεται στα 680 ευρώ ενώ συνοδεύεται από 1 χρόνο εγγύηση αντιπροσωπείας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v