Western Digital: Design-άτος αποθηκευτικός χώρος

Με ιδιαίτερα περιορισμένες διαστάσεις, η νέα σειρά εξωτερικών σκληρών δίσκων της Apple ανταγωνίζεται σε δυνατότητες αντίστοιχες συσκευές για Windows.
Western Digital: Design-άτος αποθηκευτικός χώρος
του Πάρη Καπράλου

Σχεδιασμένη με στόχο τους χρήστες Mac, η νέα σειρά σκληρών δίσκων My Passport "Studio" της Western Digital έχει δώσει περισσότερη έμφαση στο design χωρίς να υπολείπεται τεχνικών χαρακτηριστικών που την καθιστούν ξεχωριστή.

Εξοπλισμένη με μία θύρα FireWire 800/400 καθώς και USB 2.0 η συσκευή παρέχει αποθηκευτικό χώρο υψηλών επιδόσεων ενώ η χωρητικότητα του μοντέλου των 500GB σας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε όλα σας τα αρχεία και δεδομένα και να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας με το εύχρηστο πρόγραμμα back up Time Machine της Apple. Αν και η συσκευή υπάρχει και σε μία έκδοση των 320 GB, αυτή δεν θα τη βρείτε εύκολα στα ελληνικά καταστήματα.

Το γεγονός ότι η συσκευή είναι φτιαγμένη στοχεύοντας στους χρήστες Mac δεν αποκλείει βεβαίως τη δυνατότητα χρήσης σε άλλους υπολογιστές. Εντούτοις, η κατασκευάστρια εταιρεία έχει γράψει και ενσωματώσει στη συσκευή οδηγούς λογισμικού που θα βελτιστοποιήσουν τη ταχύτητα εγγραφής / ανάκλησης δεδομένων, ειδικά όταν αυτή είναι συνδεδεμένη σε υπολογιστές της Apple.

Επίσης, η συσκευή έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί με τροφοδοσία ρεύματος που αντλεί μέσω των θυρών του υπολογιστή με τον οποίο συνδέεται, και χωρίς να απαιτεί σύνδεση στην πρίζα του τοίχου. Παρ' όλα αυτά, εφόσον ο υπολογιστής σας δεν διαθέτει θύρα USB 2.0 ή Firewire, ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο θα θέλατε να συνδέσετε τη συσκευή απευθείας με ρεύμα, μπορείτε να το κάνετε αφού στην αρχική συσκευασία θα βρείτε και καλώδιο ρεύματος.

Μειονέκτημα της συσκευής είναι ότι θα πρέπει να κάνετε format σε αυτήν προκειμένου τα Windows -εφόσον αυτά δεν “τρέχουν” σε Mac- να την αναγνώσουν. Βεβαίως αν κάνετε format, μετά το Mac που τυχόν έχετε θα μπορεί να διαβάσει την συσκευή ως αποθηκευτικό χώρο, αλλά πλέον δεν θα έχει τις δυνατότητες που περιγράψαμε καθώς θα έχει απεγκατασταθεί το ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό βελτιστοποίησης επιδόσεών της. Αυτό είναι ένα μειονέκτημα που θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπ’όψιν σας, εφόσον θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο δίσκο και για τις δύο πλατφόρμες.

Οι διαστάσεις της συσκευής -η οποία ήδη κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά- είναι 12.4 x 8.3 x 1.85 cm και το βάρος της στα 180 gr. Ο κατασκευαστής της εγγυάται 2 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας της και η τελική ενδεικτική τιμή της (με φόρο) είναι 140 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v