Samsung "Rushmore": To Smartphone των δύο... γραμμών

Το νέο και πολυδιαφημισμένο smartphone της Samsung, δεν είναι τίποτα περισσότερο - και τίποτα λιγότερο - από ένα "τίμιο" κινητό τηλέφωνο, έχοντας ως κύρια πλεονεκτήματα την δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης δύο διαφορετικών Sim και την άκρως οικονομική τιμή του.
Samsung Rushmore: To Smartphone των δύο... γραμμών
 του Πάρη Καπράλου

Ο συνδυασμός σε μία συσκευή δύο γραμμών με τη χρήση δύο διαφορετικών καρτών SIM ήταν πάντα ένα όνειρο που στοίχειωνε τη σκέψη πολλών μηχανικών τηλεπικοινωνιών που κατά καιρούς έχουν σχεδιάσει για λογαριασμό αρκετών εταιρειών ανάλογα μοντέλα. Εντούτοις, ίσως είναι η πρώτη φορά που μία συσκευή -αν και υπολείπεται πολύ από το να είναι τέλεια- το κάνει με αξιόπιστο τρόπο. Γενηθήτω Samsung GT-B5722 "Rushmore".

Το νέο τηλέφωνο της Samsung έχει αρκετές ελλείψεις, αλλά σε γενικές γραμμές είναι ένα τίμιο και μάλλον φτηνό για τη κατηγορία του τηλέφωνο. Όσοι από εσάς έχετε ως μέλημα την εμφάνιση θα μείνετε ικανοποιημένοι: η εμφάνιση του τηλεφώνου είναι όμορφη και η γραμμή του παραμένει “λεπτή”.

Το τηλέφωνο θα προσπαθήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη σας με βασικό επιχείρημα τη δυνατότητα του να δεχεται και να λειτουργεί ταυτόχρονα με δύο διαφορετικές κάρτες SIM, δυνατότητα που θα σας επιτρέψει να συνδυάσετε δύο γραμμές του ίδιου ή άλλου παρόχου επικοινωνιών σε μία συσκευή και θα εξαλείψει την ανάγκη να μεταφέρετε μαζί σας δύο συσκευές. Αν και η ύπαρξη δύο καρτών από διαφορετικούς παρόχους δεν αποκλείεται από τη κατασκευάστρια, υπάρχουν αναφορές για δυσλειτουργίες εφόσον οι κάρτες δεν είναι του ιδίου παρόχου. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείτε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με την οποία συνεργάζεστε πριν αγοράσετε τη συσκευή, αν θα θέλατε να κάνετε κάτι τέτοιο.

Το τηλέφωνο έχει κάποιες ελλείψεις για τη κατηγορία των smartphones στην οποία ανήκει. Σημαντικότερη εξ αυτών η έλλειψη δυνατότητας σύνδεσης με ασύρματα δίκτυα δεδομένων (WiFi), δεν έχει δυνατότητα επίσης για γρήγορο ίντερνετ μέσω 3G, δεν έχει GPS και η μπαταρία του -παρά τους ισχυρισμούς του κατασκευαστή για το αντίθετο -βγάζει μετά κόπων και βασάνων κατά μέσο όρο τις τρεις ημέρες, εφόσον αξιοποιήσετε τη δυνατότητα χρήσης δύο καρτών σε συνεχές standby και δεχτείτε και αρκετές κλήσεις. Η κατασκευάστρια εταιρεία πάντως επιμένει να διακηρύσσει ότι το τηλέφωνο διαθέτει αυτονομία μπαταρίας 16 ημερών!

Από την άλλη μεριά, η λειτουργία "Dual Standby" διπλασιάζει τη συνδεσιμότητά σας με μια δεύτερη ενεργή γραμμή. Εξίσου εύκολα μπορείτε να αποφασίσετε από ποια από τις δύο γραμμές θα θέλατε να καλέσετε εσείς έναν αριθμό. Στα θετικά της συσκευής συγκαταλέγεται σαφώς η μεγάλη άνετη οθόνη αφής 2,8" και 262.000 χρωμάτων, η οποία σας επιτρέπει να περιηγηθείτε στα μενού, τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τις επαφές σας με ένα απλό άγγιγμα.
 
Το μενού θεωρείται ένα από τα πιο εύχρηστα που έχει ενσωματώσει “έξυπνο” τηλέφωνο,όπως και η δυνατότητα με εξίσου εύκολο τρόπο να έχετε πρόσβαση στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης που αξιοποιείτε (Facebook, MySpace και Picassa). Ακόμη, το κινητό διαθέτει μία κάμερα 3.2 Mpixel με LED Flash, ενσωματωμένο music player με δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων MP3, όπως επίσης και FM ραδιόφωνο με δυνατότητα ηχογράφησης.

Λιλιπούτεια για τις σημερινές ανάγκες η εσωτερική μνήμη 30 MB η οποία ευτυχώς μπορεί να επεκταθεί με κάρτα microSD σε μερικά GB. Για τη σύνδεση της συσκευής με άλλες διαθέτει Bluetooth. Οι διαστάσεις του παραμένουν “σεμνές” και κινούνται στα 10.4 Χ 5.45 Χ 1.43 cm με ικανοποιητικό βάρος τα 105 γραμμάρια.

Η συσκευή είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά προς 225 ευρώ (ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο) και συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v