LG 60PS7000 TV 60'': Plasma από άλλον πλανήτη

Η εικονική πραγματικότητα παίρνει άλλες διαστάσεις με τη νέα Plasma της LG στις 60 ίντσες, η οποία υπόσχεται να σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα όπως είναι… ίσως και καλύτερα. Η τιμή της τσιμπημένη, όμως η τηλεόραση δείχνει να αξίζει κάθε της ίντσα.
LG 60PS7000 TV 60: Plasma από άλλον πλανήτη
του Πάρη Καπράλου

Πύλη σε μία άλλη εικονική πραγματικότητα μοιάζει να είναι η νέα τηλεόραση της LG και με αυτήν είναι σίγουρο ότι θα δείτε τα πάντα με άλλο μάτι. Η LG 60PS7000 Plasma TV στις 60'' δεν είναι απλά μια μεγάλη τηλεόραση αλλά μια πύλη σε εναλλακτική πραγματικότητα στον χώρο που θα τη τοποθετήσετε.

Η κορυφαία ποιότητα της εικόνας και του ήχου, η απαράμιλλη απόδοση των χρωμάτων τους βάθους και της προοπτικής καθιστούν το μοντέλο να αξίζει το κάπως μεγάλο τίμημα του.

Το τελευταίο δημιούργημα της LG είναι μια εξαιρετικά λεπτή, και γρήγορη σε απόκριση οθόνη plasma Full HD με ανάλυση εικόνας 1920x1080 που θα αποδώσει τέλεια όποια ποιότητα Blue-ray δίσκου αποφασίσετε να παίξετε αλλά και τα παιχνίδια μέσω κονσόλας. Όπως και να το κάνουμε οι μεγάλες διαστάσεις στα μέσα προβολής μετρούν διότι δημιουργούν μία οπτική εντύπωση που προσομοιάζει με αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στον περιβάλλοντα χώρο.

Πλέον των διαστάσεων και της ποιότητας των υλικών, ο επεξεργαστής εικόνας που αξιοποιεί τη τεχνολογία Dual XD Engine βελτιστοποιεί κάθε εισερχόμενο σήμα και καθιστά τη λειτουργία της ακόμα πιο ομαλή. Το αντι-ανακλαστικό πάνελ έρχεται εξοπλισμένο με σύστημα σάρωσης 100Hz που διπλασιάζει τον αριθμό εικόνων (καρέ) που προβάλλονται κάθε δευτερόλεπτο στην οθόνη και μειώνει θεαματικά το "τρεμόπαιγμα" της εικόνας, κάνοντάς την ευκρινέστερη και πιο φυσική, ενώ παράλληλα στο νέο μοντέλο εφαρμόζεται η τεχνική 600Hz sub-field drive, η οποία φέρνει μπροστά σας εξαιρετικά ομαλή και απαλή εικόνα, με εξαιρετική απόδοση και ακόμα μεγαλύτερη ευκρίνεια σε σκηνές με έντονη κίνηση. Κάθε καρέ προβάλλεται για μικρότερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα τηλεοράσεων, γεγονός που μειώνει δραστικά τα ίχνη στην οθόνη (aftereffects). H δυναμική αντίθεση της εικόνας ανέρχεται στα επίπεδα του 2.000.000:1 αποδίδοντας με τον μεγαλύτερο ρεαλισμό κάθε “καρέ”, ενώ στον τομέα του ήχου θα απολαύσετε πλήρες σύστημα Dolby Digital και δύο ηχεία συνολικής ισχύος 20 Watt.

Επιπρόσθετα, τα ηχεία πλέον είναι αόρατα, ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να βελτιώσετε τις ρυθμίσεις εικόνας και ήχου με βάση το περιεχόμενο. Οι τηλεοράσεις LG διαθέτουν τρεις ειδικές ρυθμίσεις AV Mode που είναι βασισμένες σε "Cinema", "Sport" ή "Game", οι οποίες παρέχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας και ήχου βελτιστοποιώντας την με πολύ εύκολο τρόπο από το τηλεχειριστήριο.

Επιπλέον, με ειδική λειτουργία Bluetooth μπορείτε να δείτε υλικό απευθείας από το κινητό σας στην οθόνη της τηλεόρασης και να παρακολουθήσετε τα αγαπημένα σας προγράμματα χωρίς να ενοχλείτε τους άλλους, με χρήση των διαθέσιμων ασύρματων ακουστικών.

Μία ακόμη καινοτομία που εισάγεται με το συγκεκριμένο μοντέλο έχει να κάνει με τη τεχνολογία Intelligent Sensor, η οποία ανιχνεύει τη φωτεινότητα και τη θερμοκρασία χρώματος του περιβάλλοντος προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις της εικόνας.

Εξάλλου, αξιόλογες είναι και οι επιλογές της συνδεσιμότητας με άλλες συσκευές που παρέχει το εν λόγω μοντέλο. Σε αυτό θα βρείτε υποδοχή USB 2.0 για mp3, jpeg, η οποία σας επιτρέπει να συνδέσετε υπολογιστή ή οποιαδήποτε μικροσυσκευή εικόνας και ήχου και να απολαύσετε μουσική και φωτογραφίες απευθείας στη τηλεόρασή σας. Παράλληλα, υπάρχει ενσωματωμένος ψηφιακός δέκτης (DVB-T) που προσφέρει εύκολη και δωρεάν πρόσβαση στα προγράμματα των νέων καναλιών χωρίς επιπλέον εξοπλισμό. Τέλος, πέρα από τις συνηθισμένες συνδέσεις εικόνας / ήχου, έχετε διαθέσιμες και 4 θύρες HDMI (v1.3). Η σύνδεση με υπολογιστή είναι και αυτή απλή υπόθεση, χάρη στη θύρα εισόδου VGA.

Το μοντέλο είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά και συνοδεύεται από δύο χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας. Η τελική ενδεικτική τιμή λιανικής -συμπεριλαμβανομένου φόρου- είναι 2.530 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v