Toshiba Portege M750-112: "Τέρας" λειτουργικότητας

Ο απόλυτος συνδυασμός laptop και tablet PC, το νέο δημιούργημα της Toshiba είναι ό,τι πιο στιβαρό από πλευράς συνδεσιμότητας κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά. Παρά το αυξημένο βάρος και την μάλλον "τσιμπημένη" τιμή του, θα ικανοποιήσει απόλυτα τους επαγγελματίες.
Toshiba Portege M750-112: Τέρας λειτουργικότητας
του Πάρη Καπράλου

Το Toshiba Portege M750-112 είναι ένα μηχάνημα που λόγω μεγέθους κατατάσσεται στη business κατηγορία, αν και με τα χαρακτηριστικά του θα μπορούσε να αποτελεί κατηγορία από μόνο του. Το μηχάνημα είναι σχεδιασμένο για εξαιρετικά απαιτητικούς χρήστες που ξέρουν τι και προπάντων γιατί το ζητούν, συμπεριλαμβανόμενης ακραίας λειτουργικότητας και μάλιστα φορητής...

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που το κατατάσσει στη business κατηγορία είναι σίγουρα η τιμή του, την οποία όσοι στη δουλειά τους δεν έχουν ανάγκη ενός φορητού τέρατος όπως αυτό θα βρουν μάλλον υπερβολική. Αν αναλογιστεί ωστόσο κάποιος τη λειτουργικότητα του μηχανήματος τότε ίσως αλλάξει γνώμη.

Το Portege Μ750 είναι ο απόλυτος συνδυασμός Laptop και Tablet PC και επιδεικνύει μια τέλεια ισορροπία μεταξύ λειτουργικότητας και εμφάνισης. Από απόψεως φορητότητας ο κατασκευαστής έχει κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε, διατηρώντας το μηχάνημα σε οθόνη 12,1'' αλλά χωρίς να επιτύχει να ρίξει το βάρος του κάτω από τα 2 κιλά. Η λειτουργία "twist-and-write" ή εναλλακτικά η χρήση της λειτουργίας "twist-and-type" και το ενσωματωμένο modem για 3G sim card αυξάνει τις διευκολύνσεις που είναι σε θέση να παρέχει το μηχάνημα σε όσους θα το προτιμήσουν. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια το μηχάνημα είναι ανθεκτικό και σε μηχανικές φθορές.

Ως προς τα θέματα χρήσης, το Portege M750 είναι εφοδιασμένο με περιστρεφόμενη οθόνη 12.1", διαθέτει ενσωματωμένη μονάδα DVD Super Multi, διπύρηνο επεξεργαστή της Intel στα 2.4 GHz, 4GB μνήμης, πλήρεις δυνατότητες ασύρματης δικτύωσης μέσω WiFi Draft-N, για μεγαλύτερη εμβέλεια και ταχύτητα, Bluetooth για σύνδεση με άλλες συσκευές και μία ανεξάντλητη ποικιλία από θύρες (1 Χ IEEE-1394, 2 Χ USB 2.0, 1 Χ VGA out, 1 Χ Έξοδος S-Video , 1 Χ eSata, Express Card, SPDIF out), τεχνικά χαρακτηριστικά που καθιστούν το μηχάνημα ό,τι πιο στιβαρό από πλευράς συνδεσιμότητας κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά.

Αυτό το μικρό τέρας έχει 250 GB σκληρό δίσκο, και ίσως εν συγκρίσει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε κάτι παραπάνω, κι αυτό όχι γιατί η προαναφερθείσα χωρητικότητα είναι μικρή, αλλά κυρίως λόγω της τιμής του και των υπόλοιπων -κορυφαίων- χαρακτηριστικών του.

Αν θα πρέπει να "χρεώσουμε" στους μηχανικούς της κατασκευάστριας κάτι αρνητικό αυτό φυσικά δεν είναι η τιμή του αλλά το βάρος του και το πόσο ενεργοβόρο είναι. Το μηχάνημα συνοδεύεται από μία ιδιαίτερα στιβαρή μπαταρία, παρόλα αυτά δεν έχει την αναμενόμενη αυτονομία και με τη χρήση της 3G μονάδας δεν θα πρέπει να αναμένεται αυτονομία μεγαλύτερη των 2 ωρών.

Τα 3 έτη εγγύηση αντιπροσωπείας αποδεικνύουν την ποιότητα κατασκευής αυτού του μηχανήματος που είναι εξαρχής σχεδιασμένο για εξαιρετικά απαιτητικούς “δυναμικούς” χρήστες. Το μηχάνημα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά έναντι της τιμής των 1.930 ευρώ (ενδεικτική τιμή λιανικής συμπεριλαμβανομένου φόρου).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v