Olympus VN-6800PC: Το "μαγνητοφωνάκι" εξελίσσεται...

Το πλέον απαραίτητο εργαλείο κάθε ρεπόρτερ, ο ψηφιακός καταγραφέας φωνής, συνδέεται πλέον σε υπολογιστή για μεταφορά αρχείων αλλά και αποστολή τους μέσω e-mail, αποκτά περισσότερες ώρες καταγραφής ήχου, είναι πολύ οικονομικός και διαθέτει την εγγύηση της Olympus.
Olympus VN-6800PC: Το μαγνητοφωνάκι εξελίσσεται...
του Πάρη Καπράλου

Αν βαρεθήκατε να κρατάτε σημειώσεις ή θα προτιμούσατε να έχετε ζωντανά ηχητικά ντοκουμέντα και σκέπτεστε να αγοράσετε μία ψηφιακή συσκευή καταγραφής φωνής, σίγουρα το νέο μοντέλο της Olympus μπορεί να καλύψει κάθε σας ανάγκη. Μεγάλο ατού της συσκευής η πολύ χαμηλή τιμή της, σχετικά με τα στάνταρ της συγκεκριμένης κατασκευάστριας, η οποία -αν και φημίζεται για τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της- δε φημίζεται για το χαμηλό της κόστος.

Ο νέος VN-6800PC της Olympus είναι ένας ψηφιακός καταγραφέας φωνής πολύ πιο ευέλικτος από ο,τιδήποτε άλλο υπάρχει στην αγορά αυτή τη στιγμή. Σίγουρα, ενσωματώνει τις συνηθισμένες δυνατότητες της κατηγορίας αλλά υπερέχει στα σημεία. Στις συνηθισμένες δυνατότητες των καλών μοντέλων του είδους μπορεί να υπολογίσει κανείς, για παράδειγμα, τη δυνατότητα σύνδεσης σε υπολογιστή για μεταφορά, αποθήκευση και διαχείριση των αρχείων αλλά όχι αυτή της αποστολής μέσω e-mail που κάνει με αυτόματο τρόπο η συσκευή. Οι διαστάσεις της ευτυχώς δεν είναι ανάλογες των πλεονεκτημάτων που προσφέρει: παραμένουν μικρές και το βάρος μόλις στα 65 γραμ., ενώ η ενσωματωμένη του μνήμη 1GΒ παρέχει χώρο αποθήκευσης για περισσότερες από 444 ώρες ποιοτικής καταγραφής ήχου.

Η οθόνη της συσκευής, η οποία περιέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να τη χειριστείτε άνετα, είναι μεγάλη για τη κατηγορία της και διαθέτει ποιότητα LCD, ενώ στη διακριτική ευχέρεια του χρήστη βρίσκεται η επιλογή της ποιότητας του ήχου με τη χρήση τριών ρυθμίσεων για υπερύψηλη, υψηλή και χαμηλή ποιότητα (HQ/SP/LP). Από προεπιλογή η συσκευή διαθέτει πέντε φακέλους χωρητικότητας 200 αρχείων ο καθένας. Επίσης μπορείτε να διαχειριστείτε μέσω ευρετηρίου μέχρι δέκα έξι μαρκαρίσματα σε κάθε αρχείο.

Εξάλλου υποστηρίζεται η αυτόματη έναρξη/ παύση καταγραφής φωνής (VCVA) και η ρυθμιζόμενη ταχύτητα αναπαραγωγής. Επίσης, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, η συσκευή είναι σε θέση να λειτουργήσει με αυτονομία ρεύματος για τριάντα έξι ώρες, ενώ στη συσκευασία λιανικής θα βρείτε ακόμη μία όμορφη και πρακτική θήκη μεταφοράς.

Οι διαστάσεις της συσκευής είναι 102 x 37 x 18.8 mm. Είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά με ενδεικτική τιμή λιανικής -με φόρο- τα 66 ευρώ και δύο χρόνια εγγύησης από την κατασκευάστρια εταιρεία.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v