Touch HD 2: Ένα smartphone… παιχνιδάκι

Το νέο smartphone της HTC είναι άνετο στην χρήση, διαθέτει εντυπωσιακές επιδόσεις και υπόσχεται να σας «συντροφεύσει» χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Touch HD 2: Ένα smartphone… παιχνιδάκι
του Πάρη Καπράλου

Μία από τις τελευταίες δημιουργίες της HTC είναι το Touch HD 2, ένα πολλά υποσχόμενο smartphone το οποίο χαρακτηρίζεται -αν μη τι άλλο- από άνεση χρήσης και προοπτική να σας προβληματίσει λιγότερο από άλλα τηλέφωνα της κατηγορίας του.

Η συνήθης αντιμετώπιση των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων όταν ένα επιτυχημένο τηλέφωνο παλιώσει λίγο, είναι να λανσάρουν τον αντικαταστάτη του, με το ίδιο όνομα και ένα διακριτικό της νέας έκδοσης. Αυτή η πρακτική έχει κάνει τους ενημερωμένους χρήστες εξαιρετικά καχύποπτους σε μη πρωτότυπες ονομασίες, κριτήριο που αν αξιοποιηθεί για να κρίνει τις επιδόσεις της συγκεκριμένης συσκευής, θα την αδικήσει κατάφορα.

Το Touch HD 2 είναι εξοπλισμένο με το νέο λειτουργικό σύστημα Windows Mobile 6,5 Professional και επεξεργαστή Snapdragon 1GHz δίνοντας έμφαση στα βίντεο και παρέχοντας δυνατότητα ψυχαγωγίας κατά τρόπο ασυνήθιστο στην εν λόγω κατηγορία. Η οθόνη WVGA 4,3", η οποία συνδυάζεται δυναμικά με το περιβάλλον TouchFLO 3D, η βελτίωση του συστήματος κατάδειξης της εταιρείας ώστε αυτό να ανταποκρίνεται ακόμη καλύτερα από τον προκάτοχό του στο άγγιγμά σας και η ενσωμάτωση τεχνολογίας 3.5G και HSDPA, αποτελούν μερικά μόνο από τα νέα χαρακτηριστικά της συσκευής που την καθιστούν χρηστική, μία αξία που συχνά λείπει από πολύπλοκες συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Όσο κι αν μοιάζει παράξενο, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα παραμένει η διάσταση και η ποιότητα της οθόνης. Στις 4,3'' ρεαλιστικά μπορείτε να λάβετε οδηγίες, να προβάλλετε χάρτες και να εντοπίστε τη θέση σας, χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο GPS, οπότε είναι βέβαιο πλέον ότι αυτό αποτελεί μία διευκόλυνση που θα μπείτε στον πειρασμό αυτή τη φορά να αξιοποιήσετε. Η ανάλυση της οθόνης WVGA είναι 800x480 pixel.

Από πλευράς συνδεσιμότητας το τηλέφωνο στέκει σε ένα πολύ καλό επίπεδο: διαθέτει WiFi, Bluetooth 2,1 με EDR, βύσμα ήχου 3,5 mm που καθιστά το Touch HD συμβατό με το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου στην αγορά εξοπλισμού ήχου.

Παράλληλα η συσκευή έχει μία κάμερα των 5 Megapixel, ενσωματωμένη μνήμη 512 ΜΒ επεκτάσιμη μέχρι τα 8GB, διαθέτει στερεοφωνικό ραδιόφωνο FM με RDS, και είναι ευέλικτο ως προς την εγκατάσταση εφαρμογών μέσω της αξιοποίησης της πλατφόρμας Java MIDP 2.0.

Παρόλα αυτά, η συσκευή έχει κάποια μειονεκτήματα. Η οθόνη των 65.000 χρωμάτων μπορεί να έχει βελτιωμένο χρωματικό βάθος με τη χρήση ειδικού λογισμικού και το μέγεθος της να αποτελεί κορυφαία διευκόλυνση, δεν παύει όμως να αποδίδει λιγότερο καλά από άλλα τηλέφωνα της κατηγορίας τα βίντεο -χωρίς προσωπικά να θεωρώ αυτό μεγάλο πρόβλημα. Κάτι που ίσως προβληματίσει ορισμένους αφορά το βάρος της συσκευής που είναι 157 γραμ., ή οι διαστάσεις της (12.6 X 6.9 X 1.17 cm), παρόλο που αυτές κινούνται σε λογικά επίπεδα, εφόσον και το κόστος της συσκευής δεν είναι αστρονομικό: ο στόχος του κατασκευαστή ήταν -όπως εξ αρχής σημείωσα- να κατασκευάσει ένα κινητό τηλέφωνο με περίσσιες δυνατότητες και έμφαση στην απόλυτη ευκολία χρήσης. Η ευκολία χρήσης καθαυτή επιβάλλει η συσκευή να έχει κάποιες υπολογίσιμες διαστάσεις, ώστε να είναι εύχρηστη, συνεπώς δε νομίζω ότι η αμφισβήτηση της αξίας της συσκευής επί τη βάση των διαστάσεών της έχει νόημα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία δίνει χρόνο ομιλίας 6 ώρες και 20 λεπτά και χρόνο αναμονής 493 ώρες για την συσκευή χωρίς την παροχή ρεύματος. Έχει προβλέψει ώστε το τηλέφωνο να λειτουργεί «απροβλημάτιστα» και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού (QUADband), ενώ καλύπτει το τηλέφωνο με εγγύηση 2 χρόνων. Η τελική ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο του τηλεφώνου είναι τα 600 ευρώ και αυτό ήδη κυκλοφορεί στα καταστήματα της ελληνικής αγοράς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v