Vaio F: Αυτό είναι το νέο top model

Ένα ακόμη μέλος προστέθηκε πρόσφατα στην δημοφιλή σειρά φορητών υπολογιστών Vaio F. Το νέο VPCF11Z1E/BI δημιουργήθηκε για να κερδίσει τους λάτρεις της εικόνας -επαγγελματίες και μη- χωρίς να υστερεί, φυσικά, σε επίπεδο επεξεργαστικής ισχύος.
Vaio F: Αυτό είναι το νέο top model
του Πάρη Καπράλου

Ένα νέο μοντέλο -το VAIO VPCF11Z1E/BI- προστέθηκε πρόσφατα στη πανίσχυρη σειρά VAIO F της Sony, με έμφαση στην επεξεργασία και προβολή πολύπλοκων και βαριών αρχείων πολυμέσων.

Ο συγκεκριμένος φορητός υπολογιστής απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες του χώρου της εικόνας. Οι δυνατότητές του είναι δύσκολο να αξιοποιηθούν από έναν μη ενδιαφερόμενο για τον χώρο, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία προβάλλει -μάλλον για λόγους ευρύτερης αποδοχής- το μοντέλο ως ιδανικό για τους λάτρεις της εικόνας. Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα VAIO προβάλλουν αξιόπιστα ταινίες, οπότε δεν υπάρχει λόγος κάποιος να αγοράσει ένα μηχάνημα με ένα μεγάλο αριθμό δυνατοτήτων που δεν θα αξιοποιήσει ποτέ, αν δεν ασχολείται σοβαρά με τα πολυμέσα παρά μονάχα ως φορητή κινηματογραφική συσκευή.

Για επαγγελματίες της εικόνας ωστόσο η συσκευή είναι ιδανική, και ίσως η καλύτερη φορητή πρόταση για εργασία εκτός studio αυτή τη στιγμή. Με οθόνη επαγγελματικής κλάσης 16.4” Full HD, κάρτα γραφικών NVIDIA με GDDR3 VRAM και Dolby Home Theater με κινηματογραφικό ήχο surround, ο νέος φορητός υπολογιστής δεν θα σας βοηθήσει μονάχα στη δημιουργία αλλά και στην προβολή κάθε project σας, με έναν εύκολο, εύχρηστο και αξιόπιστο τρόπο. Η αντιθαμβωτικής τεχνολογίας οθόνη καλύπτει σε ποσοστό 100% τον χρωματικό χώρο Adobe RGB για την πιστότερη και πιο ζωντανή αναπαραγωγή χρωματικών τόνων που έχετε δει ποτέ από ένα notebook. Άλλα μοντέλα της σειράς VAIO F διαθέτουν υψηλής ποιότητας οθόνη VAIO Display με ανάλυση Full HD 1920 x 1080.

Σε επίπεδο επεξεργαστικής ισχύος δεν υπάρχει κάτι καλύτερο αυτή τη στιγμή. Η εκπληκτική απόδοση στην αναπαραγωγή multimedia διασφαλίζεται από τους επεξεργαστές της τελευταίας σειράς της Intel CoreTM i7 (τετραπλού πυρήνα, με 8 threads) και τα 8 GB κύριας μνήμης DDR3 για να μπορεί να διαχειρίζεται απαιτητικές εφαρμογές βίντεο χωρίς δυσκολία. Η κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GT330M διαθέτει δική της μνήμη 1 GB, μνήμης GDDR3 VRAM, και την αρχιτεκτονική παράλληλης επεξεργασίας CUDA. Επιπλέον, αποδίδει εκθαμβωτικά γραφικά 3D με απίστευτη λεπτομέρεια και βελούδινη, ομαλή ροή εικόνας στην αναπαραγωγή Full HD video.

Παράλληλα, το μηχάνημα διαθέτει οδηγό εγγραφής Blu-ray Disc, ενώ διατίθεται “φορτωμένο” με αυθεντικά Windows 7 Home Premium. Το παρεχόμενο λογισμικό περιλαμβάνει την τελευταία έκδοση του Picture Motion Browser VAIO Edition, το οποίο έχει πλέον βελτιστοποιηθεί και αποδίδει εκπληκτικά σε συνδυασμό με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή. Η συγκεκριμένη -εύκολη στην χρήση- εφαρμογή, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τις δικές σας ‘επαγγελματικές’ ταινίες σε λίγα και κατανοητά βήματα, πιο γρήγορα, εύκολα και δημιουργικά από ποτέ, και να τις μεταφέρετε σε δίκους DVD ή Blu-ray.

Οι διαστάσεις της συσκευής είναι εκπληκτικές, ιδίως αν λάβει κανείς υπ’όψιν του τις δυνατότητες: βάρος περιορισμένο στα 3,2 κιλά (με την παρεχόμενη μπαταρία),
263 x 31-41 x 387,2 χιλιοστά (Β x Υ x Π), και η χωρητικότητα του σκληρού δίσκου είναι 500 GB Serial ATA. Η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένο αναγνώστη κάθε είδους κάρτας μνήμης, συνδέεται με κάθε θύρα που υπάρχει για συσκευές ήχου και εικόνας, επαγγελματικές ή μη, και συνδέεται με κάθε είδους WiFi δίκτυο.

Το τελευταίο μοντέλο της σειράς F -το VAIO VPCF11Z1E/BI- είναι διαθέσιμο στα ελληνικά καταστήματα από τις 10 Φεβρουαρίου και η ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο είναι τα 1.702 ευρώ. Ο VAIO VPCF11Z1E/BI συνοδεύεται από δύο χρόνια εγγύηση αντιπροσωπείας και γι’αυτόν ισχύει επιπλέον extension pack εγγύησης στα τρία χρόνια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v