Epson Perfection V500: Ψηφιοποίηση έντυπου αρχείου με ένα «κλικ»

Την δυνατότητα να απαλλαγούμε από όλο το έντυπο αρχείο μας και να το μετατρέψουμε εύκολα και γρήγορα σε ψηφιακό μας δίνει ο νέος σαρωτής της Epson, ο οποίος λειτουργεί και ως εξαιρετικό scanner φωτογραφιών και φιλμ.
Epson Perfection V500: Ψηφιοποίηση έντυπου αρχείου με ένα «κλικ»
του Πάρη Καπράλου

Μήπως ήρθε η ώρα να ψηφιοποιήσετε το αρχείο σας; Μήπως ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από την παρουσία αυτών των δεκάδων χιλιάδων σελίδων που καταλαμβάνουν χώρο στο οικιακό σας γραφείο ή στον επαγγελματικό σας χώρο μαζεύοντας σκόνη και υγρασία, μόνο και μόνο διότι πρέπει να είναι διαθέσιμα σε εσάς για να ανατρέχετε σε αυτά; Μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείτε σοβαρά την αγορά ενός σαρωτή / scanner εξειδικευμένου σε έγγραφα που θα δώσει στο αρχείο σας ηλεκτρονική μορφή και σ' εσάς τη δυνατότητα να μετατρέψετε όλο το αρχείο σας σε ηλεκτρονικό –με ό,τι αυτό σημαίνει;

Τι μπορεί όμως να σημαίνει σε επίπεδο χρηστικότητας να μετατρέψετε όλο το έντυπο αρχείο σας σε ηλεκτρονική μορφή; Σημαίνει ότι ακόμα κι αν ο ελληνικός νόμος σας υποχρεώνει να κρατάτε έγγραφα νομικής φύσης σε έντυπη μορφή, αυτά μπορούν να μην «είναι στα πόδια σας» κάθε μέρα. Μπορούν να βρίσκονται σε έναν κλειστό φάκελο, συσκευασμένα ώστε να προστατεύονται και να μην προκαλούν πρόβλημα χώρου, και να ανακαλούνται όποτε πραγματικά τα χρειάζεστε. Για αυτήν ακριβώς την περίπτωση τα αρχεία ψηφιακής μορφής είναι πιο εύκολα στην καθημερινή χρήση.

Για την παραπάνω ανάγκη δεν αρκεί ένα απλό scanner, αλλά κάποιο που θα ειδικεύεται στην ψηφιοποίηση εγγράφων. Η διαφορά του scanner εγγράφων από έναν σαρωτή φωτογραφιών είναι ότι ο δεύτερος συνήθως περιλαμβάνει έναν αυτόματο τροφοδότη που δίνει έμφαση στη λειτουργικότερη επεξεργασία των εγγράφων που σαρώνονται και όχι τόσο στο «σκανάρισμα» φωτογραφιών. Ωστόσο, η συσκευή που παρουσιάζεται εδώ, πέρα από έγγραφα, σκανάρει και φωτογραφίες, αλλά και φιλμ.

Προτείνουμε, λοιπόν, το συγκεκριμένο μοντέλο καθώς είναι μία από τις τελευταίες λύσεις που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, με σχετικά χαμηλό κόστος κτήσης και μεγάλες δυνατότητες. Το Epson perfection V500 σας δίνει τη δυνατότητα να σαρώσετε μεγάλα έγγραφα γρήγορα και εύκολα, ενώ έχει δυνατότητα σάρωσης ακόμη και film. Χρειάζεται μηδενικό χρόνο προθέρμανσης και με τον αυτόματο τροφοδότη τριάντα σελίδων θα σας βοηθήσει να κάνετε σαρώσεις με ιδιαίτερη ευκολία σε υψηλές ταχύτητες, τοποθετώντας και τις τριάντα σελίδες μαζί και όχι μία-μία. Επιπλέον μπορείτε να σαρώσετε απευθείας τα έγγραφά σας σε PDF και να τα επεξεργαστείτε με το ενσωματωμένο πρόγραμμα OCR. Το λογισμικό OCR που συνοδεύει τη συσκευή εγκαθίσταται εύκολα στον υπολογιστή σας και σας βοηθά να ψηφιοποιήσετε τα έγγραφα σας, περαιτέρω της αρχικής φωτογραφικής αποτύπωσής τους, σε ένα ψηφιακό αρχείο που θυμίζει φωτογραφία. Έτσι, τα έγγραφα που ψηφιοποιούνται με αυτό καθίστανται επεξεργάσιμα, σαν να τα είχατε γράψει κατευθείαν στον υπολογιστή σας.

Η συσκευή είναι ακόμα πιο χρηστική αν λάβει κανείς υπ’όψιν του ότι σαρώνει και φωτογραφίες, αλλά ακόμα και εμφανισμένο φιλμ. Το μοντέλο είναι εφοδιασμένο με προσαρμογέα φιλμ 35mm, slides ακόμη και πανοραμικό medium format film. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία DIGITAL ICE της Epson θα αφαιρέσει τη σκόνη και τις γρατσουνιές και με το ενσωματωμένο λογισμικό Epson Easy Photo Fix θα επαναφέρει και θα επιδιορθώσει τις φωτογραφίες και τα films σας.

Ως προς τις τεχνικές προδιαγραφές, η οπτική ανάλυση που μπορεί να προσφέρει ο αισθητήρας της συσκευής φτάνει τα 6400 dpi (6400 x 9600 dpi ) και η σύνδεσή της θα γίνει μέσω μιας ελεύθερης θύρας USB 2.0 του υπολογιστή σας. Το καλώδιο σύνδεσης της συσκευής με τον υπολογιστή περιλαμβάνεται στην αρχική συσκευασία. Το αποδιδόμενο βάθος χρώματος φτάνει τα 48-bit, ενώ πάνω στην συσκευή υπάρχουν τέσσερα πλήκτρα που δίνουν στον χρήστη πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες της, ωστόσο απαιτείται ρύθμιση μέσα από ένα εύχρηστο μενού, στον υπολογιστή σας, ως προς την ποιότητα των σαρώσεων που θα αποδίδει αυτό το «πάτημα ενός κουμπιού». Οι διαστάσεις του μηχανήματος είναι 47.5 x 11.3 cm και το βάρος του φθάνει τα τέσσερα κιλά.

Η συσκευή είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά στην ενδεικτική τιμή λιανικής -συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ- των 395 ευρώ. Η συσκευή συνοδεύεται από έναν χρόνο εγγύηση αντιπροσωπείας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v