Το Facebook εγκαινιάζει την μεταφορά χρημάτων

Οι φίλοι στο δημοφιλές social network θα μπορούν πλέον να ανταλλάσουν μεταξύ άλλων και μικρά χρηματικά ποσά, χάρη σε μια καινούργια εφαρμογή εν ονόματι Buxter, η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το Facebook από την εταιρεία ClickandBuy.
Το Facebook εγκαινιάζει την μεταφορά χρημάτων
Δώρα, αγκαλιές, video clips, φωτογραφίες , κουίζ, εικονικά φαγητά. Μέχρι πρότινος μπορούσαμε να ανταλλάξουμε τα πάντα μέσω facebook – ή σχεδόν τα πάντα. Η δημιουργία του Buxter, αλλάζει τα μέχρι τώρα δεδομένα στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, επιτρέποντας στους χρήστες να ανταλλάσουν πλέον και χρηματικά ποσά.

Το Buxter διαχειρίζεται συναλλαγές σε ευρώ και δολάρια, ενώ στις επόμενες τέσσερεις εβδομάδες θα υποστηρίζει συναλλαγές και σε στερλίνες. Τα υπόλοιπα νομίσματα θα υπόκεινται σε τέλος μετατροπής της τάξης του 5%, από την στιγμή που θα «ανεβαίνουν» σε κάποιον λογαριασμό.

Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή δεν είναι άλλη από την ClickandBuy, γνωστή για τα εξελιγμένα συστήματα της για πληρωμές μέσω διαδικτύου. Μέχρι στιγμής, περισσότερο από δεκατρία εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως διατηρούν λογαριασμό στην εταιρεία, κάτι που είναι απαραίτητο για την χρήση της εφαρμογής του Buxter.

Οι συναλλαγές μέσω των λογαριασμών στο Buxter θα είναι δωρεάν, αλλά αν κάποιος θέλει να μεταφέρει χρήματα σε κάποιον τραπεζικό λογαριασμό, τότε θα χρεώνεται μια ελάχιστη προμήθεια 2€.

«Οι χρήστες του Facebook μοιράζονται τα status, τις πληροφορίες για τις φωτογραφίες τους. Το ερώτημα είναι γιατί να μην μοιράζονται και τα χρήματά τους;», δήλωσε στο BBC ο Christian von Hammel-Bonten, αντιπρόεδρος της ClickandBuy. Η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη για σχετικά μικρές πλήρωμές (μέχρι 50€), ενώ οι συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μεταξύ φίλων στο Facebook. Μάλιστα ο von Hammel-Bonten ελπίζει οι χρήστες να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία για να πληρώσουν ο ένας στον άλλον κοινά έξοδα, όπως εισιτήρια κινηματογράφου και λογαριασμούς εστιατορίων.

Πηγή: BBC news
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v