BlackBerry 9700 VFL Black: Δουλειά και ευχαρίστηση… τσέπης

Βελτιωμένη σχεδίαση και εξελιγμένες δυνατότητες στο λειτουργικό του, με έμφαση στην ψυχαγωγία, έχει να προσφέρει το νέο BlackBerrry, το οποίο έρχεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την Vodafone, ενώ διατίθεται και στα καταστήματα Πλαίσιο.
BlackBerry 9700 VFL Black: Δουλειά και ευχαρίστηση… τσέπης
του Πάρη Καπράλου

Το νέο BlackBerry 9700 "Bold" είναι ένα «τολμηρό» μοντέλο, όπως λέει και το όνομά του, που στη χώρα μας διατίθεται από τη Vodafone με προεγκατεστημένες πολλές και ποικίλες δυνατότητες του Vodafone Live.

Με τις συνήθεις ευκολίες που παρέχει, το άνετο QWERTY πληκτρολόγιο και υψηλής ταχύτητας internet για να έχετε πάντα επαφή με τους πάντες μέσω διαδικτύου, το τηλέφωνο – εργαλείο παραμένει υψηλά στις προτιμήσεις κάθε πραγματικού επαγγελματία χρήστη. Λεπτό, με άνετο design και σμικρυσμένες, κατά το δυνατόν, διαστάσεις που δεν επηρεάζουν την ευχρηστία του, το BlackBerry 9700 διαθέτει φωτεινή οθόνη 2,44" με 65.000 χρώματα, καθώς και το γνωστό στους χρήστες της περασμένης έκδοσης της συσκευής trackpad για πιο άνετη πλοήγηση.

Μέσω της τεχνολογίας HSDPA ο χρήστης μπορείτε να περιηγείται στο διαδίκτυο με καλές ταχύτητες και να λειτουργεί σα να κουβαλούσε μαζί έναν φορητό υπολογιστή σε μικρογραφία. Ακόμη μπορεί να παραμένει σε επαφή με τους φίλους του, καθώς ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί ώστε οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Flickr PhotoUploader για BlackBerry smartphones να λειτουργούν άρτια. Τέλος, η συσκευή συνδέεται άνετα και σχεδόν χωρίς την παρέμβαση του χρήστη με οποιοδήποτε WiFi, ενώ το Bluetooth 2,1 δίνει τη δυνατότητα να συνδεθεί κανείς εύκολα και ασύρματα με άλλες συσκευές.

Ένα ζήτημα που έχει μεν βελτιωθεί στην παρούσα έκδοση, αλλά μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω, είναι αυτό της διαχείρισης πολυμέσων. Μπορεί κανείς να βλέπει βίντεο αλλά όχι σε όλες τις μορφές που “βλέπουν” τα υπόλοιπα κινητά με ανάλογες δυνατότητες, ενώ αντίθετα στο θέμα της διαχείρισης αρχείων ήχου ο κατασκευαστής ξεπέρασε τον εαυτό του. Βεβαίως είναι ζήτημα αν το target group της συγκεκριμένης συσκευής θα ανέμενε από αυτή να είναι ένα εργαλείο ψυχαγωγίας, αλλά σίγουρα στο θέμα των μορφών βίντεο υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης. Το BlackBerry 9700 υποστηρίζει XviD, αλλά όχι σε όλες τις μορφές, υποστηρίζει ακόμα H.263, H.264, WMV3, MPEG4, Sorenson Spark & On2 VP6 (Flash support) και από πρότυπα ήχου υποστηρίζει σχεδόν τα πάντα (.3gp, MP3, WMA9 (.wma/.asf), WMA9 Pro / WMA 10, MIDI, AMR-NB, Professional AAC/AAC+/eAAC+)

Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή των 3,2 Mpixels με αυτόματο φλας, αυτόματη εστίαση και ψηφιακό ζουμ 2x είναι μία ευχάριστη προσθήκη στα τελευταία μοντέλα του δημοφιλούς κατασκευαστή. Οι διαστάσεις της συσκευής βρίσκονται στα 109 x 60 x 14 mm και το βάρος μόλις στα 122 γραμ.

Η συσκευή διατίθεται στην ελληνική αγορά από τα Vodafone Shops και τα καταστήματα Πλαίσιο, συνοδεύεται από δύο χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας, και έχει τελική ενδεικτική τιμή λιανικής τα 507 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v